Bubu
Član
Pa shljaka on i sa 6 redi II brzinom i sa varijatorom u dobrom kukuruzu (da napomenem da imamo malu gonjenu remenicu na varijatoru voznje od 125-aka da bi isao brze) ali najlepse radi bez varijatora u II brzini. Taj adapter je namenjen za taj kombajn tako da mu nije tezak ali mislim da ce nas biti suzen na 4 reda radi montaze tarupa jer bi mu bilo da tera 6 redi + tarup! Kombajn je kupljen pred sezonu 2009. godine. Placen je 7000 evra (ali isplata na rate u periodu od bar 6 meseci sto dodje kao kreditiranje) zitna varijanta sa kolicima + kukuruz varijanta, motor je generalno sredjen kod prethodnog vlasnika (sa kojim sam ja dobar), na njemu je prva boja, limarija je dosta dobra (jedino su bocne stranice malo ostecene) kao i vitalni delovi. Imali smo nekih kvarova ali sve u svemu je uspeo da uradi oko 170 kj jecma, psenice, soje i kukuruza bez nekog preteranog pripremanja (par lezajeva i par kaiseva). Potrosnju nikada tacno nismo izmerili ali mislim da je u opsegu 7-10 l/1 kj (izgleda da je malo punjenje odvrnuto-sto se odrazilo na potrosnju ali zato guta sve zivo i nije mu tesko, nikada nam nije dimio u radu) Ni jednog trenutka se nismo pokajali sto nismo kupili ZMAJ 142 umesto ovoga iz vise razloga! Planiramo da u sezonu 2010. udjemo i sa namontiranom seckom... Sasiju je ojacavao prethodni vlasnik i smanjen je hod ladje na excentru.