ZMAJ kombajni

Dobra kombinacija... bolji heder nego od 142 samo sto ima dosta prepravki :bravo:

Zašto kada hoću da ubrzam, kao da kasni. Gurnem ručku za varijator, ne ubrzava odma, nego tek nakon 2-3 sekunde. A na 132 kako guram ručku tako ubrzava. Jel to nešto nije u redu, ili je tako na 142?

Manjeviću verovatno ima prigušnicu na klipu varijatora tojest na reduciru koji se šrafi na klip varijatora je izbušena mala rupa tako da mu je smanjen protok ulja u klip a to je dobro da ti nekida remenje vožnje i čuva transmisiju.

Kada je na ravnom nema prekida, a kada sam ga parkirao, bilo malo neravnina i rupa, e tada je bilo prekida.... Verovatno kada je manji tocak zapeo u neku rupu.

Manjeviću verovatno ima prigušnicu na klipu varijatora tojest na reduciru koji se šrafi na klip varijatora je izbušena mala rupa tako da mu je smanjen protok ulja u klip a to je dobro da ti nekida remenje vožnje i čuva transmisiju.

Prigusnicu ima moj Univerzal kod doticne rucice, sa kojom se ubrzava kombajn.Moze se stelovati brzina reagovanja varijatora.

Prigušnica se nalazi na svakom kombajnu Zmaj 141:
zmaj.jpg

pod rednim brojem 14 je prigušnica, a pod rednim brojem 9 je hidraulični cilindar varijatora vožnje.

Možda je ovo tačno, a možda i nije.O tome će odlučiti stručniji ljudi sa ovog foruma.

Što znači da je Manjevićev kombaj zmaj 141 ili i 142 ima tu prigušnicu, očekujem odgovor od kolege panonstib.

Kolega je napisao da se prigusnica nalazi na "svakom kombajnu" a Zmaj 141 i Zmaj 142 su da nekazem iste masine... :ppozdrav:

Pa još nismo ni ustanovili, da li moj kombajn ima tu prigusnicu ili je nešto drugo upitanju.

- - - - - - - - - -

I kako ja vidim stavljeno je upustvo za 142.

Dogovorio sam se ja već sa jednim strucnjakom da mi proveri ceo kombajn. Pa ću vas obavestiti šta je upitanju.:osmeh:

Ne znam ništa ja još uvek. Ja mu jedva brzine znam. Tek treba da ga pripremam za žetvu. Ali ima vremena, tek je stigao...

Da nema prigusnice onda bi na sam dodir rucke varijatora sam varijator otisao u maksimum.Na prigusnici je izbisena mikronska rupica kroz koju ide ulje visokog pritiska.Ili je rupica zapusena ili je neko nekada skidao pa postavio prigusnicu kontra.Bez prigusnice ne moze.Meni je na Z133 heder sporo spustao pa sam probao bez prigusnice i nema sanse.Heder pada kao iz aviona.Onda sam rupicu malo prosirio i sad lepo radi.Rupica na hederskoj prigusnici je dosta veca od varijatorske.

Pa možda je radio 10 minuta. Bilo je na srednjem i punom. Na punom reaguje malo bolje....

da li neko radi psenicu sa pogonom lancanika na dobu(1000-1100 obrtaja)?sta mislite o tome ?ima li neko iskustava,znanja ..?

Nazad
Vrh