ZMAJ kombajni

Imam alnaser na s46 motoru iskrin 3kv i imam problem trokira mi dok palim na dugme iz kabine i hoce nekada zaljept, odem kupim automat novi i opet isto, ima li tko ideju?

Na releju imaš oznake
30 plus (+) iz kutije osigurača (aktivan tek kad daš kontakt).
85 masa ili (-).
86 pobuda tj (+) sa tastera iz kabine (ona žica što ti je išla direkt na automat).
87 potrošač tj (+). U tvom slučaju anlaser-automat.
Gledaj da relej bude bar 30A (ampera) a nećeš se zahebati ni ako uzmeš relej sa velikim pinovima-činčevima-džekovima ili kako ih već nazivaju.
https://www.google.rs/imgres?imgurl...ozWAhXIKJoKHfEiBVMQMwgmKAIwAg&iact=mrc&uact=8
http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=37188.0

Danas prinova. Zadnja osovina slamotresa,ni menjanje obe u paru i okretanje u istu stranu nije pomoglo da traje duze od 2-3 godine.

Nema tu kvaliteta. Kako god da se postavi jedva dve dobre sezone izdrzi.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Baća kvalitet je do bola i da joj sviraju tamburaši na uvce ne pomaže.Treba naći polovnu od Univerzala ili 141-142 iz kadgodašnje proizvodnje.

Ma sve mi je jasno,sad sam vratio onu staru sto sam izvadio kada sam ove menjao u paru,bila je napred a ako me secanje dobro sluzi ta je dosla sa kombajnom.

Probaj da labavo nastimas lezajeve na osovinu kako sam i prije pricao. Kolega ima 3 komada 142 i muke je mucio s osovinama dok mu netko iz Srbije nije rekao da ne uteze slamotrese da budu u milimetar precizni. Jednom mi je to i pokazao, uhvati slamotres a on klima gore-dolje 2.3mm u lezaju i kaze radi tako vec godinama i kukuruz i suncokret i sve strnisne kulture bez greske.

Cak je od sve muke isao gledati jedan 141 za djelove bas radi osovina na slamotresima ali je nesto mjerio i pricao da su na tom kombajnu bile tanje osovine i nije ga zato kupio...

Menjao sam i ja ove godine osovinu i kao i član Dobrinčan ne zakopčavam se pozadi da me neko ubeđuje kako drveni ležajevi nisu naštelovani kako treba i kako je to glavni uzrok pucanja osovine.Svaka je pukla ne mestu gde je varen prsten za ležaj i jasno se vidi da je pukotina nastala još u alatu prilikom proizvodnje osovine a to ne da je kvalitet nego je haos.

Upravo to sto matic kaze,svaka puca kod prstena. A sto se tice pretegnutosti lezajeva to ne moze da se desi kod mene jer ih prosviram 33mm burgijom.

Baca ja mislim da je to zbog prenapregnutosti komutatora i oscilatornog cincilatora, na slican fazon je i Zezelj pravio mostove.

Samo ti to raspanuj.

Menjao sam i ja ove godine osovinu i kao i član Dobrinčan ne zakopčavam se pozadi da me neko ubeđuje kako drveni ležajevi nisu naštelovani kako treba i kako je to glavni uzrok pucanja osovine.Svaka je pukla ne mestu gde je varen prsten za ležaj i jasno se vidi da je pukotina nastala još u alatu prilikom proizvodnje osovine a to ne da je kvalitet nego je haos.

Sto znaci da nije (zagrejana ) iskovana nego savijana u alatu na ladno :ppozdrav:

Moje isprike ako sam nesto krivo napisao. Samo kazem sta mi je kolega pricao i da nema problema od kako ih tako labavo "podesava". Po sve djelove za zmajeve ide u Srbiju, pred ovu zetvu je kupio i sjecku na jedan a na drugi ide (ako vec nije ugradjeno) sjeckalica za kukuruzne stabljike.

Pazi Bobo,da je zbog pretegnutosti grejala bi se i pukla bi verovatno prvi dan. Ne moze ona trpeti tu pretegnutost recimo 3 godine,a da je za te 3 godine pokosila 300 jutara.

Nazad
Vrh