Možda je neko zavario da mu se ne otkači kao mom komšiji kada je išao u rikverc sa Zmajem 161 a heder ostao u njivi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda ima vise vrsta Univerzala gde je grlo spojeno sa hederom?
Dobar i prost kombajn jeftin za odrzavanje za neko srednje gazdinstvo idealan bitno ti je samo limarija da nije strunula mada se i to da srediti,a cena je diskutabilna kod nas je jesenas stigao jedan sa dva adaptera u vrlo dobrom stanji ali bez kabine za 3500evra.Mi smo imali 10god. univerzala i za to vreme smo mu zamenili jedan pogonski i dva sestougaona remena i nesto lezajeva inace godisnje je kosio 120-130kj zita i jecma i toliko suncukreta u kukuruz nikada nije teran otac i dan,danas nemoze da prezali sto ga prodadosmo!Inace sporiji je od 142 ali ako ga normalno teras i lepo ustelujes radi ce lepse od ijednoga Zmaja novije generacije.Jedno pitanje za sve koji imaju Zmaj kombaje.Zmaj univerzal - Heder 4.2 metra motor perkins 105 konja.Kakva je ovo kombinacija da li to lepo ide.Koja je mana tih kombaja i na sta treba da se obrati paznja pri kupovini.Ako je kombaj u dobrom stanju koliko se moze dati za njega a da se ne preplati,ako su gume dobre,motor dobar isve drugo.Video sam da cesto imaju zadnji trap od zmaja 142 ako se ne varam on je siri.Da li je mana taj uzak trap kod njega.Dobro sam se zagrejao za univerzala a sada mi treba savet o njemu i razlike od 142
Pa znaci to i nije los kombajcic.Cene su u relaciji 2300 do 2800 zvao sam par oglasivaca juce.Hederi su od 3.6 i 4.2 a motori uglavnom 105 konja.Vecina je sredjena generalno znaci lim i remenje kao i lezajevi.Normalno je da ti nemozes znati da li su lezajvei svi zamenjeni dok ne krenes u rad a remenje se vidi kao i trulost kombaja.Svaki bi komabj ionako pretresao kad bi kupivi kombaji imaju odlicn cenu - naspram kvaliteta - naspram velicine.Hajde da gledamo ovako - Epla 211 kosa 2.2 2300 evra bez bunkera.Kakav god da je ja verujem sa ovim zmajem ne da se uporedi.Nisam strucan zato i trazim savet ali gledajuci onako laicki po samoj konstituciji kombaja to je velika razlika.Ispravite me ako gresim.Obicno za 2500 hiljade zmaj ide sa adaptacijom za suncokret.Da li ovaj kombaj trpi i adapter za kukuruz i kakav je na tom polju?
To i mene zanima vidjao sam na 133ci da stavljaju lanac ali kako stelovati obrtaje?