ZMAJ kombajni

moji dva malih zmaja jedan nema sanse da upali bez start spreja to je 133 86, ovaj drugi zmaj 133 91 upali ko mina samo mu treba dobar akumulator po hladnom vremenu, a leti upali sa akumulator od 50 A

vlajko0209 je napisao(la):
SerbiaPaor je napisao(la):
E ovako sa obzirom da imam vise vrsta ZMAJ kombajna-i imao sam pa prodao neke....znaci ko god zeli nesto da pita u vezi kombajna slobodno nek pita..ali ZMAJ kombajni..ja imam 2X161,190,191...a imao sam i 141...prodato...i 135,125 i.t.d takodje ako nekome fali neki deo ili nesto prodavam delove posto imam 3-4 komada samo za kako bi mi rekli "cerupanje"gospodo navalite!!
Post je spojen: [time]1264674608[/time]
pa onda pitaj šta te interesuje! A ako malo prebaciš u rikverc, imaš 106 strana štiva za čitanje, pa ćeš dosta toga naći uvezi Z143

Bobo svaka cast i hvala na savijetu ali ipak cu morati naci nekoga tko se razumije u kombajne ja sam antitalenat nikad nisam ni sijeo nanj a kamoli da znam kako radi.Vec mi je dosadilo trcati za kombajnom a u cijeloj opstini 2 kombajna ovaj vuce vamo ovaj tamo koja bi bila realna cijena 132 da bi valjao.

maticu tebi verovatno bos pumpa kaput cim pali na 24v jer dobije veci obrtaj i onda bos pumpa uspe da probije dizne,nekad sam i ja kuburio dok pumpu i dizne nisam odneo na pravo mesto,lepo radi pali na pola zuba u bilo koje doba, a kamoli neki tamo grejac leti,sta je to grejac pita moj s46 :sta:

Možda ali i to smo proveravali.Dolazio nam je neki stručnjak za s46 motore iz PKB-a i jedno 5-6 Bosh pumpi je izmenjao i isprobavao i opet isto_Odneću pumpu i dizne kod Žeravice da ih on uradi

Moj 132RM je 1981.g. radi od jecma do soje i u 30 jutara vrsevine potrosi ulja na mjeracu 3/4 od MIN-MAX podrucja. Pred soju mu sipam jos malo ulja. Motor sasvim malo slini na poklopcu ventila i kad pljeva tu dodje, vise ne vlazi.

nekad dimi plavi dim iz auspuha, nekad crni, kako mu kad dodje, al to u mom kraju nema malog zmaja koji ne dimi bez obzira na opterecenje. Mislim da je touslijed cinjenice da je svaki kombajn koji je tjeran iz Beograda do kuce usput vrsio zito po selima uz put da se malo zaradi novaca, tako da razradjivanja nije bilo.

Prvo paljenje mu ide u 4. mjesecu kad ga isterujem iz supe radi pregleda pred zetvu i tad mu reda radi ukljucujem grijac iako bi i bez njega upalio.

Kad krene zetva nikada al apsolutno nikada ne palim grijac, jer nema potrebe. stalno pali ko lud.

S44 na bratovom skipu je nekidan upalio na zub s akumulatorom od 100ah, ali ga je trebalo grijati posto nema zatvorenu garazu.

Matić je napisao(la):
Možda ali i to smo proveravali.Dolazio nam je neki stručnjak za s46 motore iz PKB-a i jedno 5-6 Bosh pumpi je izmenjao i isprobavao i opet isto_Odneću pumpu i dizne kod Žeravice da ih on uradi
kad budes dolazio do zeravice,obavezno se javi.

nema tamo veze,mislim ima,al' ljudi rade i ponasaju se kao da te neznaju + jos se morate najaviti.
totalni nemacki sistem rada i ponasanja,jebi ga zato je i uspeo tako.

Da ne radi kako treba ne bi do sad opstao,i ja sve nosim tamo i prezadovoljan sam njihovim poslom! :D

Znam da je tako.Nosio sam pumpu od auta pre x godina i otišli onako napamet.Sreća pa imamo dobre prijatelje u Miloševu koji su sa njim dobri pa nam na jedvite jade uradili.Jesu malo jači sa cenama ali urade bogovski

Ako prvo odneseš kod nekog Š majstora i on zaj..be stvar i onda opet...
Nije skup naspram kvaliteta usluge

ja sam pre 2 nedelje bas terao golfa kod njih,promenili mi sve uloske dizni+1 grejac+merenje kompresije+remont i dihtovanje bos pumpe=20500din sto mislim da je jako ok cena.
od tog doba,imam drugi auto.
+ su mi doterali kuci auto. :D

ljudi rade pun gas i uopste nisu skupi kako neki misle da jesu,u svakom slucaju KVALITET nije skup nikad,mene su tako snj majstori zezali godinama i uvek problema,od kad nosim kod zere masina pali ko metak nebabrlja na punom gasu i dugotrajno radi,prosle godine sam skidao pumpu i nosio kod njih jer sam hteo da prodjem jeftinije sa naftom a zadnji put je radjena 99 god.,par puta se napila vodice i crce,vise nekupujem naftu od svercera koji vuku sa dunava iz kojekavih brodova nema vise tih novaca,prosle godine sam se naucio pameti jer mi je crkla bos pumpa pa sam imao rezervnu i dok ovu nisu remontovali a kasnije crkla i ta tako kad saberem koliko sam dao za pumpe i koliko mi je zmaj stajao umesto da je pasao suncokret kad to saberem izaslo me skuplje nego da sam na pumpi kupio naftu i radio ko covek,al kad mi uvek ocemo nesto jeftinije

Decki, sto najprije ode u rotacionoj pumpi ako se preko zime u njoj smrzne tekucina (voda iz goriva u mom slucaju).

Kombajn parkirao pod supu u 10. mjesecu, a nisam ga ocistio jer je kisa zezala. Isli ga pocetkom 12. mjeseca ispuhati kompresorom i ocistiti a ovaj nije htio upaliti (temperatura je bila -21°C). Gorivo do pumpe dolazi, ali ga ona ne daje dalje...

Kad sam ispustao gorivo iz filtera, unutra sve voda ::lose:: a kombajn uredno radio cjelu zetvu.

Nazad
Vrh