ZMAJ kombajni

Možda je neko zavario da mu se ne otkači kao mom komšiji kada je išao u rikverc sa Zmajem 161 a heder ostao u njivi.

Jedno pitanje za sve koji imaju Zmaj kombaje.Zmaj univerzal - Heder 4.2 metra motor perkins 105 konja.Kakva je ovo kombinacija da li to lepo ide.Koja je mana tih kombaja i na sta treba da se obrati paznja pri kupovini.Ako je kombaj u dobrom stanju koliko se moze dati za njega a da se ne preplati,ako su gume dobre,motor dobar isve drugo.Video sam da cesto imaju zadnji trap od zmaja 142 ako se ne varam on je siri.Da li je mana taj uzak trap kod njega.Dobro sam se zagrejao za univerzala a sada mi treba savet o njemu i razlike od 142

univerzal je dobar ali moras polako da ga vozis nevoli da se forsira u zitu kratak je pa hoce da prosipa trap mu nije problem obrati paznju da li je truo a ostalo se resi

Jedno pitanje za sve koji imaju Zmaj kombaje.Zmaj univerzal - Heder 4.2 metra motor perkins 105 konja.Kakva je ovo kombinacija da li to lepo ide.Koja je mana tih kombaja i na sta treba da se obrati paznja pri kupovini.Ako je kombaj u dobrom stanju koliko se moze dati za njega a da se ne preplati,ako su gume dobre,motor dobar isve drugo.Video sam da cesto imaju zadnji trap od zmaja 142 ako se ne varam on je siri.Da li je mana taj uzak trap kod njega.Dobro sam se zagrejao za univerzala a sada mi treba savet o njemu i razlike od 142
Dobar i prost kombajn jeftin za odrzavanje za neko srednje gazdinstvo idealan bitno ti je samo limarija da nije strunula mada se i to da srediti,a cena je diskutabilna kod nas je jesenas stigao jedan sa dva adaptera u vrlo dobrom stanji ali bez kabine za 3500evra.Mi smo imali 10god. univerzala i za to vreme smo mu zamenili jedan pogonski i dva sestougaona remena i nesto lezajeva inace godisnje je kosio 120-130kj zita i jecma i toliko suncukreta u kukuruz nikada nije teran otac i dan,danas nemoze da prezali sto ga prodadosmo!Inace sporiji je od 142 ali ako ga normalno teras i lepo ustelujes radi ce lepse od ijednoga Zmaja novije generacije.

Pa znaci to i nije los kombajcic.Cene su u relaciji 2300 do 2800 zvao sam par oglasivaca juce.Hederi su od 3.6 i 4.2 a motori uglavnom 105 konja.Vecina je sredjena generalno znaci lim i remenje kao i lezajevi.Normalno je da ti nemozes znati da li su lezajvei svi zamenjeni dok ne krenes u rad a remenje se vidi kao i trulost kombaja.Svaki bi komabj ionako pretresao kad bi kupio_Ovi kombaji imaju odlicn cenu - naspram kvaliteta - naspram velicine.Hajde da gledamo ovako - Epla 211 kosa 2.2 2300 evra bez bunkera.Kakav god da je ja verujem sa ovim zmajem ne da se uporedi.Nisam strucan zato i trazim savet ali gledajuci onako laicki po samoj konstituciji kombaja to je velika razlika.Ispravite me ako gresim.Obicno za 2500 hiljade zmaj ide sa adaptacijom za suncokret.Da li ovaj kombaj trpi i adapter za kukuruz i kakav je na tom polju?

Ja sam u prosloj zetvi psenice video jednog univerzala sa hederom 3.6 daluje malo cudno onako razgolicen.

