ZMAJ kombajni

Bure od 200 litara sa vodom na bunkeru sam već video.Jedan kod nas davno stavljao,curio mu hladnjak,pa ga mrzelo stalno da doliva...:osmeh:

Na starom kombajnu - 142 je bio dignut gore rezervoar, gorivo se sipalo pumpom, ništa posebno.

Sve se to da srediti.Nepovratni ventil jeste jedno od rešenja ali nije pouzdan 100% jer hoće da se nakupi prljavštine iz goriva,ostane otvoren i gubi svoju funkciju.

Poslednja izmena:
Ako se nakupi prljavstine, moze se bar ovaj ventilic sto sam ja uzeo, da se rastaviti pa ocistiti,a valjda i ac pumpa treba da ucestvuje(ako je ispravna) u zadrzavanju pritiska.

Nije mi jasno kako se dalo ovim sto su rezervare prebacivali na vise, sve to raditi zbog neispravne AC pumpe.

Ovako im je bilo najlakše.Komšija je imao dva Zmaja 161 sa M.B motorima i oba je godinama vozio na kante.Popne kantu gore kod motora ubaci creva u nju i gas.

Ako se nakupi prljavstine, moze se bar ovaj ventilic sto sam ja uzeo, da se rastaviti pa ocistiti,a valjda i ac pumpa treba da ucestvuje(ako je ispravna) u zadrzavanju pritiska.

Nije mi jasno kako se dalo ovim sto su rezervare prebacivali na vise, sve to raditi zbog neispravne AC pumpe.

druye ovo na ovom kombajnu sa slike je radjeno 90 i neke tad se sve radilo uz pomoc stapa i kanapa

Ja sam namontiro slavinu na merkatora ali sam ju rjetko kad zatvoro dok je žetva i nikad ujutro nisam imo s tim problema, dok prvo paljenje na početku žetve uvijek ga moram ozračit i dok navuče gorivo malo je teže al kasnije nikakav problem !

Mi to ovde na Jugu nazivamo >karabudzevinom<Lepo fabrika ugradila slavinu i to na veoma pristupacnom mestu koju kada uvece zatvoris nema teorije da se vrati gorivo,a ako se gorivo vraca nakon pola sata prekida rada znaci menjas pumpu jer ce i tako sama u radu stati samo je pitanje momenta i eto planiranog zastoja.Imao sam na viljuskaru sa OM 314 motora isti problem,ugradjivao taj ventil i nije drzao i to kupljen kod bosiste.Ne da mozda nije drzao nemam pojma ali prvo paljenje je trajalo uvek najmanje 10 sekundi bez javljanja tj dima i odjednom bum.

133 s hederom 3m (postoje i s 3.6m) ima vanjsku mjeru 3.40. S lijeve strane mu strce stepenice koje se ne daju sklapati ali da je njh moci skloniti uspara se dodatnih 20cm, dakle 3.2m sirine ;)

Nazad
Vrh