Jel neko razmisljao da kukuruz radi bez slamotresa. Ideja mi je sledeca, ostavim standardno zatvoreni cesalj na podbubanj. Ispod tog lima bi napravio ravnu povrsinu od zida do zida, na prvoj polovini da bude sito da zrno koje proleti moze jos da propadne na sabirnu ili dole. Mose sito da bude i duze nema veze. Uglavnom tu povrsinu ostavim sa blagim nagibom ili da bude naborana kao i na sabirnoj ravni. Gore bi postavio 4 nosaca na koja bi kacio tu ravan, a od dole napravi na dva mesta nazad vezu sa sabirnom. Tako da se njise u ritmu sa sabirnom i sitom. tu ravan bi pustio tek toliko da bude duza za nekih 15cm od sita i tu bi mi ispadale sve sepurike. postavio neki elevtar ispod repa gde se zavrava sabirna ali malo nize tako da promaja sa sita izduvava koliko moze ostatke listova a opet cokanji bi padali na taj elevator. Interesuje me vase misljenje da li bi to radilo. Kroz podbubanj cokanj ne propada samo zrno, tako da bi sabirna ravan maltene trebala biti stalno prazna jer bi zrno propalo u prvih 15 -20cm tako da bi vetar trebalo da ima snage da oduva listove.