ZMAJ kombajni

Umesto letvi na vitlovima ubaci se jos jedna cev u donjoj zoni igli veze safom kao i letva, vecita svar

vi koji imate 142 -ke , dali menjate na uvlačnom grlu lančanike one veče za žito , ili terate u žitu sa ovim manjim što su za kukuruz ?
mislio sam da probam da ostavim te manje , moral obi to bez problema vuč masu nutra , ili se varam?

Zasece se malo sipka... Ja sam gledao kako je jedan odradio to i posle sam se pokajao sto sam ja uradio ponovo te daske!!!

Da mislim da moze i tako, jer igle imaju dva kruzica.
@ Ciro, moze na 780 vitlo i po visini da se steluje, ima neke federe kroz koje je provucen dugacak sraf i onda zatezes i popustas i tako pomeras gore dole, samo je neprakticno.

Hvala na informaciji nisam znao da ikako moze da se podigne vitlo na 780.. Naucio sam nesto novo.. :ppozdrav:

Mislim da ste polupali lončiće sa ovim šipkama. Gore nema kruga nego U. Dole ima krug koji ulazi u zarez na letvi i onda se zakači ono, zadnjo stranom .Ako provučeš šipku kroz te rupe na igli ja nisam skonto gde se moze zarezati a da ga drzi .Zakrenit će se i na gornjoj šipci. Nije mi jasno. Slikajte mi to ako imate priliku da i ja preradim .Ovako mi se uvek letve saviju na sredini pošto je heder 3.6 a samo ima na sredini sastav.

Sipka se postavi isto gde je i daska sa unutrasnje strane i zasece se a ne kroz te rupe na iglama... :ppozdrav:

vi koji imate 142 -ke , dali menjate na uvlačnom grlu lančanike one veče za žito , ili terate u žitu sa ovim manjim što su za kukuruz ?
mislio sam da probam da ostavim te manje , moral obi to bez problema vuč masu nutra , ili se varam?
Ja ne menjam lancanike i kukuruz vrsem sa onim vecim(zitnim),znam da bi trebalo ali ne vidim neku smetnju i ovako.

Bez problema ide i sa malim lančanicima. A s'druge strane ima ljudi koji rade kukuruze sa velikim lančanicima. Ma nije to džabe Zmaj! :osmeh:

Ivin'te sto se vracam na temu zmaja 780 ali moguce je ite kako podizati i spustati vitlo na njemu. Izbacaj vitla se radi jednom "kurblom" koja se vrti i spregom razno raznih zupcanika izvlaci-uvlaci vitlo prema-od hedera. Podizanje vitla se odigrava jednom polugom koja slici polugi na plugu, isto tako ima dolje segmentnu podjelu. ja se na tu rucku moram cjeli objesiti (150+kg) da joj ponistim spregu koju stvara tezina samog vitla i onda cjelom svojom tezinom ju vucem i podize se vitlo...

Kolega ciji je kombajn, je naspram mene cisti zgoljo al zilav ko sam vrag. On jednom rukom "iz trzaja" podigne vitlo kad mu je potrebno...

Ipak je hidraulika zakon ;)

Da li neko zna gde mogu da nadjem remenicu koja ide na hidraulicnu pumpu za zmaja 133,135,i ako neko zna tacne dimenzije,treba mi hitnooooo...

To ti majstor napravi... Odneses mu bilo koju remenicu koja ti makar otprilike pase. Izmjeri dimenzije konusa i kajle i to je to. Nikakva velika mudrost.

Ja sam pre neki dan prodao pumpu/30.e/ a remenicu mu dao gratis,ona je malo tanjirasta plus konus koji svaki metalostrugar ne ume da uradi,tako da ne preporucujem pravljenje jer u svakom slucaju cak i nova ce izaci jeftinije.Super ste mi dali ideju sa cevi umesto drvenih letvi jer su meni natruleli oni metalni limovi i bas sam se razmisljao da li da ih kupujem i gde da ih nadem ali sad cu sigurno primeniti navedeno resenje.

Kakve vi to onda majstore imate kod vas?!? Ovdje svakom majstoru samo izmjeris obujam konusa s gornje strane, obujam konusa s donje strane te duljinu istog, izracuna "pad" konusa i naprave sta god treba... Remenica moze biti bilo kakva, napravi se konusni dio koji pase na pumpu i u stroju se ucentrira i zavari za neku odgovarajucu remenicu tako da remen ide u centar da ga ne zvace.

Remenica mora biti na svakom cosku takvih, ne mogu vjerovati da je to trazena roba...

Ja sam pre neki dan prodao pumpu/30.e/ a remenicu mu dao gratis,ona je malo tanjirasta plus konus koji svaki metalostrugar ne ume da uradi,tako da ne preporucujem pravljenje jer u svakom slucaju cak i nova ce izaci jeftinije.Super ste mi dali ideju sa cevi umesto drvenih letvi jer su meni natruleli oni metalni limovi i bas sam se razmisljao da li da ih kupujem i gde da ih nadem ali sad cu sigurno primeniti navedeno resenje.
Puuuu da sam znao komsija,ne mogu nikako da nadjem,prosle godine sam skinuo od komsijinog kombajna jer mi je trebala za moj berac,a ja sam berac prodao,a komsija sad oce da proda i njegov kombajn i zvao me pre neki dan da mu donesem.Ubio se trazeci ne mogu da nadjem.

Nazad
Vrh