ZMAJ kombajni

Nisam merio kompresiju, radio je extra pa nisam ni sumnjao na to,
da ima pukotinu na filteru vukao bi vazduh u sistem al ne vuce, u bosch pumpi cisto gorivo bez vazduha, rezervoar je iznad motora, probano i iz kanistera isti djavo, remontovan i alnaser, vrti lepo al nece da sastavi, ni sprej ne pomaze, bosch pumpa skinuta sa kombajna koji radi i pali normalno..
ni pogon pumpe nema lufta

Nisam merio kompresiju, radio je extra pa nisam ni sumnjao na to,
da ima pukotinu na filteru vukao bi vazduh u sistem al ne vuce, u bosch pumpi cisto gorivo bez vazduha, rezervoar je iznad motora, probano i iz kanistera isti djavo, remontovan i alnaser, vrti lepo al nece da sastavi, ni sprej ne pomaze, bosch pumpa skinuta sa kombajna koji radi i pali normalno..
ni pogon pumpe nema lufta

Zanimljivo da i meni na IMT traktoru start sprej ne pomaže ali taj motor duva i troškari ulje već godinama.

Ovo je perkins šestak, ne trosi gram ulja nit duva, radi ko doxa, kad radi......palio na pola kljuca sa malim akumulatorom

Jes ona ima kajlu na osovini,a cevke za dizne da nisu pomesane

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Sto bi bilo nemoguce,pa da nema karika sa sprejem bi upalio

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Meni se desavalo nekoliko puta ove sezone da komb.ugasim a leptir u pumpi ostane zatvoren i da ne mogu da ga upalim. Nisam naravno odma skontao nego komsija mi to rekao da se njemu desavalo. Pa onda kada ugasim malo vise putu zezam rucicu za gasenje kako bu se leptir pomerio.

Sent from my S60 using Tapatalk

Majstori, da li to paljenje stoji kako treba? Skini ventil deknu, cevi od visokog pritiska sa pumpe i polako rukom okreci motor i vidi da li pumpa gura na pravu diznu gorivo u pravom momentu. Svašta je moguće. Ja sam na Tamu od 5 cilindara na pvp imao zupčanik sa pumpe i motora od 6 cilindara...Malo smo se zabavljali sa njim dok nismo ukapirali zašto neće da sastavi i upali posle generalke...

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Znam to ali prvo treba proveriti momenat davanja goriva u odnosu na zatvorenost ventila. Dzaba dobra pumpa ako gura gorivo na prvu diznu u momentu kada treba da gurne gorivo na neku drugu. Sve mi lici na to, vergla, dimi a ne sastavi.Da je ostala poluga za gasenje povucena ne bi uopste dimio tj gurao gorivo u cilindre. Imao sam isti slucaj sa rusom 820.Znate da on ima sa desne strane kao kirner sraf koji oznacava momenat paljenja za podesavanje. Veze nikakve sa paljenjem nije imalo to mesto gde je bio zabušen fabrički.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Nazad
Vrh