ZMAJ kombajni

Pozz ljudi!
Imam problem sa kombajem. Sada u vršidbi suncokreta mi se dešava da mi izbaciva suncokret i to baš dosta i to samo na prvoj četvrtini sita, znači gledajući od pozadi skroz levi deo sita. Pa sad ne znam šta da radim,jedno vreme lepo sve radi i onda počne tu da prosipa, bez obzira dal idem brzo ili najsporije.
Pa da li neko zna šta bi mogao da bude problem?

Sent from my LG-P710 using Tapatalk

Ljudi jel znate nekog dobrog majstora za kombajne (Massey)? Dešava mi se da mi se kombajn sam ugasi, sačekam pola sata pa sve ok. Ako ga ja ugasim u toku vršidbe , mora da odmori. Nosio sam pumpu na baždarenje, menjao creva, ma nema šta nisam radio, ne znam u čemu bi mogao biti problem.

Par izmena..Jos samo da smanjim broj obrtaja puza da ne lete glave
a484a61aac9007023bcd188b4cd23fb5.jpg
61e67d4eecc70e095dce2c196f83ddb9.jpg
d5fd3d8bf53f171a1fcc08c30e962978.jpg
4b6b49c0c9ef9c0bbf8ef330f80677e3.jpg
c902878f773503e40fdc0bffd085dae6.jpg

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

imam problem na zmaj 171 zadnji deo mi jako mesi (igra). Znam samo da su slamotresi sigurno jer kad skinem kajis sa njih kombajn se umiri... menjane su obe osovine i novi drveni lezajevi...

Možda ih nisi nacentrirao kako treba pa idu ukoso a proveri i prenosnu osovinu lađe posebno stranu na kojoj se nalazi remenica za pogon slamotresa.Tu hoće da strada kućište i ležaj pa sve ode u debalans

Poslednja izmena:
Proslo je vise od tri godine kada sam skidao slamotrese pa sam skoro zaboravio ali se secam da tu ima mala zackoljica kada se menjaju lezaji...Pod prvo osovine treba da su od istog proizvodjaca odnosno da su savijane na istom alatu,e onda kada se ostvari dobar zazor sa onim limovima ne stezati lezaj jako vec onako polustegnut i jedan i drugi pa okrenuti jedan krug da bi se prema osovinama lezajevi namestili sami u pravilnom rastojanju a za toliko im dozvoljavaju zazori u rupama na slamotresima i ponovo zategnuti malo jace i ponovo okrenuti krug i tako se vidi dali se pocinje kociti osovina ili ne,ako ne zateze osovina onda stegnuti kako treba i preci istim postupkom na sledeci slamotres,samo tako i preko pola dana treba vremena da bi se leazajevi zamenili i nastelovali i da kasnije ne bi grejala osovina i naravno pukla,meni je to trajalo ceo dan,triper posao ali se napravi.

Imam problem sa zmajem 135. Juče nameštena adaptacija za suncokret i sad imam problem da ne može da podigne heder. Sve ostalo funkcionise, i volan, i varijator vožnje, i podizanje vitla ali na podizanje hedera ne funkcioniše. Ulja ima dovoljno. Da se spusti može, sad je heder spušten do kraja.

Šta li može biti uzrok? Ako je neko imao sličnu situaciju.

Najverovatnije slaba pumpa izmeri pritisak , neznam kod zmaja koliko treba da bude fabricki ali sve ispod 120-130 bara je slabo za dizanje hedera ostalo moze da funkcionise jer netreba toliki pritisak .

Treba imati kao i 142 ventil koji se podesava u zavisnosti koji je heder za njega zakopcan. Iskreno nisam na mojem 132RM ni trazio gdje jer mi to nije potrebno ali siguran sam da ima.

Ljudi jel znate nekog dobrog majstora za kombajne (Massey)? Dešava mi se da mi se kombajn sam ugasi, sačekam pola sata pa sve ok. Ako ga ja ugasim u toku vršidbe , mora da odmori. Nosio sam pumpu na baždarenje, menjao creva, ma nema šta nisam radio, ne znam u čemu bi mogao biti problem.

Ventili - da li ste tu "stranu" proverili? (zazori na usis. i izduv. strane).

Nazad
Vrh