ZMAJ kombajni

Dobrinčan je napisao(la):
Dali mogu namestit na zadnje felne, balonke gume, kao na novijim serijam 143-ke?? Ako se nevaram felne su iste kao i na 142-ci.

2aj19ie.jpg

Ne može da se namontiraju balonke na fele koje sad imaš.Moraš felne da menjaš za šire.

Dobrinčan je napisao(la):
Dali mogu namestit na zadnje felne, balonke gume, kao na novijim serijam 143-ke?? Ako se nevaram felne su iste kao i na 142-ci.
Ne savetujem ti ni ja jer kod nas je jedan lik stavio balonke na 142 i često mu pucaju krajevi spona, zašto?neznam,nikad nisam upoređivao dali ima razlike između ta dva modela... izgleda da ima.

duja je napisao(la):
evo jedan komplet remontovan
Post je spojen: [time]субота, 06. март 2010. 11:38:28 MST[/time]

Pozdrav Dujo od Sutjecana odlicno si uradio kombajn svaka cast :bravo: :bravo: :bravo: reci mi koju farbu si koristio?

duja je napisao(la):
evo jedan komplet remontovan
Post je spojen: [time]субота, 06. март 2010. 11:38:28 MST[/time]

Koliko je kilograma farbe potrebno za Zmaja?

Pazi ovako 161 je kombaj sa vecom preradnom moci od serije141,142 i 143....Dakle sirina doba,korpe ladje itd je 125cm..... Nosi Zitni(suncokretni) adaprer sirine 4.80m a moze i malo veci.....a kukuruzni od 6 redi..... Bunker mu je zapremine oko 30 meteri(3tone) sve zavisi sta vrses......Varijatori pogona i doba su mu hidraulicno podesivi(sto nije naj bolje reseno, al ide nekako) .... Pokrecu ga koliko ja znam dve vrste motora.... Ima ih sa Perkinsovim motorima,i sa Mercedesovim Turbo mororima(ja licno imam sa Meckom i dosta je bolji nego Perkins) ..... Ima dosta vise kaiseva i remenica za pogon prerade nego 142.... eeee da i dosta je sporiji od 141,142 i ostalih( pa se onda montiraju remenice na varijator pogona sa 125 da bi malo brze isao) jos cu ti objasniti naknadno ako te sta bude zanimalo...... :ppozdrav:

Uglavnom ti 161, 162 nisu na najboljem glasu, imaš na predhodnim stranama pisano o tome.

Hvala zeko u pregovorima sam za jedan 161 pa me zbog toga interesuje inace sam ove godine poceo da se aktivno bavim poljoprivredom i do sada nisam imao kombaj,

pazi samo .....ima ih jako jako losih ....... kad sam ja kupovao , majko mila kakvih sam se krseva nagledao ...... koliko para toliko muzike....... :ppozdrav:

Ti 161 koliko znam imaju problema sa lađom, tj hoće sva da se razleti. Budi jako oprezan, znam neke koje su zbog toga više puta opravljane.

Ja sa njom 161-com nisam imao problema velikih razmera sem kaiseva koji su uzasno skupi ali kvalitetni ako uzmes jeftinije toliko ce ti i trajati..... tako isto i sa lezaevima(lagerima) nikad nemoj uzimati jeftinooooo .....

161-162 ima problem sa hodom ladje pa iz tog razloga hoce da otkine okretacu tj. pogon ladje. Clan Tesin i ja imamo kombajn ZMAJ 162 na kojem je prethodni vlasnik vec prepravio pogon ladje tako da sada ima manji hod i nema problema sa tim. Problem jos samo moze da bude vratilo na kojem stoje glavne remenice za pogon voznje i pogon vrsalice ali i to ako je kvalitetno nema problema. Inace, kombajn ide mnogo bolje od 141/142 i po meni malo cistije radi a jeftiniji je od pomenutih i uglavnom ima Mercedes motor!

cao svima,ja sam Zoran Erdeljan iz Sakula,cuo sam da dosta hvale ZMAJ 191 H ja ga jos nisam nigde video,dali znate mozda nesto o njemu ::namigivanje::

pazi druze ovako ja nju imam 6 sezona i ona radi oko 300kj svih usluga i ja sa ladjom nisam imao problema ...... ja sam imao samo sitnih, uobicajnih kvarova...... znaci da je na mojoj 161 naj verovatnije kod poslog gazde ladja prepravljena a mozda i nije jer ja s njom nemam problema .... za prepravljanje pitaj kolegu.... clana @Bubu

Nazad
Vrh