ZMAJ kombajni

ok,mene je izaslo 1500e jer sam izbio pdv,i sad.......za 300e da sarafam necu iz razloga kojeg sam naveo da danas radim suncokret sutra soju prekosutra opet suncokret i samo prekacujem adapter dal kuruzni dal zitni i tu ne gubim vreme dok na zitni se nemoze bas za 20 minuta prepakovati ako se hoce i zitno vitlo uraditi da bude kako je to fabrika predvidela a plus sto nemam tog "drugog igraca",kad zavrsim suncokret treba 15-20 minuta da se poskida da moze u kuruze da ide,bukvalno dva imbus sarafa i gotovo,i jos nesto,neznam dal imas i kakav imas ako imas kuruzni adapter,al ako imas dobar kuruzni adapter i da probas da radis suncokret s njim veruj mi nikad vise nebi zakacio zitnu varijantu s kljunovima.....................

Da zanemarimo bolesti i ostalo...mene interesuje šta je bolje na zmaju,žitni sa adaptacijom za suncokret ili kukuruzni sa noževima

Pisao sam vec ali razlike izmedju onog sistema s lancima s navarenim nozevima i suncokretnog hedera. Kolega od kako radi sa suncokretnim hederom kaze da se preporodio u odnosu na doradjeni kukuruzni. Prvu godinu cemo zanemariti posto nije niti razmicao niti skidao rakete s hedera pa je dosta i rasuo al kaze da mu to jos uvijek nije TO. dobio je za 350€ kompletan heder zitni 4.20 sa suncokretnom adaptacijom i kaze da je jako zadovoljan.

Ovaj sistem treba isprobati, vjerujem da radi naj manje duplo bolje nego sistem s navarenim lancima posto ovdje nema lufta i skakanja a i precizno se da nastimati razmak izmedju noza i kontranoza pa to samo "sec" i gotovo dok kod lanca nije ta prica.

Da li moze i kako na kombaj da se ubaci sat za broj obrtaja varijatora kao sto imaju posto kod mene to nema na univerzalu.Gde se to uopste stavlja tj veze i kako to ide

imam isti takav kombajn vec 4 god mozes ugraditi obrtaje bubnja ali nemas potrebe posto vidim da imas samo zitnu varijantu radices zito i soju obrtaje podesavas sa desne strane na tockicu to tako sto upalis vrsalicu i okrenes tocak do kraja u plus i onda vratis za jedan krug nazad to ti je oko 1100 obrtaja koliko ti treba za ziti jecam zob tritikal itd a za soju okrenes istom procedurom u minus i onda vratis za jedan krug i to ti je oko 550 do 600 obrtaja koliko ti ide za nju

poz. drugari jel moze neko da mi kaze od kog mercedesa odgovara lamela na 133,pisano je o tome,samo da se ne vracam puno nazad da trzim ako neko zna neka mi kaze:ppozdrav:

imam isti takav kombajn vec 4 god mozes ugraditi obrtaje bubnja ali nemas potrebe posto vidim da imas samo zitnu varijantu radices zito i soju obrtaje podesavas sa desne strane na tockicu to tako sto upalis vrsalicu i okrenes tocak do kraja u plus i onda vratis za jedan krug nazad to ti je oko 1100 obrtaja koliko ti treba za ziti jecam zob tritikal itd a za soju okrenes istom procedurom u minus i onda vratis za jedan krug i to ti je oko 550 do 600 obrtaja koliko ti ide za nju
Hvala prijatelju do neba jednostavno i razumljivo za nekoga ko do sada nije imao kombaj.

To baš i nije tačno u potpunosti
Kad je nov kaiš imaš približno te obrtaje kako je navedeno u priručniku po fabričkom podešavanju,kako se kaiš troši tako i obrtaji se smanjuju pa treba preštelovati gornji nosač...bez sata teško možeš proceniti obrtaje

da zmaj,jedino sto mu prezime nije zemun nego olimak

- - - - - - - - - -

@jovicbojan,majstore procepi malo sanduce za PP da moze da dodje jos koja poruka.......
profiagrar novi sad i kosta oko 350e po redu

- - - - - - - - - -

izgleda ovako.....
Da li su valjci skroz zatvoreni ili i oni pocnu da vuku stabljiku malo na dole pre odsecanja?

nisu zatvoreni,taman kad pocne da svlaci vec odseca.....................imas snimak u temi kukuruzni adapter u suncokretu,vrsio sam coveku koji je zaboravio da je posejao 10kj barola pa je bilo svakakvog i prelomljenog pa sam morao malo nize i zbog tih glava da teram al to kombajnu nesmeta,ono sto meni odgovara u tome svemu su primese,krecu se od od 1.2-2.8,dok sa zmajem teeeeeesko ispod 4 pa i vise uzimajuci u obzir da sam skidao dosta zeleniji suncokret na oko a vlaga bila 11-12,pa ti izracunaj ako imas 60kj suncokreta i samo na razlici u primesama koliko se gubi......a tu su nemilosrdni

Sto rece Montoja nije to bas tacno ali ako nemas drugi izbor ,i sa novim remenom nece preci 1150 obrtaja ,ako je pumpa standardno podesena .Mozda nije problem naci nekoga da izmeri sa onim obrtomerom na vratilo sto se stavi.

To baš i nije tačno u potpunosti
Kad je nov kaiš imaš približno te obrtaje kako je navedeno u priručniku po fabričkom podešavanju,kako se kaiš troši tako i obrtaji se smanjuju pa treba preštelovati gornji nosač...bez sata teško možeš proceniti obrtaje

ja sa ga kupio pre 4 god na njemu je bio taj kais tako stelujem od prvog dana a i univerzali nisu nikad imali sat za broj obrtaja pa su bolje izvrsavali nego sve i jedna 142,143 i moj i danas manje rasipa nego ovo noviji

ja sa ga kupio pre 4 god na njemu je bio taj kais tako stelujem od prvog dana a i univerzali nisu nikad imali sat za broj obrtaja pa su bolje izvrsavali nego sve i jedna 142,143 i moj i danas manje rasipa nego ovo noviji
Jel znaš na koliko obrtaja ti se vrti bubanj?
možeš jedino da uporediš sa odbojnim biterom,okreneš jedan krug rukom i ako je približan odnos između remenica 1:1 znači imaš 870o/min(pretpostavimo da je na toliko podešen od.biter bez opterećenja)
ali to je sve nagađanje

pozdrav , imam jedno lagano pitanje za vas znalce...:)
dali kad se skida dolje kučište sa lamelom korpom , treba skidati sve komplet od mjenjača ili se može prvo skinut prvi dio pa onda oaj dio do menjača gdje je semering'? ili kako to več ide?
skinuo sam slike od forumaša pa mislim dali može taj dio se posebno skinut prvi ?

Nazad
Vrh