ZMAJ kombajni

Netvrdim da nepostoji 142 vredan 17000 .Ja kad bih uzimao 142 ipak bi se odlučio za onaj od 8000 Nastojao bih da izbegnem investicije kao što je motor i prednje gume ,naravno ako je moguće, a za 9000 bi ga ja lično radio .I kada bih svih 9000 utopio u njega ,nebih smio dati granciju od godinu , kada bih ga prodavao.Mislim da se kombaj nemože srediti do te mere pa da neko može garantovati i za ležaj na pužu npr. A tu ti propade dan ako se desi.

Ipak sam ja razmislio, uzecu ono sto sam i prvi put rekao. Zmaj 142 to je to... Za 8000e, se tesko moze naci Zmaj 142 sa sve tri adaptacije... Tako da je ovo dosta povoljno....

pre neki dan kupljena jedna 142ka u aleksandrovcu za 5500e odradjen remont losa farba i gume prednje 40% zitna varijanta ,suncokret podbubanj za kukuruz i blinde

Evo koja slika kakav je bio, i ostao je takav samo nije vise kod mene, ja sam se sa ovim kombajnom slatko naradio, radio je kod mene oko 400 jutara godisnje sa uslugama.
n7gy.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

abky.jpg

2fc4.jpg

kk7s.jpg

shvg.jpg

1j09.jpg

k00m.jpg

Ova poslednja slika je od remonta.

- - - - - - - - - -

Inace kombajn je 1983 godiste, nije nikad kisnuo, farbao sam ga zato sto je bio narandzast pa je dosta izbledeo, motor je uradjen 2004 godine generalno sve novo.

Jedno pitanje za vlasnike Zmaja 142.. Zasto su sve 142 (limovi) pored spirale za praznjenje bunkera tako izguzvani??? Skoro svaka druga 142 tu isguzvana stvarno nerazumem zasto??? Da li je to zbog toga sto udarate spiralom o nesto???

Pretpostavljao sam da je zbog toga.... U svakom slucaju mnogo ruzno izgleda kad se to zguzva i treba ga zameniti ali sigurno se tesko menja??? :sta:

Opicio u banderu radnik jedne godine i tako ostalo do dana danasnjeg, inace nigde drugde nije ni ogreban, ali jbg sta da se radi.Ja sam produzio cev za kipovanje sto se vidi na slikama, bas zbog visine praznjenja i kipovao sam u visoke kipere kamione ali su morali oni da stanu u brazdu.

Ipak sam ja razmislio, uzecu ono sto sam i prvi put rekao. Zmaj 142 to je to... Za 8000e, se tesko moze naci Zmaj 142 sa sve tri adaptacije... Tako da je ovo dosta povoljno....

Letos sam kupio zmaja 142 sa kukuruznim, zitnim adapterom + adaptacijom za suncokret i sa sve seckom za slamu. Jedino je ostalo da se ugradi roto secka na kukuruzni adapter.
Kombajn je u odlicnom stanju....... i sve to me kostalo ni vise, ni manje nego ravno 9800evrica.......

Koliko može 142 da odradi dnevno, ako su prinosi 4-5 t po ha? Parcele od 50 ari pa do 2ha...

Au druže postavio si bezveze pitanje... To zavisi od mnogo faktora počevši od vičnosti vozača pa do podešenosti i ispravnosti kombaja pa čak i od stanja useva (koja je sorta u pitanju)... Može i 5 a može i 15 ha da pokosi...

Nisam protiv zmaja ali bih voleo videti taj rad.
15ha -ZMAJ 142 - parcele od 50ari do 2ha tj prosek +/-2kj nešto više od ha - prinos 4,5tha
Da negrešim dušu...i ne kudim to sa čim smo svi počinjali ili još uvek radimo.

Nazad
Vrh