ZMAJ kombajni

Trebalo bi da je sa krupnim saćem ako je original kombajnski.

Danas poceo da raklapam kombajn i na zadnjoj osovini slamotresa vidim da nema fabricki mazalica,a kada sam skinuo poklpce kucista imam sta i da vidim...masti ni traga samo korozija,ko zna koliko godina to nije podmazano i radilo tako,levi dobio vrlo malo zazora a desni ni da pisne,naravno menjam ih oba,i toliko o svakodnevnom mazanju a neko je reko cak je i bolje dva puta dnevno.
img1152.jpg
[/IMG]
img1151.jpg
[/IMG]A usput i da pitam kada sam skidao sabirnu na kraju nje ide guma dole do jednog od nosaca na kosturu vetra kako mi donji srafovi prklizavali gde su gumice na zadnjem delu sabirne ja sam skalpelom iseckao tu gumu a u stvari tu i nije bila guma vec neki matrijal koji je kao plastika ali dovoljno elastican i ne deblji od 2mm,pa me zanima da li je to tako fabricki ili je neko nesto budzio ako jeste koje debljine tu ide guma,i jel ona jedina sto se tice dihtovanja sabirne i ladje u tom delu?

Poslednja izmena:
Na tim 11206 ležajevima nema mazalica jer su to zatvoreni ležajevi.Gume za sabirnu imaju svi koji prodaju delove za Zmajčine a moj savet je da tražiš što tanju jer debela brzo pukne.

Ja sam mislio da to kupim u radnji gde se prodaju gume raznih debljina u rolnama sa jednim ili vise sloja platna ali ok onda cu potraziti gotovu,kod Muzlaia sam vec pitao i nema.

Pa onda mi jos samo kazi bar otprilike na koju debljinu mislis kada kazes najtanju ili koja debljina je isla fabricki pa cu se tako snaci prilikom izbora jer tamo imaju sve debljine pocev od 2mm pa do 10 i sa jednim slojem platna pa valjda do 4.

A kako si resio bocno zaptivanje jer ne vidim da si tu stavljao gume a lim nije knap da ne bi strugao o bocne strane i to je dovoljno za prolaz zrna,i taman da curi na one bocne otvore za koje su vec neki postavljali to pitanje.

sdixpg.jpg
[/IMG]Ako govorimo o ovoj slici i limovima koje vidim na njoj,onda sta sprecava da zrna ne zadju ispod sabirne i poneka odu na kutiji vetra,naravno samo ona koja vetar ne oduva prema sita?Ja naravno nemam prakse i samo sam ga u zurbi rasturio ali koliko primecujem ta guma-zavesa ili kako god da je zovemo bas treba spreci propadanje zrna izmedju sabirne i ladje na kosturu vetra.Ako gresim ispravite me pravim opisom da bih razumeo u ovom trenutku a kada dodje vreme sklapanja tad ce mi sve biti mnogo jasnije.

Zrno može proći samo u ćoškovima sabirne ispod nosača sabirne tj.onih školjkih sa gumenim ležištima
tu se špricne malo pur pene i ona to zatvori,znači kod mene nema zrnku da izbaci na one proreze
garantujem ti da su limovi najbolje rešenje
Ako radiš lim po mojim dimenzijama,donji lim napravi duži još 5 cm

Tek se sada razumemo...na ta mesta mi je vec bila pur pena,ali mi za oko to ne odgovara pa cu ipak da stavim gumu,cestitam na inovaciji ali to je vise za vas upucenije a ja kao pocetnik ipak moram na fabricku varijantu bez obzira koliko dugo trajala.

Poslušaj mene a radi kako hoćeš :osmeh:
ne znam zašto ti smeta pena,kod mene se i ne vidi jer onaj višak je isečen skalperom,ostala je samo gde treba
nemoj se iznenaditi ako budeš imao potrebu za njom i ako namestiš gume....

Vec desetak dana gledam da li da kupim pistolj tj adapter za vodeno ili da ga radim sa suvim peskiranjem,jer imam uslova za obe varijante,i ako ga budem priveo do kraja kako sam zamislio i krenuo od motora,gde onda da ga pusim pur penom...stvarno ne ide.No videcemo da li cu istrajati u nameri da ga vratim sto blize stanju u kom je nekada davno bio.

Vec desetak dana gledam da li da kupim pistolj tj adapter za vodeno ili da ga radim sa suvim peskiranjem,jer imam uslova za obe varijante,i ako ga budem priveo do kraja kako sam zamislio i krenuo od motora,gde onda da ga pusim pur penom...stvarno ne ide.No videcemo da li cu istrajati u nameri da ga vratim sto blize stanju u kom je nekada davno bio.
Lim i uopste metal se peskira suvo,mokro peskiranje se koristi za recimo skidanje starih fasada i slicno...a samo zato je mokro da nebi bilo prasine,da limariju na kombajnu peskiras mokro cim se prosusi ,sve bi bilo oksidirano.

Koju debljina lima si stavio?
Ja cu uraditi lim umesto zavesice deluje mi bolje, a sa strane naravno malo pur pene :osmeh:
I to produzenje od 5cm je prava stvar, jer je tako rastereceniji predni deo sita i pri vecoj kolicini zrna nece bacati sa strane zrno :ppozdrav:

imas to gotovo da kupis za male pare......
ja sam jos na kraju ladje gde ulazi gornje sito sa prednje strane stavio gumenu zavesicu visine oko 5cm (bocna zavesa od sabirne trakasta) tako da gde sito gornje pocinje pre toga je ta zavesica i sprecava ako se desi da zrno se provuce ispod tog lima i sita neda zrnu da preskoci u onaj valov od vetra ili ispada sa strane kroz otvore,nisam purpenisao nista i lepo radi.....

Nazad
Vrh