ZMAJ kombajni

Prva kaskada slamotresa razbije se zbog toga što se ne stavi blinda na to mesto.Ja sam mu samo dao predlog kako da izbegne vraćanje, ne mora uopšte da se uvaži.

Sad sam bas zagledao unutra, malo je cesalj pokrivljen i tu ima par capurina. Ona zavesa iza bitera je skoro skroz podignuta a guma sva iscepana, skoro da je i nema. Ne znam da li to nema uticaj? Uglavnom pred sledecu sezonu cemo to zameniti, pretresti oldtajmera, izmenjati sta jos treba, dosta je prethodni gazda ulozio u njega(nove sine bubnja, nova limarija vetra i ladje, elevatori, motor,remontovao heder za kukuruz, ..) Inace sam hteo 142 ali sta da se radi, 20 hektara godisnje moze i sa ovim cudom 😁

Poslednja izmena:
Kaže Babo da je bolje od kako stavljam blinde slaBotresa, ne dešava se tako često. Samo na nekim većim nizbrdicama, a tamo uspori i gotova stvar.
NegRo iz tvog pisanja bih rekao da ti nemaš blindu češlja. Ako nemaš, mogao bi to biti uzrok.... Čapur ti se zaglavi između bodlji češlja i onda sprečava iovako slabo-slabije kretanje mase.

Izgleda jednostavno. Parče lima koje možeš i sam da napraviš, ali ako ne ide, može ti napraviti bilo koji limar. Kada skineš češalj samo će ti se reći šta i kako treba. Cilj je da blindu zašarafiš napred na onih 5 rupa i da ti lim obuhvati češalj i sa gornje i sa donje strane. Sa donje je dovoljno nekih 10-ak cm. Takoreći kada bi gledao blindu sa profila izgledalo bi kao latinično slovo j.
Kaput?

lemilica Radim u brdovitom kraju, jedini lijek za to kad ides niz brdo je sporija voznja. Cim malo potjeras pocinje da lupa, udara, kad dodjes na okretanje na ravnom odmah na jednom izbaci gomilu..

Pogledaj dole sa desne strane (gledano iz kombaja) iza velikog točka gde prolaze poluge za biranje brzina pa tu na šasiji spolja treba da ima ako ima.

Pomagajte braco, nikako resiti problem sa paljem zmaja, treca bosch pumpa je na njemu ove sezone, i radio jedno vreme i kad se ugasi nikako ga pokrenuti, nema vazduha u sistemu, rezervoar dignut gore, vergla, dimi al nece da sastavi, pre ove sezone nije bilo problema

Možda i pogon PVP dobio previše lufta a i pogledaj da ti nije puklo koje kućište (aluminijum) filtera za gorivo, to bude kao vlas kose pukotina koju i nevidiš golim okom.

Nazad
Vrh