ZMAJ kombajni

Sto je cest slucaj da se na malim Zmaj kombajnima tj. Z 132/133 jako cesto u jecmu zacepe slamotresi, one iglice od jecma pomjesane sa slamom i prasinom jako cesto zacepe slamotrese, desava li se to i kod ostalih clanova koji imaju male Zmajeve i zbog cega to bude?

Sama konstrukcija je izvedena da mora začepiti. To je ona priča o inženjerima .Otvori u gornjem limu su konusno probijeni i uži su nadole i mora začepiti .Medjutim i ako prodje masa kroz gornje otvore,kreće ka dole ali se prostor sužava što jetakodje apsurd i mora začepiti. Dva hektra ječma il ns 40 i sve puno.Tome doprinose i godine, korozija i vlaga .

@ćiro@.Negde posle rata mi otišle osovine ,(vratila) i svečetiri glavčine .Sve se zajelo ,pucali šarafi i svaki puta spadne i otkine cev hladnjaka.To sve je bila velika investicija u to vreme a i sada je ,tako da je bilo ovih lančanika kod prijatelja koji su rashodovali 780 -ke.
Tako ostalo do danas .I ostaće dok je kombajna.

Poslednja izmena:
Na mom Z133 se nikad ne zacepe slamotresi od jecma ali na Z135 se zacepe posle 5ari.To je katastrofa i vise nemam pojma sta cu da radim.Nije mi jasno koje su poboljsanje mislili na tom slamotresu da urade kad su ga tako unazadili.

Ni na mom ZMaju 132 nema da se zacepe slamotresi... Ali su stvarno kao novi nema uopste rdje... Ja mislim da je rdja glavni uzrocnik,izucite slamotrese lepo ocistite rdju (po mogucnosti ispeskariti) pa posle lepo ofarbati i nema problema...

A kako na Z135,nema ni rdje ni niceg loseg pa glavi li glavi.Ja licno mislim da ako su nekom slamotresi rdjavi onako zasticeni unutra onda kakav li je ceo kombajn.Mislim to mora da je neki krs totalni.

Neznam sta da kzem ja stvarno nemam tih problema,desi mi se da se na svakom slamotresu napune nekoliko onih rupa ali nista strasno (slamotresi su kao novi) a navrsio sam se jecma sa njim vise nego sa Claas-a.. I nema problema... :sta: E sad u NS40 sam vozio oba kombajna a ni tad nisam mucio muke sa slamotresima...

Ja se izvinjavam sa zakasnelim odgovorima,ali kako sam sada procitao vec su dobiveni odgovarajuci odgovori.

nwdkps.jpg

ovi su lancanici za kukuruz i suncokret,za soju jedna druga kombinacija priblizno700 a za psenicu ide oko 1000obr min.ako nekoga interesuje po koliko zuba su lancanici u ovim kombinacijama sutra cu ih prebrojati

potrebna mi je informacija to jest sema elektricne instalacija kombaja zmaja 142 godiste 1992 evo kako izgleda kontrolna tabla:
to.jpg
unapred hvala

2w5k77b.jpg
[/IMG]
Ja se izvinjavam sa zakasnelim odgovorima,ali kako sam sada procitao vec su dobiveni odgovarajuci odgovori.

nwdkps.jpg

ovi su lancanici za kukuruz i suncokret,za soju jedna druga kombinacija priblizno700 a za psenicu ide oko 1000obr min.ako nekoga interesuje po koliko zuba su lancanici u ovim kombinacijama sutra cu ih prebrojati

Vidi, zbilja ima samo dva polja... I meni je naj prije upalo nestandardno vitlo u oko da nisam dalje ni gledao ;)

Sve u svemu cini se kao fin stroj.

Koliko ja znam ne moze da ubrzava vitla, je 142-ka nema hidrauliku, on ima samo jedno creva za podizanje i spustanja vitla, a i ako ja dobro vidim sa leve strane hedera se vidi malo remenica.

Nazad
Vrh