ZMAJ kombajni

Pa shljaka on i sa 6 redi II brzinom i sa varijatorom u dobrom kukuruzu (da napomenem da imamo malu gonjenu remenicu na varijatoru voznje od 125-aka da bi isao brze) ali najlepse radi bez varijatora u II brzini. Taj adapter je namenjen za taj kombajn tako da mu nije tezak ali mislim da ce nas biti suzen na 4 reda radi montaze tarupa jer bi mu bilo da tera 6 redi + tarup! Kombajn je kupljen pred sezonu 2009. godine. Placen je 7000 evra (ali isplata na rate u periodu od bar 6 meseci sto dodje kao kreditiranje) zitna varijanta sa kolicima + kukuruz varijanta, motor je generalno sredjen kod prethodnog vlasnika (sa kojim sam ja dobar), na njemu je prva boja, limarija je dosta dobra (jedino su bocne stranice malo ostecene) kao i vitalni delovi. Imali smo nekih kvarova ali sve u svemu je uspeo da uradi oko 170 kj jecma, psenice, soje i kukuruza bez nekog preteranog pripremanja (par lezajeva i par kaiseva). Potrosnju nikada tacno nismo izmerili ali mislim da je u opsegu 7-10 l/1 kj (izgleda da je malo punjenje odvrnuto-sto se odrazilo na potrosnju ali zato guta sve zivo i nije mu tesko, nikada nam nije dimio u radu) Ni jednog trenutka se nismo pokajali sto nismo kupili ZMAJ 142 umesto ovoga iz vise razloga! Planiramo da u sezonu 2010. udjemo i sa namontiranom seckom... Sasiju je ojacavao prethodni vlasnik i smanjen je hod ladje na excentru.

Pozdrav za @bubu.
Ponosan i zadovoljan sam vlasnik sličnog primerka, inače obraćam ti se sa razlogom oko sečke. Savetujem ti ako ti nije problem da pogon rešiš preko motora a ne od. bitera. Više na pp.

Evo i moje sklopocije.

2ug1192.jpg

i6hvg5.jpg

svi zmajevi kombajni imaju 3 brzine(jedino nisam siguran za 135 i 125)
to su i boljke vecih serija..jer su isti menjac stavljali na vece kombajne.

162 ima duza sita i sabirnu ravan od 125 ,vece tockove bunker deblje poluosovine uduplana spirala sto nosi zrno u bunker i 162 ima gomene nosace lanje i sabirne ravan a 125 ima lezaje koji brzo crkavaju jer se ne okrecu ceo krug

Tosa Strbacki je napisao(la):
162 ima duza sita i sabirnu ravan od 125 ,vece tockove bunker deblje poluosovine uduplana spirala sto nosi zrno u bunker i 162 ima gomene nosace lanje i sabirne ravan a 125 ima lezaje koji brzo crkavaju jer se ne okrecu ceo krug
Prvu i drugu stvar nisam znao a treća neznam ni na šta misliš.

zadnji deo ladje se drmaju u gumi jel tako
Post je spojen: [time]1264445883[/time]

Treće- uduplana spirala sto nosi zrno u bunker
Ako ga posle ovakvog remonta nisam upoznao nikad ni neću, mada savete uvek slušam. :ppozdrav:
Prvi;
2gviu6x.jpg

Drugi;
2wqgzrr.jpg

I mene zanima sta je uduplirana spirala za zrno.Moze li malo objasnjenje? :sta:

@ abro sta je ono sto stoji iznad slamotresa,a pogon dobija sadesne strane kombajna,kod lotre za penjanje?
Kod mene to nema,ostao samo lancanik.Uvek sam se pitao sta je to i cemu je sluzilo.

@zmaj 191
Vec drugu skoro istu poruku pises i vidis da nema odgovora.
Prvo se lepo predstavi u delu foruma predvidjenom za to pa ce onda i odgovori doci. :ppozdrav:

@ b_a_t_a
Dotresač ili rastresač, kako ko već od majstora to zove. Inače namera mu je da istrese zaostalo zrno iz slame. Ako ti treba pa navrati meni samo smeta, isključeno je. :haha: :D

Nazad
Vrh