ZMAJ kombajni

Imam i ja jedan kompletan blok varijatora voznje srednji sva tri diska samo da se nabace na kombajn, ako nekome trebaju

evo malo slika moje 142
2en01ae.jpg
xkok94.jpg
2nba8m9.jpg

vi koji imate sečke za slamu , dali su vam na kombajnu jači motori ili fabrički s46 to odrađuje samo tako?
ja ču kupit sečku za slamu do sezone obavezno , pa što mi preporučujete ? pogon preko motora ili bitera?
za biter mi je pogon jasan kak izvest , a jedino me za motor muči kak izvest onu remenicu gore na motor , dali treba puno prepravki?
i gdje je najbolje uzet sečku , ko radi najbolje aa opet ne preskupo previše i da se ne mora dugo čekat?

Kod mene je motor s46, secka je sa klatecim nozevima a pogon je direktno sa motora. motor je uopste neoseca. Kad se kod nas u selu pocelo sa ugradnjom secki na kombajne prvo su ljudi ugradjivali standardne secke sa fiksnim nozevima i pogonom sa bitera. Posle su te iste secke ostavljali, samo su menjali da imaju pogon sa motora, i na kraju su menjali rotore sa fiksnim za rotore sa klatecim nozevima.

Moj je isto s46, secka sa fiksnim nozevima pogon od bitera,svako dodatno opterecenje motor oseca ali moze da radi malo sporije bez problema.

Moj ima pogon sa motora i neprimećujem razliku u radu motora, jedino potrošnja ali to nisam merio, da dodam, sečka sa klatećim noževima.

Kad jedan noz pukne na "fiksnoj" sjecki, treba rastavljati cijelu "bateriju" nozeva da se jedan izvadi i zamjeni... Ljudima je to lijeno pa tako pukne jedan, drugi, treci i sjecka ide ozbiljno van balansa i doslovce trga zadnji kraj kombajna...

Kod klatecih nozeva se noz u slucaju neke prepreke ili vece mase moze "skloniti" i tako ocuvati sam rotor sjecke. Ujedno ako noz i pukne, na klatecoj sjecki se samo jedan noz moze po potrebi zamjenuti novim...

Tako sam i mislio,tj da u radu nema nikakve razlike,mada sam ja licno vise za fiksne jer me nervira ono mlataranje nozeva na svakom polasku i zaustavljanju.

Koje su...?Ovo pitam zato sto bih pravio jednu za sebe a mnogo lakse je sa fiksnim pogotovu zbog balansiranja.

Kad pukne noz a radi se o fiksnim nozevima tamo gde je puko noz, stavis sraf sa nekoliko podloski da mu vratis balans.

odlučeno je da bude pogon preko motora , e sad me zanima kako ide učvršćenje remenice gore , dali treba na motoru rezat neke dijelove one što malo smetaju?
i kako je rešeno uključivanje sečke' može to netko poslikat malo više slika oko toga svega? bio bih mu zahvalan

Nazad
Vrh