ZMAJ kombajni

Evo ovako, koristim dva kombajna, moj 142 I drugarov 141.moja kolica imaju gume 8ice,sad sam stavio od viljuškara, mislim da je večno, njegova kolica imaju 11ice i sad su isto stavljene od viljuškara,i da, može to sa ukopavanjem I radi posao, al mi pun nos već kopanja, ko krtica sam prekopao baštu.. A nikako da se nakanem da zamenim po jedan točak pa da oba kolica imaju jedan veliki i jedan mali..

jel kaci heder kolica bez obira da li je hidraulik hedera u prvoj ili drugoj rupi. jel i tu se dobija na visini dizanja hedera

To mi je jasno, cak i sa malim tockovima ako spustis skroz grlo mozes da zakacis tocak. Mena interesuje Da li heder moze da se provuce da ja njega dignem ili spustim na mesto. Za tocak sam razmisljao da produzim osovinu za 15-30 cm na toj strani i automatski imam mesta da se povucem malo nazad dignem grlo i u rikverc da ne zakacim tocak.

Uspesno sam zavrsio vrsidbu svog kukuruza sa Univerzalom. Jeste mator ali nisam imao nijedan kvar osim sto sam zamenio gore pomenuti lezaj. Ostala je samo jedna stvar koja me buni, kad vrsem na ravnom i uzbrdo sve je ok a kada idem nizbrdo cak i blago nizbrdo nesto ispod kabine pocinje da zakacuje nesto i lupa, jel zna neko sta bi moglo biti? Ne vidim na uvlacnim lancima tragove udara.

I još jedna mogućnost, koja je ustvari verovatnija nego ona prva što sam napisao..... Šapurika se nagomila na češlju podbubnja i na najmanji nagib se obruši i vraća na bubanj i podbubanj pa stvara lupanje pri ponovnom upadanju. Pravo da ti kažem dal je normalno ili ne nzm, ali nam se isto to dešavalo. Ona prva varijanta se dešavala kada promenim podbubanj, stavim žitni umesto kukuruznog, i prvi put upalim vršalicu. Kasnije nije bilo zvukova jer se vršalica očisti od šapurike. A ova druga se dešavala u vožnji tj isto kao i kod tebe. Na blagom nagibu počne da lupa. Kako je rešeno moram videti sa ćaletom jer on je kombajner a ja šrafim po kombajnu a ne sećam se da mi je rekao da ima promena po tom pitanju.... A teško da ih može i biti jer nisam ništa modifikovao. Jedino što znam da je pre radio, kad počne lupanje, a to je da uspori na nizbrdici.
Pisano je o tom problemu u temi, čini mi se.... I neko je napisao da se to dešava ako na odbojnom biteru ne zameniš one letve sa čakljama. Ako sam dobro zapamtio.

Nema tu blagovremenog rešenja.Možeš jedino da skineš češalj kako bi čokanji odmah išli dole na sabirnu na put bez povratka.

Ako izvadiš češalj razbićeš prednji deo slamotresa!!!!!!!!! Isprobao sam!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh