Neću zameriti, naopako, od vas mogu samo nešto da naučim, ipak ste vi stariji, a samim tim i iskusniji a i malo duže od mene imate kombaj... Što se tiče obrtaja za kukuruz i suncoktet, kada radim suncokret na 300 obrtaja neće da ga izvršava iako korpu stegnemo do kraja, a kada radim na 470, pun ga lomi, pogotovo ako je vlaga 14-15 %... Po meni mo možda najidelaniji odnos i za kukuruz i za suncokret bio 19-43, št je negde oko 380, 390 obrtaja, tako da ću za sledeču sezonu kupiti i taj lančanik... Što se soje tiče tu nisam iskusan, ali po pričama drugih ljudi koji su kod mene radili šoju, naglašavam na kajiš kažu da na 650 ili 700 obrtaja dosta više lomi... Takođe sve ove jesenje kulture radimo sa kukuruznom korpom i blindiranim bubnjem...
P.S. Kiraj je stavljao tablicu koliko koja kombinacija ima obrtaja, a ja kad sam kupovao 2012 opredelio sam se za kombinacije (310 obrtaja) za kukuruz (470 obrtaja) za suncokret, pošto mi je te godine i kukuruz i deo suncokreta stiglo u isto vreme, pa da nevraćamo temenice opet...
Mislim da je @vladamax (koji je inače moj drugara) radio i sincukret i kukuruz sa 19-43, i da je islo super... Inače ono što sam primetio da je kod nekog ljigavog kuguruza 300 obrtaja bilo malo iako je imao 15 i 16% vlage...