Danas pukao top kod mene, ovsila 142 oko 90 kj, ne pamtim skoro da je bio ovakav tempo, brzo je pala vlaga, bukvalno prva prikolica 16 % , sledece sve oko jusa, a dobar deo 12%.
Od kvarova ove zetve
1.pukla bolcna otkidacke rolje, nista strasno ako imate na njivi, a ne ko ja, ostale mi u beracu, ipak nisam mnogo izdangubio
2. otisla osovina slamotresa , zadnja, bukvalno najgori deo na celom kombajnu, imam osecaj da imaju ugradjene u sebi hektometar i na 100ha +/- 10 otkazuje, a nije pretegnuta i podmazujem posteno, i lako se okrecu slamotresi i opet slaba tacka. Ipak mogu se napraviti par dobrih klinova od stare, ima krivinu za rucku, i platnu da ne propadne
3.otisao plasticni propeler/ventilator hladnjaka, otkinulo se jedno peraje i krenula i ostala,, njega bi trebalo menjati svake sezone i onda si miran, cena je smesna 250din, nikad se ne bi vracao na metalni, manji rizik po hladnjak
4. otisla prednja guma, hvala komsiji sto obelezava medju sa gvozdjem, e taj dan sam izdangubio posteno,
Kombajn opran i u supu,, vala sam svaki dan razmisljao o brzem, od zmajeva mogao bi da priustim 162 ili 170, eventualno 171, ili npr dj dj 1620,