ZMAJ kombajni

Možda je još i najjednostavnije lepo iseći čela bitera pa osovinu izvući napolje sa sve glavčinama a posle čela ponovo zavariti.Kod mene je to mnogo prostije rešeno a verujem da su tako uradili i na Z 143.Glavčina je presečena i lepo ima šraf koji steže glavčinu za osovinu a njegovim popuštanjem glavčina se oslobađa i može da se izvuče osovina.

Evo kako to izgleda.Zaokružena pozicija pod brojem 5.
Baća sremac primamljivo je ali je malo prevelik kombajn ali još ću videti.
LtXibYN.jpg

Ko ima ovakav produzetak gornjeg sita,jel i kod vas ovako ima taj zazor izmedju tih iglica-prstiju i kraja samog produzetka ,tih +-2 cm ?.Kod mene je to jos malo vise ,bar 3 cm,neko je to produzivao izgleda,i taj zazor je jos veci.
I jel mozda bolje koristiti u suncokretu neki drugi produzetak ?,mozda onaj stelujuci ?.

Danas otiso da kupim onu smesu za zaptivanje hladnjaka, dospem vode upalim kombajn da se zagreje motor a ono prestao da curi, kako je poceo prekjuce da curi, juce je curio manje nego prekjuce, ja kosio i usput dolivao vodu,sinoc ga parkirao i do ujutru iscurila voda do tacke gde je pustao, sad dolijem da ga probam zadihtovati a ono prestao potpuno da curi.

Možda je još i najjednostavnije lepo iseći čela bitera pa osovinu izvući napolje sa sve glavčinama a posle čela ponovo zavariti.Kod mene je to mnogo prostije rešeno a verujem da su tako uradili i na Z 143.Glavčina je presečena i lepo ima šraf koji steže glavčinu za osovinu a njegovim popuštanjem glavčina se oslobađa i može da se izvuče osovina.

na 143 je kao sto je matic opisao!vrlo lako se skida,al nece se ni skidati jer ima ojacanje i kroz sreninu bitera na sarafima gdje se zavrcu lopatice bitera!tako da biter nece lako da eksplodira kao na 142!

Iskreno,ovo ne znam sta je,ali znam da u montoynom slucaju,nista ne pomaze bolje od dobrog cekica,a bogami i autogena...a laptop u ovom slucaju moze da posluzi,da izracunas koliko izadje nova osovina,zajedno sa biterom,jer ako kajla nece da se pomeri,autogenom poseces sve na komade,i stavis sve novo.

Ovo je program za balansiranje propelera sa dve,tri i cetiri elise na licu mesta,prvenstveno namenjen za dronove.Nisam bio razumeo kometar.:off_topic:

Sta vam se pokazalo najbolje kod vrsaja kukuruza naime imam 1 kukuruzno podesivo sito dok drugo je zitno isto podesivo, ko ima ovakvu kombinaciju reko da pitam sta je po vama bolje da se kukuruzno sito stavi kao gornje ili donje?

Sta vam se pokazalo najbolje kod vrsaja kukuruza naime imam 1 kukuruzno podesivo sito dok drugo je zitno isto podesivo, ko ima ovakvu kombinaciju reko da pitam sta je po vama bolje da se kukuruzno sito stavi kao gornje ili donje?
Obavezno kukuruzno gore a pšenično dole. Ali ja imam kukuruzno gore o dole bez sita i radi isto odlično a nikada nemora da se čisti.

Ko ima ovakav produzetak gornjeg sita,jel i kod vas ovako ima taj zazor izmedju tih iglica-prstiju i kraja samog produzetka ,tih +-2 cm ?.Kod mene je to jos malo vise ,bar 3 cm,neko je to produzivao izgleda,i taj zazor je jos veci.
I jel mozda bolje koristiti u suncokretu neki drugi produzetak ?,mozda onaj stelujuci ?.

Ja sam skinuo taj produzetak gde je taj cesalj, jer je islo na primese, stavio sam rendo, kao sto imas na ovoj slici iza ceslja. Bolje mi cisti.

Cesalj je iskljucivo za psenicu klasje. Ostalo ide krljust na celom produzetku. Inace na deutzu ide krljust na celo gornje sito za kukuruz i dobro radi.

kolega maticu,meni se bolje pokazalo prvi i poslednji red sa spoljnih strana da se montiraju ploce,prilikom odsecanja baca glavice prema sredini a ne na spoljne stranice...

Pojavilo mi se neko ulje ispod kratera. Od cega li moze da bude? Motor sa strana suv potpuno, pumpa hidraulike ne pusta. To ulje je blize levoj strani. Poceo sam da sumnjam da mozda pusta negde na onom crevu za ispustanje ulja iz motora. Da li je neko imao slican problem?

Pronašao sam problem. Motor opran detaljno i posle 5 minuta rada, počelo ulje da curi na cevčici koja vodi do manometra. Pusta na holenderu do bloka.

Nazad
Vrh