ZMAJ kombajni

Mislis u jednom danu da skine 10h Psenice??? Pa ja bi bio optimista i opkladio bi se da moze... Ali da ne bude to u 15 parcela nego da bude u 2 parcele (ne daleko jedna od druge) ili cak 1 parcela... I da pocnes da kosis cim se podigne rosa pa do ponoci ima vremena da skine tih 10h... :osmeh: Naravno da sve ide ko po loju da kombajn bude odlicno pripremljen.. Da ne skrecem sa teme kad sam sa Mercatorom bio opasno blizu za dan da skinem 10h Psenice moze to isto i 142!!! :ppozdrav:
Moze on i pre ponoci da skine tih 10 ha bez problema

Najveći problem kod 142 je kad počne da nabija u bunker, iako su mu lanci dobri i sve, opet se osetii da mu fali snage, a da bi to uspeo da izgura mora da mu se smanji brzina, e sad s jačim motorom nisam imao prilike da radim... Ako se pratite kad kipujete, i ako mnogo nešetate, lako može 10-ak ha da se skine...

I koliko te sve to kompletno izaslo? Bez ruku majstora. Ti si radio ili platio majstora....

- - - - - - - - - -

Da li se Zmaja 142 moze voziti drugom brzinom sa manjim hederom, ovaj sto sam nasao ima heder 3,8m.... I koja mu je potrosnja po ha, ako se vozi npr prvom brzinom....
mene je izaslo sa sve tri hedera sa seckom na kuruznom adapterom 14000 a kombajn sam platio 6500 radili su mu majstori ja sam farbao ali sve novo i nisam se pokajao

Da li moze neko reci koliko izadje farbanje Zmaja 142 sa zitnim i kukuruznim adapterom? Nasao sam jedan, kome bi trebalo farbanje, Pa me interessuje koliko moze da izadje farbanje?

Najveći problem kod 142 je kad počne da nabija u bunker, iako su mu lanci dobri i sve, opet se osetii da mu fali snage, a da bi to uspeo da izgura mora da mu se smanji brzina, e sad s jačim motorom nisam imao prilike da radim... Ako se pratite kad kipujete, i ako mnogo nešetate, lako može 10-ak ha da se skine...
shale,ako sam dobro razumeo hoćeš da kažeš da mu stvara teret punjenje bunkera iznad spirale
druže to kombajn ne sme da oseti a kamoli da mu stvara teret,nešto drugo je kod tebe u pitanju,verovatno ona kratka spirala što izbacuje zrno iz apcunga u bunker

Ako je spirala zrna dobra a kove loše ,ofucane ili izbušili pacovi mora da guši.Ako su i kovice ispravne mora i spirala bunkera da je čitava i ispravna. Sve je povezano i brzine moraju biti tačno usklađene.

Pazte meni kad sam ga kupio, bila je loša zvrcaljka, i čim pređe zrno preko one osovine u bunkeru, ona se upali. Te sezone, (2011) negde pred kraj već kupljena je nova zvrcaljka, i nova opruga malo duže, i stavljeno je sve komplet, inikad se više nije upalila, a punili smo bunker skoro da curi iz njega.... E sad taj lanac što vuče u bunker jeste lošiji (ko zna kad ga je prethodni vlasnik menjao), i pred sledeću adaptaciju ćemo ga zamenuti sa komplet lančanicima, a planiram da stavim i nadogradnju pa ćemo videti... Što se tiče te kratke spirale stavljene su lopatice ka da je napravljena mala spiralica od jedno 70- ak cm, i nikad nam tu nije gušio, već uglavnom dole...

Inače, to sam već negde pisao postojale su kod mene u selu 2 143 koje su imale povišen taj aucug za jedno 30-ak cm i one su išle ko blesave...

@spasoje
A šta su kove?

Od papira imam carinsku deklaraciju i i kupoprodajni ugovor,sada mi u MUP traze racun ili vezu zmaj-prvi vlasnik.

Odakle je uvezen,jel carinjen na tvoje ime ili nekog posrednika sa kim imas napravljen kupoprodajni ugovor,i osim carinske jel imas bilo koji papir sa kojim prethodni vlasnik dokazuje vlasnistvo?Ovo pitam zato sto i ja uskoro planiram reg.142 uvezen iz HR,pa se plasim slicnog problema,mada ja imam jos dve potvde kojim prodavac uz izjave dva svedoka dokazuje vlasnisvo kombajna od preko 10.god.i to overeno u njihovom sudu.

@Shale@ Kod nas zovu kovicama lančani transporter za zrno.Meni se desilo na 132 da su mi bile loše gumene lopatice a još ih izbušio pacov ,pa je spirala za zrno stalno gurala a ove nisu vozile gore i otišao mi šestougaoni remen. E sad ,nisam baš poznavalac 142-ke i neznam kako diže zrno ,dali gumenim lopaticama , ali se sećam da sa leve strane ima taj lanac koji goni spiralu donju a učinilo mi se da njega spominješ.:ppozdrav:

Spasoje i ZMAJ 142 ima te gumene lopatice bas kao i 132 samo malo vece... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

A da i ja kad sam kupio 132 pacov sve te lopatice izbusio!!! Ama jedna nije ostala citava... Oba lanca sam izvukao i zamenio sve lopatice... :osmeh:

Kad sam stavio nove lopatice nema sanse da se zaguse... Ali tu su GLAVNI uzrok PACOVI!!!!!!!!!!!!!!!! I sve zivo otvorim na kombajnima i kad zavrsim zetvu izduvam ih unutra i sve i ponovo dodj pacovi... :udri:

@spasoje, lanac goni spiralu sa desne strane, a apcug je na levoj.
@shale trebas traziti problem pre bunkera, mnogi su nadvisili bunker a apcug nisu dirali. pre nadogradnje sam imao problem da mi vracao zrno nazad i da nisam mogao ici brzo.
izlazni deo spirale je imao mala peraja i nije mogao odgurati zrno-pereja povecana.
razdelni lim apcuga gde lopatice nose zrno, u gornjem delu jedno 15cm do lancanika nije ga uopste bilo i tu je propadalo zrno nazad i tako u krug se vrtelo-postavljen lim skroz do osovine spirale, samo napravljen prorez za lancanik.

Ma sve ja to ljudi znam... Prvenstveno je bio problem u zvrcaljki ovršene mase, tj čim počne da nabija u bunker (zrno pređe preko osovine) ona se pali i ceća da se pokreće lanac... Zvrcaljka je zamenjena i od tada se nika nije uoalila, a može da nabija fest... Lanac jeste lošiji, čak je i skraćivan, tako da se stavlja nov dogodne pa ćemo onda da vidimo kako će se sve ponašati...

ja sam kupio kombajn iz uzvece,inace sada ne vaze potvrde sa dva svedoka. nekad je tako moglo da se tako dokaze vlasnistvo vice nevazi to.sada traze samo racun o kupovini iz zmaj ako dosada nije bio registrovan.

Nazad
Vrh