ZMAJ kombajni

Ako je tolika steta na vetru ,ne vredi to ispravljati,bar ja licno se ne bih zezao sa time,ako je iskrivio krilca,iskrivio je i nosace istih,moguce i osovinu.Kupis komplet nov vetar i mir.
Kod univerzala jedino se ne moze skidati lim ispod vetra,kod 142 moze pa imas odlican pristup istim.Mada to samo zavisi od kostura vetra,ne kombajna samog,ko je na univerzala menjao kostur vetra ,svi sad ti novi imaju mogucnost skidanja tog lima,tj oplate.

Osovina usmjerivaca vjeta nekako je uletila unutra u napravila karambol, naj vjerovarnije da ce trebati mijenjati osovinu vjetra zajedno sa nosacima i krilima

Skines donji lim ispod vetra. Imas dve linije sa po nekih 10 srafova i sa strana jos po nekih 5 komada, drze i ove zastite za lance sa strana. Skines remenice sa obe strane, izvuces osovinu i ventilator ispadne dole. Isto tako ovratis. Meni pre dve godine se to desilo. izvrnuli se srafovi sa glavcina koje drze ventilator. Pomerio se u stranu i sve smotalo. Kad sam skinuo ventilator bio pocepan i lim iza njega i iscupan jedan usmerivac vazduha pa sam sve menjao novo.

Kako nema svaka?Kod mene na 151 taj lim se nije skidao ali je postojao otvor dole kroz koji si mogao da priđeš i radiš oko vetra šta god treba.

Skines donji lim ispod vetra. Imas dve linije sa po nekih 10 srafova i sa strana jos po nekih 5 komada, drze i ove zastite za lance sa strana. Skines remenice sa obe strane, izvuces osovinu i ventilator ispadne dole. Isto tako ovratis. Meni pre dve godine se to desilo. izvrnuli se srafovi sa glavcina koje drze ventilator. Pomerio se u stranu i sve smotalo. Kad sam skinuo ventilator bio pocepan i lim iza njega i iscupan jedan usmerivac vazduha pa sam sve menjao novo.
Uradio sam to sve tako ali me zeza sad limovi od vjetra zapinju za gornji dio neznam zasto nova osovina i novi limovi samo sam polovne nosace stavio, da li je do male privredi ili bog zna sta

Kako vam se cini ovaj Zmaj? Na slikama mi deluje pristojno. U potrazi sam za Zmajem 142 ili 143 u dobrom stanju. Bio bi nam prvi kombajn u vlasnistvu pa sam nekako vise za Zmaja zbog dostupnosti delova i cena popravki. Kombajn nisam nikad vozio ali sam pomalo sarafao oko 142-ojke pa sam nesto i naucio.

Kakav je ovo ventil pored pumpe? Neki sigurnosni ventil ili ventil prioriteta? Inace kupljeno kod kalafonaca za 60e.
2f55cab3d17ad1d9dc98abb82bdba7df.jpg
a14721aef1432d1296cdb3a8c04c57f0.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@Bećarr94 To lici da je sa Zmaj Univerzal kombajna...Ja se u hidrauliku ne razumem,ali to je kod mene majstor stezao ,tj neki sraf u tom ventilu da bi bolje dizao heder kukuruzni ....

Kako vam se cini ovaj Zmaj? Na slikama mi deluje pristojno. U potrazi sam za Zmajem 142 ili 143 u dobrom stanju. Bio bi nam prvi kombajn u vlasnistvu pa sam nekako vise za Zmaja zbog dostupnosti delova i cena popravki. Kombajn nisam nikad vozio ali sam pomalo sarafao oko 142-ojke pa sam nesto i naucio.
Skupo je to po meni. Mi smo pre par meseci uzeli jednog sa nesto manje opreme ali sa dva kukuruzna hedera, jedan za kukuruz, jedan za suncokret za 7100. Gume nove, secka za slamu, povisen bunker, senzori na osovinam, korpa, blinde. Naravno zitni heder na kolicima. Ako ti nije hitno sacekaj. Ili probaj da spustis cenu. Tesko se prodaju Zmajevi. Velikima ne trebaju, malima ne trebaju. Oni srednji bi nesto modernije.

Tapatalkkal küldve az én moto e(6) plus eszközömről

Skupo je to po meni. Mi smo pre par meseci uzeli jednog sa nesto manje opreme ali sa dva kukuruzna hedera, jedan za kukuruz, jedan za suncokret za 7100. Gume nove, secka za slamu, povisen bunker, senzori na osovinam, korpa, blinde. Naravno zitni heder na kolicima. Ako ti nije hitno sacekaj. Ili probaj da spustis cenu. Tesko se prodaju Zmajevi. Velikima ne trebaju, malima ne trebaju. Oni srednji bi nesto modernije.

Tapatalkkal küldve az én moto e(6) plus eszközömről
Kako sa manje opreme, koje opreme kad imas sve

Nazad
Vrh