ZMAJ kombajni

Vrte se i one.Nema skidanja a vide se na slici.Ovi otkidački valjci su kraći od valjaka na S4 adapteru.

Ja sam kupio te iste adaptere, od clana Jan brtka,stim sto sam ja skinuo valjke, svakako nije na odmet kontrolisati srafove i lezajeve,a ponajvise kajle. dosada uradio jednu parcelu od 21 kj , radi odlicno. pozdrav majstoru:ppozdrav:

Ja sam te ploče prošle godine kupio od člana Brtka ove sezone sam to prodao i nastavio da radim sa zmajevim uredjajem za suncokret

Kolege molim za pomoc, procurio mi hladnjak na Zmaju 142 negde na sredini koliko sam uspeo da vidim, gde ga nositi na popravku ako moze neki kontakt.Unapred hvala.

+381640004935 Mansa Indjija
Meni je na zmaja pre par godina procureo hladnjak (jedna celija) i to u sred zetve,nije bio veliki gubitak vode,mogao sam tako da radim,ali je vlazio vecu povrsinu saca i tu se lepila prasina. Ja sam to resio tako sto sam uzeo wurth dvokomponentni tecni metal i naneo sa vrhom sibice i operacija bila uspesna,radio tako jos 2 godine i prodao ga.

Skidali smo je sad pred ovu zetvu, i to bez radapcigera. Posto je Montojina pukla, zato pretpostavljam da ce je mozda jos lakse skinuti nego kad se skida cela.

Nama se na Mićinom 141 raspao biter pa je moralo sve da se skida.Rađeno je od 6 uveče do 4 ujutro i to radili ljudi koji rade često ove poslove.Kod brata se desilo da su ispale obe kajle i biter stoji a osovina se okreće a kada hoćeš da ih izvadiš nema teorije.

Mislis da je bolje sa klasicnim uredjajem u odnosu na adapter makar sto ima te nozeve?

Jedina prednost je što možeš da tarupiraš ako imaš roto sečku i ništa drugo. Ja radim sa 142 tako da moram da idem sa 4 reda što mi se ne dopada ovako radim 6 i nepotrebno habam uredjaj za kukuruz što mi baš ne treba.

Kolege molim za pomoc, procurio mi hladnjak na Zmaju 142 negde na sredini koliko sam uspeo da vidim, gde ga nositi na popravku ako moze neki kontakt.Unapred hvala.
Prah_za_zaptivanje_hladnjaka.jpg
[/URL][/IMG]
Idi u neku prodavnicu auto delova ili na Nisovim pumpama kosta 100 i nesto dinara sipaj dva komada na zagrejan motor i 99.9% ce ga potpuno zadihtovati,i to traje sve dok ne ispustis tu vodu.

Montoya uzmi veci cekic..ako vec lap top ne pomaze..

- - - - - - - - - -

Klin se klinom izbija...ja sam moju preklane menjao,valjda ce posluziti dok ne dodje neki drugi..

Baća imaš pored kuće pravu mašinu.Jeste malko veći ali naviknućeš se. :osmeh:
Na Zmaju je problem OBD konektor za lap top. :haha:

Poslednja izmena:
Montoya uzmi od nekog starog gibnja i fikni komad prema veličini kajle i po njemu klepaj (nemoj predugačak komad jer je prenos udarca slabiji). Ali pre toga moraš otvoriti biter i odkajlovati kanal tj osloboditi kajlu da može krenuti. Udarac čekićem gledaj da bude po jedan ali jebitačan. Ako ne krene a ti ponovi. Ako i dalje neće da krene onda skrati taj komad od gibnja i uzmi neki materijal koji će biti prečnika jedno 4-5cm a dužine jedno 10-15cm i preko njega klepi gibanj opet sa jednim-dva udarca jakim i preciznim. Ako i dalje ne mrda onda zagrej brenerom i ohladi pa ponovi postupak klinom od gibnja. Ako nemaš gibanj kažu da je i kajla iz menjača kombajna dovoljno jaka za udaranje.

Nazad
Vrh