ZMAJ kombajni

Ciro ista prica.Evo kombaj je u putu.Samo ja nisam cekao da me neko zavlaci nedelju dana.Ako nije po dogovoru odpadas odmah i idemo dalje

Ma ja cam morao da cekam nedelju dana zbog prodavca i za to vreme ovaj prevoznik (culi smo se povremeno) mi stalno gocorio da je spreman da smo da krene i tako.....
Kad me je odbio moj cale je pronasao prevoz u rekordnom vremenu i posao je na put VOZAC a ne zafrkant koji je natovario,osigurao,prevozeo kombajn bez problema!!!!

Secam se da je usput na prikolici osigurao tocak armaturmom jer se otpusta... :haha: KAd sam to cuo (vozio samse sa njim) ja sam poplaveo od straha!!! A on ladan ko spricer samo ponekad baci pogled na taj tocak pozadi na nisko nosecoj prikolici... KAd smo tad stigli zivi i zdravi ........... :osmeh:

Posto znam da ce vlasnik kombja koji sam kupio tj bivsi vlasnik da cita ovaj post posto prati poljoinfo zeleo bih jos jednom ane da mu se zahvalim za strpljenje i sto je uvideo da nisam kriv vec drugi faktor.Svaka cast retko je sresti tako dobre i kulturne ljude danas i ljude koji ce da shvate kada si u problemu.Nadam se posle svega da su zadovoljni sa moje strane potrudio sam se oko prevoza da odmah ispravim gresku gospodina koji je trebao da preveze kombaj zvao sam tj angazovao drugog u pola dvanaest noci i hvala prevoizniku sto je prihvatio posao znam da ce sada svi da kazu da je on to prihvatio za novcanu nadoknadu ali moje zivce niko ne moze da nadoknadi i covek je jednostavno kao i gospodin HEJ mogao da bude nedostupan ili da se ne javi ali nije bilo tako.Sada je pola 4 ujutro kombaj se istovara kad svane.Ako sve bude u redu ako Bog da bice slika i preporuka za saradnju.A sa doticnim gospodinom sto se saradnje tice-Obilazite u sirokom luku (sem ako niste leceni psihopata pa ti treba situacija da vidis kako stojis sa zivcima)

Kombaj je kupljen u Jermenovcima.Stigao sinoc ljudi prespavali juros oko 7 poceo istovar.Za dva sata je bio u dvoristu.
http://i61.tinypic.com/158a8sm.jpg
158a8sm.jpg

Da li moze i kako na kombaj da se ubaci sat za broj obrtaja varijatora kao sto imaju posto kod mene to nema na univerzalu.Gde se to uopste stavlja tj veze i kako to ide

Broj obrtaja varijatora?!? O cemu ti kolega pricas?

Ili broj obrtaja bubnja ili broj obrtaja motora. Malo si nesto pomijesao kako mi se cini...

pozdrav svima, novi sam clan foruma a i postao sam vlasnik prosle godine jedne 142. Kupio sam je posle sezone tako da mi je sad ovo prvi put da cu da radim u sezoni c'nim. vozio sam nekoliko puta kod komsije zmaja 135icu...

Zanima me dali neko ima uredjaj za suncokret koji se montira na kukuruzni adapter, onaj sa lancanikom i roto nozem ispod koji se montira umesto otkidacke ploce?
Hteo bih da napravim te uredjaje za moj adapter ali nemogu da nadjem nijedan u blizini da `uzmem` mere......

