ZMAJ kombajni

Samo da dopunim @abro jeste to je dotresac i to mu je namena i dobro je zamisljen, ali nekada zna da pravi problem (uspori masu).Takav tip se nalazi na JD i on mora da ga ima jer je broj obrtaja slamotresa 155 o/min.Na CLAAS-u ima jedan ili dva ali su drugacije konstrukcije mada ovaj tip kombajna ima 225 o/min obrtaja slamotresa.Zmaj je pokusao neku kopiju da napravi ali pravi dosta muke kombajnerima.Ima ovde dosta inovatora koji bi se mogli time pozabaviti. :D :ppozdrav:

@ Abro ne treba mi, i do sada je islo bez toga.Samo me zanimalo sta je tu bilo posto vidim da neko cudo jeste.Sada mi je jasno.Hvala na informaciji. :cao:

Decki, do mene je maloprije dosla neprovjerena, ali vrlo zanimljiva informacija.

Naime, kako cujem, covjek je u subotu potpisao ugovor (ne znam ni s kim ni gdje) za NOVI ispod cekica kombajn ZMAJ 142. Receno mu je da je rok isporuke 2 godine s cime se ovaj slozio.

Da li itko od forumasa ima kakva saznanja u vezi ove informacije, posto znam da novi kombajn nisu napravili od sredine '90-ih? Pitao sam je li to mozda rijec o tvornicki obnovljenom kombajnu, a dobio sam negativan odgovor. Dakle bas nov kombajn iz tvornice.

Neznam dali je to moguće,ali znam da sam ja letos bio u Zmaju,prošao sam kroz hale koje su bile potpuno prazne,očišćene.Ni jedan radnik nije radio,nije bilo nikakve proizvodnje.
U jednoj hali sam našao mašine(strugove,glodalice,prese....) ali sve je bilo na prodaju na kile(kao staro gvoždje),u bescenje,a bilo je strašnih mašina,koje običan smtnik nikad nije video.Jel video neko uživo strug sa tri glave!!! Glava levo,desno i pravo. Ili strug koji hvata veliku felnu od kombajna? ili takvu glodalicu? Ili strug radne dužine oko 5 metara,iz kraja 80-ih?
Gledam ja one mašine,komentarišem,a neki tip koji me vodio kroz halu,kaže: to su sve prevaziđene mašine,više nevrede ništa,nemože se ništa praviti sa njima(doduše bilo je mašina starih 40, 50 god. ali bilo je i skoro novih.s kraja 80-ih,koje od 90-ih nisu ništa ni radile).Gledam ja tog tipa,gledam mašine i došlo mi da plačem.
A onda naletim u toj hali na lokomotivu!!! Stoji na koloseku,i nevidi se u onolikoj hali,dok čovek nedođe do nje.
Kad kažu da je Zmaj 2008 godinu završio kao osma, po uspešnosti srpska firma,sa zaradom od
27 000 000 evra,to neznači da se tamo nešto pravi,već da rasprodaju kapital i zemljište.
Tamo se nepravi više ništa.

Bila je reklama čini mi se u poljoprivedniku da prave tifone,vučene tanjirače i prikolice,čak ima kod nas na jednom stovarištu nova zmaj prikolica 8 t košta oko 8500e

Kazem, i ja sumnjam da je to istina sta ovaj prica, al je do mene doslo i morao sam ovdje pitati. Znam koliko i vecina o zmaju, da su poceli praviti prikolice i da kupuju neke turske tanjurace i na njih lijepe ZMAJ naljepnice i tako ih prodaju kao svoj proizvod.

Bilo bi lijepo da se moze kupiti nov zmajev kombajn, i mislim da poljoprivreda krene malo bolje, da bi ih dosta prodali (kad bi bile neke realne cjene).

Odakle samo izvlace onolike 135-ice. Nisu ih valjda 50 komada napravili, pa sad oni kruze pi oglasima?

MONTOYA je napisao(la):
Bila je reklama čini mi se u poljoprivedniku da prave tifone,vučene tanjirače i prikolice,čak ima kod nas na jednom stovarištu nova zmaj prikolica 8 t košta oko 8500e
Da,da...jedna nova "zmajevka"upravo treba da stigne u N.Becej!

Ja sam licno video tifone, tanjirace i prikolice nove ali od kombajna ni traga ni glasa. Tanjirace su V, slicne CONSUM tanjiraci. Izbacili su prepravljeni model prikolice 489 koji ima trostranu kipu i mislim da je oznaka 488. Izvinjavam se za off!

da ne bi posle dve godine bilo"ni zmaja ni para" pa taj sto pravio ugovor nestao itd....ja licno tu udicu nebi zagrizao,bolje nek kupi neki polovnjak u dobrom stanju i nek ga sam sredi sta ima da se sredi nego da mu neko drugi uvali remontovan z142 pod kao nov ako uopste dobije i takav

Da li je neko sa 142 radio suncokret sa kukuruznam adapterom,kako se pokazalo i sta trerba da se doradi? :ppozdrav:

Istovarna lula na zmaju 143 treba da bude skroz u krug na kraju ili kako?? Vidjao sam 100 razlicitih nacina i budzenja pa sam zbunjen...

Ma ona guma na kraju lule za istovar zrna iz bunkera,vidjao sam da je negde cela skroz u krug,negde na kraju rasecena,negde nedostaje sredina... Jel doprinosi ta guma ista bolje kipovanje u prikolicu??

Nazad
Vrh