ZMAJ kombajni

Zna li neko tačnu dimenziju gumene lopatice na transportnom lancu ovršene-neovršene mase na zmaju 142?
Imam jednu novu iz tip-topa i danas je uporedim sa lopaticom koja je došla na kombajnu +kod mene 3 sezone i malo je šira nego ona nova :sta:

Koliko koštaju polovni slamotresi za 133? Da li zna neko gde ima? Jedan moj prijatelj hoće da uzme....

- - - - - - - - - -

http://www.polovniautomobili.com/oglas4274673/zmaj_132/
Izgleda majstor Cira poceo da ugradjuje bunkere.:bravo:

Sto da ne... Svakog dana neko svrati kod mene gleda meri i raspituje se za bunker... Ovako cu da stavim oglas pa da vidimo dal ce da bude zainteresovanih... Cak je i moj bunker na prodaju skidam ga po zelji...
Zato sto sam na pragu boljeg resenja... :osmeh:

Evo da postavim samo... Ako imam jos neke ako ne cu da slikam sutra...

- - - - - - - - - -

Nemam bolju sliku od ove trenutno... Ali mogu sutra da slikam pa da postavim nije problem...

img1002.jpg

Imam jedno pitanje za poznavaoce zmaja: da li su univerzal i 142 isti kombaju? Odnosno, da li su im iste osovine, slamotresi, avcuzi i ostalo? Vidim da su jeftini pa ne bi bilo loše uzeti jedan pa imati u rezervu za delove...

Komplet transmisija nije ista,kraći slamotresi,kod večćine elevator hedera ide zajedno sa hederom
Odgovara nešto remenica,verovatno odbojni biter i osovine slamotresa
Apcung ovršene mase mislim da nije isti a od ne ovršene možda i odgovara
Nisam imao univerzala...pa ne znam sve sa sigurnošću...

A i ja mislim da se manem, al ajd reko da pitam... Neki su mi rekli da ima dosta sličnosti al da nije isto... Znači da nabavljam i dalje delove kod ove naše male privrede, koji uzgled nisu ni za očin..

Montoya i ja razmišljam kao i ti... A videćemo još, nije nam šećer pao u vodu (što bi reko šojić :) ) Inače Matiću još uvek nije u planu da se menja, a neće ni skoro, ima i nekih rugih prečih stvari, al ni 2000 nisu neke velike pare, da ga nebi kupio... Nešto u gvožđe, nešto u delove...

Ako se ovaj post odnosio na mene, razmišljao sam ja o tome, ali ni ovaj nema pošteno šta da radi, a ne neka veća dragon zmaj azdaja... Kod mene u selu i okolini su aktuelni, doduše u zadnje vreme, samo class kombajni... a i nijedan kombaj preko 4 metra nemože da mi uđe u supu...

Elevator hedera ili grlo ili usta kako vec ko zove pasu i na 142 i na Univerzala,jedino sto su Univerzalova prosecena od gore gde prolaze kocnica i kvacilo.
Mozda ima vise vrsta Univerzala gde je grlo spojeno sa hederom:sta:?

Nazad
Vrh