ZMAJ kombajni

Ostao sam duzan slike sita za suncokret:
e4ade840cec3fe5e3dd015348961676d.jpg
4fd271babf0e160067eb2449d261b9a6.jpg
4ea904cb3dd31c79d51998987392aa8d.jpg
556d7240af6ebc6d74e4b195aaaf6be1.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje za iskusne kombajnere. Na koliko ste skupili otkidačke ploče da bi pokupili ovaj " silan" kukuruz.:sta:

Zmaj 142

Ako bi se na prve kaskade slamotresa stavio običan, ravan lim, da li bi to bilo bolje nego da nema nikakve blinde?

Ja imam te original limove ali ih vise ne stavljam, a nisam primetio da se nesto iskrivilo na prvoj kaskadi.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Jel bilo kada reci o vrsenju psenice sa lancem umesto kaisa na biteru i dobu?
Cuo sam u selu za tu varijantu,i deluje mi primamljivo jer nije tesko menjati lancanike u odnosu na koji obrtaji su potrebni za neku kulturu..al opet prilikom zagušenja nema sta da proklize,tj doslo bi do kakvih lomova,a pravo je smaranje zamena remenica i lancanika..

- - - - - - - - - -

Jel bilo kada reci o vrsenju psenice sa lancem umesto kaisa na biteru i dobu?
Cuo sam u selu za tu varijantu,i deluje mi primamljivo jer nije tesko menjati lancanike u odnosu na koji obrtaji su potrebni za neku kulturu..al opet prilikom zagušenja nema sta da proklize,tj doslo bi do kakvih lomova,a pravo je smaranje zamena remenica i lancanika..

S lancem teze ili skoro nikako ne gusi ako se malo brze potera ali trpi vise plosnati remen u slucaju da kombajn uvuce neku vecu gvalu mase. FAHR kombajni mahom svi imaju pogon bubnja dvoradnim ili trorednim lancem i to da se zagusi stvarno moras voziti ko manijak. samo guta i ide.

Jedina mana ovog sistema je nemogucnost podesavanja okretaja bubnja "u hodu" sto je meni na malom zmaju vise puta pomoglo al u pravilu i ne treba tako cesto ako su sinje i korpa u redu...

Mislim da je od Zmaja, sliku sam nasao na netu. Gdje ima ovo da se kupi, ovaj izbuseni lim? Neko mjesto sto blize Bih..
slike.php
[/URL][/IMG]

Eto ja nisam ni obratio paznju da li ima na stanju jer sam gledao nesto drugo pa naleteo na to, dobro si zapazio.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Ja sam se damo pribojavso kako to izgleda prilikom zagusenja...lane smo na jednoj parceli dva kaisa upropastili,i odustali od kosnje,i ondak je mnogo iskusniji kombajner sa megom isto izvrnuo kais...kako bi se lanac ponasao? Ili namestiti kandzu i oprugu da moze da preskoci...

S lancem nema zagusenja. Tj ima ali stvarno mora biti cjela gvala vlazne mase i da je pogonski remen vrsalice jako otpusten pa da on proklizi.

Kazem, kolega ima fahra koji ima pogon bubnja trorednim lancem i kroz zakorovljenu soju samo ide dok ja sa zmajem metar naprijed, dva nazad i opet nekad zastopa ;)

Sa lancem nema zagusenja ali ima polomljenih osovina. Najjeftinije je sacekati da dtrava sazri i ovrsiti kao i da je nema.

Nazad
Vrh