Sta ti posebno treba? rakete se razvuku koliko god mogu, na jednu stranu privodnog lanca se navare polunozevi od kose i gledas da napravis neki kontranoz radi lakseg odsjecanja stabljike... Nikakva mudrost velika to nije za napraviti. kolega je imao poseban komplet lanaca samo za vrsidbu suncokreta s navarenim nozevima i vrsio je tako dvije godine ali se dosta rasulo. Uzeo je kompletan heder 4.20m s adaptacijom za suncokret i puuuuuno je zadovoljniji sto se ucinka i rasipa tice. veci zahvat a manji rasip.

ovaj dodatak se stavlja umesto desne otkidacke ploce,montira se sa 4 srafa ima lancanik na kojem se nalazi noz a na toj ploci je odmah namontiran i kontra noz.ovo se jako brzo montira i i ne trebaju ni drugi privodni lanci ni nikakvi nozevi da se vare na lance.

ddragan: Ne vidim kakve veze ima tarupiranje stabljika... neces heder u suncokretu pustati do zemlje valjda?!?

Jbrtka: Naj cesce se vidja takav sistem, nabave se 4 lanca navare se nozevi na njih i to tako radi... Prve godine kolega nije rasirio rakete cujem da su cjele glave odskakale od hedera na zemlju i da je tek tu bilo dosta rasipa. kako je krenuo s adaptiranim zitnim hederom, preporodio se u odnosu na kukuruzni. Nije neki velik ulog adaptacija za suncokret a svakako je bolje nego kukuruzni da je ne znam kakav. Ovaj sistem koji opisujes mi e svidja kako je zamisljen, dosta jednostavnije nego ovo sto ja spominjem.

Ne odseca bas do zemlje ali dosta nisko moze da se uradi da sece.

Sto se tice raketa kod takvog sistema kakav si ti opisao najbolje je skidati rakete dole.Kod nas dosta njih tako rade i meni se vise svidja nego sa uredjajem (siljkovima)za suncokret.
Slika je od clana Amazon.
Na kombajnu je Zmajev adapter prepravljen za suncokret.
fotografija0271.jpg

Poslednja izmena:
covek ima ovaj uredjaj vec 3 godine na njegovom adapteru zmaj i kaze da mnogo manje rastura nego kad je imao samo nozeve navarene na lance.
vec sam jednom pisao da je prvi uredjaj za suncokret napravljen kod nas u zadruzi POKROK 196 i neke...i ima jedna knjiga o tome,ako ima neko dobrovoljac da mu posaljem knjigu,da je skenira i postavi ovde,ima i slika od tog uredjaja a i detaljno je opisano kako su dosli inzinjeri iz klajsona i imali sakrivene kamere pa sve snimali i posle oni napravili uredjaj.

Koje od ovog dvoje na kraju? vjerujem da mislis na obrtaje bubnja, posto obrtaji motora kad se jednom nastimaju ne diraju se...

Dakle, trebas imati (mislim da je na 142 s lijeve strane) na osovini bubnja poklopac za lezaj s pinjonom i osovina mora imati utor za iglu pinjona. ot pinjona do kabine ide sajla do instrumenta koji pokazuje broj obrtaja bubnja. Satova ima, sajli ima, pinjon je malo teze pronaci, samo je problem da li imas na osovini bubnja utor za iglu pinjona, bez toga je ovo ostalo uzaludno.

Mozes rucnim mjernim uredjajem izmjeriti broj obrtaja bubnja. kosta oko 20€ u amaterskojo verziji, dobijes reflektirajuce naljepnice koju jednu zalijepis na tanjur varijatora bubnja, upalis vrsalicu i stojis pokraj i uredjajem mjeris. kad si vec tamo ubrzas ili usporis po potrebi i to je to

ovaj dodatak se stavlja umesto desne otkidacke ploce,montira se sa 4 srafa ima lancanik na kojem se nalazi noz a na toj ploci je odmah namontiran i kontra noz.ovo se jako brzo montira i i ne trebaju ni drugi privodni lanci ni nikakvi nozevi da se vare na lance.

Eeeee upravo o tome pricam.......
I zanima me dali je moguce da se nekako dobiju mere tog uredjaja? Posto mi brat ima cnc masine imam mogucnosti da se to brzo i lako napravi......

Nazad
Vrh