Pa znaci to i nije los kombajcic.Cene su u relaciji 2300 do 2800 zvao sam par oglasivaca juce.Hederi su od 3.6 i 4.2 a motori uglavnom 105 konja.Vecina je sredjena generalno znaci lim i remenje kao i lezajevi.Normalno je da ti nemozes znati da li su lezajvei svi zamenjeni dok ne krenes u rad a remenje se vidi kao i trulost kombaja.Svaki bi komabj ionako pretresao kad bi kupio_Ovi kombaji imaju odlicn cenu - naspram kvaliteta - naspram velicine.Hajde da gledamo ovako - Epla 211 kosa 2.2 2300 evra bez bunkera.Kakav god da je ja verujem sa ovim zmajem ne da se uporedi.Nisam strucan zato i trazim savet ali gledajuci onako laicki po samoj konstituciji kombaja to je velika razlika.Ispravite me ako gresim.Obicno za 2500 hiljade zmaj ide sa adaptacijom za suncokret.Da li ovaj kombaj trpi i adapter za kukuruz i kakav je na tom polju?

1zfucgg.jpg

2h6xch0.jpg

11imzyt.jpg

Moj Univerzal,kupjen nov 1976god heder 4,2 ne moze se otkaciti samo gore u grlu inace ima ga u svakoj temi ,ovako cu dobiti packe:haha:

kristal Već sam jednom postavljao pitanje al nisam dobio odgovor! Evo drugi pokušaj: Na koliko obrtaja doba vršete pšenicu s obzirom da pogon doba nije varijatorski već preko lanca i lančanika ?:sta:
Izvor informacija: treća slika prethodnog posta:osmeh:

Manjević Očekujemo slike prinove:sta:

Kako mi je cudan unirvezal,skoro nista iza kabine,bunker uzak i motor i kraj.... 142 deluje mnogo veci kombajn od njega samo zbog limova....

To i mene zanima vidjao sam na 133ci da stavljaju lanac ali kako stelovati obrtaje?

Verovatno je pogonski lančanik 1:1 u odnosu na gonjeni da bi dobio bar približne obrtaje potrebne za izvršavanje strnih žita al da ne bi "lupao" gluposti jer se ne vidi na slici koju sam citirao, najbolje da sačekamo odgovor vlasnika :osmeh:

Nema tu podešavanja broja obrtaja.Kod mene j na DF 1302 LANČANICI a isto i na 132 su mi lančanici .Kada vršete pšenicu i sve strnike broj doba je kako zahtevaju strnike a to je o 1000 do 1100, zavisi dali je pumpa reglirana na 1750 1800 ili 1650 to zavisi od bošiste .Imam drugi par lančanika kojim vršem kuk .soja ,pasulj, i tu je od 450 do 550. Na Dajcu ima više lančanika i kombinacije i može od 380 do 1300 da se naštima.Ove brojke su tu negde po sećanju ,neuzimajtekao tačno sto posto.
@KAMENI@ Smatraš da je prijemni biter oko 940 pa zato misliš da je :1:1 .Kod mene je na bubnju manji za 1 ili 2 zuba .

Evo kobinacije za 1100 obrtaja .

ok2z2h.jpg

Poslednja izmena:
@KAMENI@ Smatraš da je prijemni biter oko 940 pa zato misliš da je :1:1 .Kod mene je na bubnju manji za 1 ili 2 zuba .

Spasoje, to je moja pretpostavka da je odnos 1:1 jer se na slici ne vidi pogonski zubčanik a na Z-142 obrtaji bitera se podešavaju na 840-860 o/min a broj obrtaja doba od 750-1000 pa sam zato napisao da bi dobio približne obrtaje potrebne za izvršavanje strnina.

Spasoje zasto si ubacio lancanike na 132-133???? Ja na mom 132 imam kais i nema problema sa tim a ni sa obrtajima... :sta:

Kristal jos jedno itanje za tebe posto vidim da imas jedan fin primerak ovog kombaja.Cuo sam se sa jednim prodavcem ovakvog kombaja dobro izgleda i on mi kaze da oni pale na 24 volte znaci sa dva akumulatora.Mene interesuje da li oni pale tako i da li je i instalacija na 24 volte ili samo tako pale.To nisam hteo da ga pitam ispascu glup ako neznam a stvarno neznam.

Pale na 12 v i komplet instalacija je na 12v.E sad moze i na 24 ali....
Imas u temi kombajnski motori pre neki dan su pisali o tome.

Nazad
Vrh