ZMAJ kombajni

Ta guma pridonosi u sipanje u jako uske prikolice u koje moras "nisaniti". ja na 132 nemam tu gumu, pa u uske prikolice kipam "uzduz", jer poprijeko ne mogu nanisaniti. Da imam tu gumu, zrno bi curjelo ravno dolje u snopu ne vecem od nogometne lopte.

najbolje da je ta guma citava jer tad daje najbolej rezultate.

Ako kipas u kamione i zmajevke, neka te ta guma ne brine, jer ti ne znaci puno, posto su to velike prikolice i u njih tocis punim gasom...

Ma bude svega, od Kamionskih prilolica,zmajevki, dubrava itd.

Znaci najbolje je kada je celo u krug, jel ima neko sliku cisto da stvorim skicu kako da namestim to.

Ljudi nov sam ovdje i nerazumem se bas ali kupio bi kombaj za svoje potrebe da neplacam,Ima povoljno zmaj 132 zna li mi netko pojasniti njegove mane i na sta da obratim pozornost kad busem kupovao.Hvala unapred.

Ja imam zmaja 132RM.

Gledaj u kakvom je stanju gornje sito i jel se da stelati, gledaj kakve su sinje na bubnju i kakva su zice na korpi. Pogonski varijator da nema lufta, kao i varijator na bubnju. Da li radi stelanje brzine bubnja i da li se korpa moze stelati komandama iz kabine. Probaj mjenjac u svakoj brzini. Po asfaltu nema brda uz koje nece uzici u 2. Slamotresi jel klimaju, heder pregledaj da nije grbav. Korita i elevatore od ovrsene i neovrsene mase pregledaj da nisu previse potrosena ili trula. Staje gumenih lopatica na elevatorima ce ti reci koliko je kombajn radio.

Ukljuci vrsalicu i daj mu iber gas i obilazi oko kombajna i slusaj jel sto lupa.
Vise manje, ovo se gleda na svakom kombajnu prije kupovine.

Kocnice vjerovatno nece raditi, jer na 90% zmajeva starijeg godista kocnice preko zime "propadnu" i mozes ulje sipati koliko hoces, a nece ga povuci. Ulje se natiska kroz "sise" za odzracivanje kocnica i rade ko lude ;)

Uz njega trebas dobiti 3 donja sita: 8, 11 i 16mm i na svakom situ treba biti rebrasti lim koji rasporedjuje zrno.

Motor mora paliti ko mina i gledaj da nije mastan. Previse. ;)

Tako je!

S44 i da je ne znam kakvo nevrijeme i smrzavica vani on pali. Grijac 5-6 sekundi i paljenje. Imam takav motor i na kombajnu i na SKIP-u. Skip je jucer (-8°C) upalio na zub s akumulatorom 100Ah...

Zaboravio sam napomenuti da su i kombajn i bager samo pod nadstresnicom na vrh basce (6 bagremovih stupaca i najlon odozgo) Da se radi o nekoj garazi, na tim motorima je grijac nepotrebna oprema.

zanimljivo, moj zmajcek sa s44 motorom jako tesko pali, pogotovo prvo jutarnje paljenje. Motor je u extra stanju,ne trosi ulje, pritiska drzi na 3 bara u radnoj temp. Nosio sam bos pumpu i anlaser na remont i nisam dobio neke vece rezultate u paljenju...
Post je spojen: [time]1264701213[/time]

Iz vise razloga nece lako da pali prvo paljenje! Ili ti je prerano paljenje, ili ti koji ventil de zaptiva dobro ili ti je slabo punjenje u pumpi visokog pritiska.
Ako ti je rano paljenje onda malo cekica motor i ostar je
Ako ti koji ventil ne zaptiva dobro-cuje se na auspuhu kao kad rislang ventil pusta vazduh na kamionu/traktoru samo dosta tise..
Ako je slabo punjenje onda motor skoro prima gas kao normalno nastelovan samo sto ne dimi ili jako malo dimi i pod najvecim opterecenjem i ne moze da zakulja crnim dimom vec skida obrtaje motora..

Tacno maticu, hvala na ispravci motor s46 zmaj 143 :D
Post je spojen: [time]1264673361[/time]
bubu mislim da je paljenje dobro nastelovano jer kada pocne da vergla tera beli dim,stavljena je nova AC pumpa. A da je motor ostar jeste prima gas i ide kao lud, a crnog dima u radu ima jako malo, bas bas pri nekim velikim opterecenju ali usled toga obavezno pukne neka osovina :D
Post je spojen: [time]1264702254[/time]

Takođe imam taj problem na Zmaju,teško pali prvi put i prpće uvek preko pola gasa.Nema šta mu nismo radili i uvek se tako ponaša od prvog dana

Maticu ja moram i leti,samo prvo paljenje, da ga spasem dugog verglanja da drzim grejac jedno 20 sec,onda upali bez problema

Moj radi samo žito i soju i nema šanse da upali iz cuga.Motor urađen pre dve godine,tarirana pumpa,dizne urađene,nova AC,akumulator od 180 ampera i nema teorije dok ga ne spojimo na 24

SerbiaPaor je napisao(la):
E ovako sa obzirom da imam vise vrsta ZMAJ kombajna-i imao sam pa prodao neke....znaci ko god zeli nesto da pita u vezi kombajna slobodno nek pita..ali ZMAJ kombajni..ja imam 2X161,190,191...a imao sam i 141...prodato...i 135,125 i.t.d takodje ako nekome fali neki deo ili nesto prodavam delove posto imam 3-4 komada samo za kako bi mi rekli "cerupanje"gospodo navalite!!
Post je spojen: [time]1264703408[/time]

Moj zmajcek nije bas tako kritican, bez grejaca upali za nekih 20 sec verglanja. Ubacio sam mu i ventil ispred rezervara da ne moze ispustiti gorevi ni to nije pomoglo. Jedino dizne nisam dirao...

Nazad
Vrh