ZMAJ kombajni

Lim na pužu treba proseći skroz preko,zatim napraviti širi lim koji poklapa tu rupu,kao na stranim kombajnima
Mislim da je Kiraj postavio sliku kako je kod njega prerađeno

Najmanji je problem prosiriti rupu i napraviti veci poklopac. Nego sa tom vecom rupom logicno je da je i sama spirala oslabljena da li je potrebno ojacavanje?

Najmanji je problem prosiriti rupu i napraviti veci poklopac. Nego sa tom vecom rupom logicno je da je i sama spirala oslabljena da li je potrebno ojacavanje?
Uz sve te muke i ja sam se tad razmisljao da li da prosecem kao sto Montoa kaze ali se isto plasio oslabljenja jer je tu on najoptereceniji i sta znam da li ce se kasnije odjednom pri nekom vecem opterecenju smotati i zavrsiti karijeru.

Da li je neko prepravljao kocnice na Zmaj 133 na mehanicke? Da se izbace oni cilindri ispod kabine, jer i nisu nekog vijeka.Ako je radio neko valjalo bi mi da ubaci par slika, samo da vidim kako je odradjeno to.

Ja imam mehanicke na 133 vec godinama, moj otac je prepravio ali su bile spojene zajedno, pa sam ja prosle godine prepravio malo i napravio da budu odvojeni, jer kod nas ima dosta strmnih njiva i nezgodni za ulaz, pa kad se podigne zadnica u vazduh nemas kontrole na volan, a ispred tebe neki kamen ili drvo, samo malo mu pritisnes kocnicu dok spadnu zadnji tockovi i on ide tamo gde ti zelis.Koci odlidno pred sezone ocistis gurtne i podmazes mehanizme i samo deres, evo ti slike slikano je u noc, ako zaglavis negde mogu da ti slikam ponovo.

Posle 3 dana ubedjivanja,nerviranja i mukotrpnog rada konacno sastavljeno,cisto da napomenem da sam nekoliko puta bio na pragu odustajanja. Nadam se da cu biti "duzi" vremenski period miran sa ovim novim prsticima. Inzenjeru koji ih je smislio treba dati nobelovu nagradu za ovaj patent!

2q40406.jpg

2i12oeu.jpg

Posle 3 dana ubedjivanja,nerviranja i mukotrpnog rada konacno sastavljeno,cisto da napomenem da sam nekoliko puta bio na pragu odustajanja. Nadam se da cu biti "duzi" vremenski period miran sa ovim novim prsticima. Inzenjeru koji ih je smislio treba dati nobelovu nagradu za ovaj patent!

Mene ceka isti posao,pred tri dana pustio malo da se razradi pod malom gasom blokira se puz,prosle sezone sam probao da rastavim pa sam odustao i terao tako,
on blokira ja izvadim taj prst sto je blokirao,ali sada moram da popravim vec fale 5-6 komada

Danas skinuli glava sa 142-jke, slomila se dva srafa od grane auspuha. A taman promenio ulje i mislili da je spremna kad ono:udri:. Sipao sam Maxima HD SAE40, redje ulje nisam video, izgleda neki fals. Videcemo kad pocne da radi.

Danas skinuli glava sa 142-jke, slomila se dva srafa od grane auspuha. A taman promenio ulje i mislili da je spremna kad ono:udri:. Sipao sam Maxima HD SAE40, redje ulje nisam video, izgleda neki fals. Videcemo kad pocne da radi.
Jel Modrica? Ja sam kupio 20l Maxima MG Sae15-40 i isto sam mislio da je fals jer ispod cepa nije bilo folije. Nasuo sam ulje u kamion i ispostavilo se da nije lose. Ima dobar pritisak i potrosnja ulja se znacajno smanjila.

Pa motor je dobar nema potrebe za 20-50, ovo sipam jer je clan @stalker preporucio. Maxima modrica sipam u sve traktore samo zavisi koju, u kombajn godinama samo nju i uvek je bila dobra.

To je bas povoljno za 20l, u vs je preko 11000din, bizon 20 w50 je nesto jeftiniji

Dosada sam bio zadovoljan sa komom, sipano u motore koji troskare ulje.

Nazad
Vrh