ZMAJ kombajni

Mislim da ne košta 200 evra. Treba se malo raspitati. Još ako ti neko uzme preko računa,pa pdv.... Ma ne izadje više od 150! Kad sam ja uzimao mislim da me koštao 130-140e maksimum. Morao bih potražiti račun......
Imam i ja nekog rodjaka koji je radio za Iskru do 90-ih. Kasnije je otvorio svoju firmu i nastavio saradnju sa Slovencima. Sad je u penziji ali mislim da još uvek radi uvoz..... Mogu da se raspitam ako ti slučajno Matićev čovek ne odradi posao. A verujem da hoće. Bilo kako bilo,kupi jednom pa kvalitetno. Jeste da nema u njemu ništa posebno pa da košta toliko ali tek u ovim malcima nema Bog zna šta.....

Evo jos malo slika. Trebalo bi uskoro da sve bude gotovo.
img20150603151014.jpg
img20150602142312.jpg
img20150603060643.jpg
img20150601125111.jpg

Zdravo nema šta ušao u kombajn i farba a maske ni u mislima a ne na glavi :

Jel petljao neko sa onim pika prstima u zitnom hederu na 143-ci? Imaju zavidan luft pa ne znam sta mi je ciniti. Da je tesno za rad jeste osim toga jel moze jos nesto da se iskomplikuje?

Da se iskomplikuje?Ja sam morao brenerom da presecem osovinu na obe strane pa tek napolje da skinem nosace osovine i bocne lezajeve,jer nikada nije skidano pa zapeklo da ni WD nije nista mogao uraditi.To ili menjaj sve u kompletu...lezajeve kucista,osovinu,prste,kugle...ili nista ne pipaj dok se nesto ne ispolomi.

- - - - - - - - - -

Evo jos malo slika.
Stavljaj,stavljaj cisto da se jos neko priseti muka,koji samo ih nije presao nece znati kakve su.

Izvinite sto "ne pratim na casu"

Manjevicu, kakav je to heder na tvojim slikama? Mozda sam neupucen ali takav na 142 jos nikad nisam vidio...

pitanje za manjevica : dali za "uvo" na sredini "usta" kacis topling i tako ga premestas pomocu traktora?
img20150603151014.jpg

Da li je neko prepravljao kocnice na Zmaj 133 na mehanicke? Da se izbace oni cilindri ispod kabine, jer i nisu nekog vijeka.Ako je radio neko valjalo bi mi da ubaci par slika, samo da vidim kako je odradjeno to.

Jel ima neko zastitu na onoj kocki za vazduh ispred hladnjaka, pa da uvlaci vazduh samo od gore? Razmisljam da stavim nesto, najlon ili stamparski plek jer ulazi dosta prasine u hladnjak.

Mi smo stavili jutani dzak od kafe to nam je davno jedan kombajner iz Zrenjanina rekao jos dok smo imali univerzala i od onda stalno imamo namesten dzak!

Ja imam stavljen najlonski dzak, privezan zicom na par mesta, mnogo je bolje, cistiji hladnjak, posto sve uvlaci kroz gornje sito koje je vislje.

Kombajn je 142, jedino svako vece se popnem gore i ocistim to gornje sito nekom metlom ili krpom spolja, posto ujutru ne moze od rose i to je to

Ja sam to donje sito iznutra opsio limom prosle godine, hladnjak uvece mnogo cistiji posle celodnevnog rada, samim tim i temperatura motora manja! A jos pred svaku sezonu skinem hladnjak dole i detaljno ga operem puromatom, i na temperaturu motora zaboravim u toku zetve!

Temperatura bude normalna mi stavljamo jutani dzak jer on ipak propusta vazduh,a prasinu i piljevinu zadrzava!

Ljudi moj rasturi ja one pika prste u adapteru danas,pa ono je krvava robija,em sto nema mesta em sto je sve zapeklo pa je bilo visecasovnog ubedjivanja srecom sve je sislo bez secenja i grejanja. Sad razumem one majstore koji su mi trazili 200€ za zameni istih. Ostala je jos montaza a koliko vidim i to ce biti mukotrpno.

I da mozes slobodno opsiti donji deo deo sita na hladnjaku,ja tako terem vec 6 godina bez problema. Kombajn vuce cist vazduh odgore temperatura 60 stepeni ( bez termostata).

Lim na pužu treba proseći skroz preko,zatim napraviti širi lim koji poklapa tu rupu,kao na stranim kombajnima
Mislim da je Kiraj postavio sliku kako je kod njega prerađeno

Nazad
Vrh