ZMAJ kombajni

Da li neko zna duzini Zmaja 170. Pravio bih neki hangar. Ali cu nemas da menjas kombajn, pa da mi ne bude kratko.
Pa ako moze neko da mi kaze duzini Zmaja 170?

Da li neko zna duzini Zmaja 170. Pravio bih neki hangar. Ali cu nemas da menjas kombajn, pa da mi ne bude kratko.
Pa ako moze neko da mi kaze duzini Zmaja 170?

Koliku god da napravis, bit ce kratka ;)

Kolega mjerio supu po 142 s kukuruznim hederom zakopcanim pa sad D-F tera u supu na rikverc a heder uredno kisne a oko kombajna se ne moze ni hodati kad je doteran do zida...

remen za pogon ladje i elevatora neovrsenog klasja za 143-ku je 22x6750 ili malo kraci? da li neko zna tacnu dimenziju?

Moze li mi neko reci gde se ispusta voda na Z 142? Znam za hladnjak,ali ima li jos negde mesto za ispustanje?

To sam i ja nekad radio, sad kada ispustim vodu, upalim ga i cimnem koji put napred ili nazad i tada se slije voda koja se zadrži u saćima hladnjaka.
Kada sve iscuri iz hladnjaka i bloka, vratim čepove na svoja mesta, skinem crevo sa vrha hladnjaka (što dovodi toplu vodu u isti) i direktno u hladnjak sipam 1-2lit. antifriza.
Tako sam se rešio krpljenja hladnjaka pred sezonu zbog zaleđavanja vode.....

Imamo više limara u gradu ali samo jedan krpi hladnjake............ Kad dođeš kod njega pred žetvu da ti nešto radi, nemožeš ući u radionicu od kombajnskih hladnjaka :osmeh:
Nekad sam mu i ja bio redovna mušterija dok nisam počeo sipati antifriz.......

Poslusaj kolegu Matica i Kamenog-saca na tom hladnjaku stoje kontra,a ispust je zera vislji od dna,pa uvek ostane malo vode...uz dodavanje litre antifriza,uradio su pravu stvar.

Zato smo mi nas postojeci hladnjak na zmaju prepravili i sada su mu sace vertikalne i nema straha od ostajanja vode u njima!

Jel to vazi samo za Zmajev hladnjak,ili ima isti kao na Imt-u?
Nemam Zmaja nego mi cudno da ledi.Iz 539 ispustim vodu i tako ga ostavim,nikad nisam vario hladnjak zbog mrznjenja.

Kombajn je sad trenutno napolju,pokriven,a za neki dan ce u supu.Danas sam ispustio vodu,ali i zalomio onaj sraf na bloku.Umesto da odvrnem onaj manji,ja uzmem kljuc 17 (bio mi pri ruci) i on puce...Verovatno taj veci nikad nije ni odvrtan.Eto,stalno neka zurba i umesto da bude brze i lakse,ono bude komplikovanije.Videcu sta cu za to malo sto je ostalo u hladnjaku.Mozda je najjednostavnije sipati malo antifriza,kao sto Srdjan rece.Nije bas lako skinuti hladnjak,skidao sam ga letos...

Prvi put cujem da ledi hladnjak kad je voda ispustena.:sta:
To je kada celije stoje u horizontalnom polozaju, za razliku od traktora gde su celije vertikalne i prilikom ispustanja sva voda se spusti dole izadje na sraf, dok kod horizontalnih celija ostane nesto malo vode koja najccesce od prljavstine ne izadje i zimi smrzne. Posle eto ti problema.

Nazad
Vrh