ZMAJ kombajni

Da li Zmaj 143 ima hidro lulu?

Gde nije radio.Ima redni broj sa kojim je obeležen a to znači da je bio u nekoj firmi a ručica menjača ne znači ništa jer to nije putnički auto da bi ona bila neki pokazatelj.

taj kombajn je kupljen nov znaci ta zadruga je prvi vlasnik,kukuruz nikad nije radio,jer imaju i142 odrzavan je redovno a nij puno radio usluge jer ovde ima preko 200 i nesto kombajna pa ima jako malo usluga a taj broj je najverovatnije napisan zato jer imaju 2 kom.to nije privatnik vlasnik vec zadruga.bivsa a.d Dolina,

PA sad ipak ispadne da je taj ZMaj 143 ipak bio zadruzan??? :sta: Kazes nije privatnik vlasnik???

- - - - - - - - - -

Covek ima dva kombajna, pa je zato tako obeležen. Raspitivao sam se kod član Jbrtka i još nekih ljudi iz Padine. Kažu da je radio samo svoje, u Padini svaka kuća ima kombajn. Uostalom idem sutra vidim 2 kombajna, pa ću proveriti. Šta mislite za ovaj?http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/1458727_Zmaj_143_1998_god

Po meni je ovaj ocuvaniji od onog predhodnog 143 kojeg si postavio... Onaj je i zguzvan pozadi i nekako mi vise deluje podrpan nego ovaj.. :ppozdrav:

Pogledaj puž i na jednom i na drugom. Ovaj idem da gledam po preporuci dva člana foruma. A sigurno ću pogledati i ovaj drugi.

Matic,sad cu da ti kazem zasto je meni rucka menjaca dobar pokazatelj i to sam sebi vise puta dokazao.Na Zmaju,prilikom ubacivanjase polako delje plek oko rucke i sama rucka se malo zasece i na to nijedan prodavac ne obraca paznju.Delovi koji su pohabani se menjaju,plekovi se ispravljaju a korozija prefarbuje i kombajn se sminka.Takodje se menjaju i satovi koji mere radne sate i sve je to deo sminkanja i pokazivanja kako masina nije mnogo radila ali niko se ne seti da nesto oko te rucke dira.Nagledao sam se raznih Zmajeva i ako covek treba da se uveri da masina nije puno radila treba bas dobro da se zagleda jer po pravilu tek kad dodjes kuci ti vis sta si kupio a kod prodavca si potpuno slep iako si otvorio cetvore oci.Pogotovo ako treba da das pare koje ovi prodavci traze za Z143.

Što se tiče ručice menjača,dosta zavisi i od navike vozača...ovaj moj je vuče niz lim napred-nazad
Po meni manje je bitno dal je neki uradio 500 hektara manje il više već koliko je održavan i koliko je ulagano u njega

Da odrzavanje i ulaganje to je posebna prica.Samo kazem kad odes da pazaris postanes slep kod ociju,jos ako si sa slike nameracio da kupis...Garantujem da tu rucicu veci procenat vozaca vuce pored lima jer je tako i koncipirana.Nego nebitno to,ovaj drugi mi se vise svidja,nekako dodje kao nov,maltene.Samo je pozamasna cena.

a ručica menjača ne znači ništa jer to nije putnički auto da bi ona bila neki pokazatelj.
Čak ni kod auta nije neki pokazatelj.... Napraviti 100.000km mešovite voznje ili još bolje 80-90% autoputem nije isto što i 100.000 gradske voznje ili još gore 100.000 koje taksista napravi.... Uf,uf...
Slično je i kod kombajna.
Male parcele ubijaju kvačilo,polužje menjača,menjač,poluosovine,spojnice poluosovina.....
Velike parcele već drugačije utiču,a ogromne parcele i količine zrna koje prodju kroz kombajn..... E taj je ili pojeden iznutra ili remontovan pa opet ne možeš da proceniš koliko je radio i dal je sve promenjeno što treba da se menja. Zato mnogi više vole da kupe kombajn koji nije ušminkan,odnosno takav je-kakav je,pa ga sami "srede".

Upravo sam se vratio iz Padine, gledao sam onaj prvi kombajn, ali nije to to. A on drugi, nisam ni isao da gledam zato sto ga ne da ispod 15000, ja mu dao 14000, mislim da toliko vredi takav kombajn....

Sve tri varijante. A onaj u padini ide za 17000e, sve trivarijante, kukuruzni ima tarup....

Ovaj drugi sto kazes da ga neda ispod 15.000e deluje OK ali i cena je lepa... Mada kad razmislim imas sve tri adaptacije... Trebao si da zazmuris i das tih 1000e+ i doteras masinu... :osmeh:

Zasto bih to uradio kada ima 142 u dobrom stanju za 8000e sa sve tri adaptacije, plus sto za suncokret ima ceo heder, ali bez kolica. Bukvalno kupim 2 x 142 sa sve tri adaptacije za jednu 143. A ucinak imaju isti 142 i 143....

Ja ne znam da li ste vi imali prilike da dobro pogledate limariju na Zmaj-u 143? Verovatno ste vidili koliko je slaba limarrija...

Nazad
Vrh