ZMAJ kombajni

Stulic Jovan Sombor 0638387682 on mozda polovnu ima. ili kod nas ovi nasi ako koji ima polovnu. dosta je 161 oslo u gvozdje lane. a sima zmaj?

- - - - - - - - - -

sta mislite gde su najbolje sine da ja uzmem za moju 171-inicu. ovu su celave nemaju nista mesa vise..

Jel moze neko da mi da mere od produzetka sabirne ravni da napravim nigde ne mogu da nadjem?
b97abbcacf5d-800x600.jpg

Montoya zvao sam ga nema do utorka a meni treba u nedelju kombajn da radim jecam.
Danger trebaju mi mere sam cu napraviti posto niko nema na stanju.
Jel skidam obe one gume kada stavim ovaj produzetak ?

jesi pitao Prokica iz Macvanske mitrovice,dosad je uvek imao..............

- - - - - - - - - -

te dve skines a moja ti preporuka da stavis ovako zavesicu kao ja da bude odmah ispod tog produzetka jer inace hoce da predje zrna u onaj valov na konstrukciju vetra ako nema te zavesice a nesmeta strujanju vetra ka sitima,inace mere nemam............
a0jhbb.jpg

Kad ovako postaviš zavesicu je l' se moraju drugačije podešavati usmerivači vetra,sita,klapne na vetru.... ?

Jel ovu zavesicu srarfis i gore,ili ne ?

Pa vidi se na slici lepo,gore je zavesica ispod produzetka tako da kad zrno pada sa produzetka na gornje sito ta zavesica sprecava da zrno pri drmanju ladje ode nazad ili napred u onaj valov iznad vetra,ta zavesica nesmeta usmeravanju vetra jer vazdusna struja ide ispod gornjeg sita i razdvaja plevu od zrna a zavesica je skroz gore,prve godine sam radio bez nje i mnogo mi je zrna islo nazad da je napunilo skroz taj valov pa je cak i ispadalo napolje kroz one trouglaste bocne otvore,sad kako sam stavio zavesicu nema tih problema,samo treba zavesicu ukrojiti da bude sto vislja,do samog produzetka i opleti po varijatoru.....

- - - - - - - - - -

Na slici nema gornjeg sita pa vas mozda malo buni..............

- - - - - - - - - -

2u9oc46.jpg

Nova sabirna do žetve za 161 će sigurno biti problem, niko ih nema na lageru nego tek moraju da je naprave a to će potrajati. Ne znam u kakvom je stanju stara ali moj je savet samo zamena lima ako je moguće. Prošle godine lim smo platili oko 90e.

Nazad
Vrh