ZMAJ kombajni

Ok, ja pisem sta se kod mene zbilo, sasvim slucajno sam video da fali parce razdelnog lima, gde se zrno sigurno vracalo nazad.

Kad sam stavio nove lopatice nema sanse da se zaguse... Ali tu su GLAVNI uzrok PACOVI!!!!!!!!!!!!!!!! I sve zivo otvorim na kombajnima i kad zavrsim zetvu izduvam ih unutra i sve i ponovo dodj pacovi... :udri:

tacno bemti,dan citav sam ostavio(bukvalno od judra do mraka) na detaljno pranje,j jedan dan se susio na suncu pa sam opet kompresorom izduvo gdje god sam mogo,podmazo i parkiro,i bas neki dan malo njusko oko kombajna i osjeti se smrad pacova i miseva po kombajnu .,

Koliko moze da se dobije para za zitni heder od zmaj-a 142, znaci cist zitni heder bez kljunova i nema kolica?

Ma sve ja to ljudi znam... Prvenstveno je bio problem u zvrcaljki ovršene mase, tj čim počne da nabija u bunker (zrno pređe preko osovine) ona se pali i ceća da se pokreće lanac... Zvrcaljka je zamenjena i od tada se nika nije uoalila, a može da nabija fest... Lanac jeste lošiji, čak je i skraćivan, tako da se stavlja nov dogodne pa ćemo onda da vidimo kako će se sve ponašati...

Shale si proverio koliko lopatica na lancu (avcug) imaš na ovršenom a koliko na neovršenom, znaš da na ovršenom imaš više lopatica nego na neovršenom.

Pojma nemam, pravo da ti kažem... Kad je rađena adaptacija (kad su skraćivali taj lanac) mislim da je samo jedan segment izvačen, a da su sve lopatice na broju... Nikad to nisam ni proveravao... U svakom slučaju na proleće dobija i jedan i drugi novi lanac i lanac uvlačećeg grla pa ćemo videti kako se ponaša...

Po rečima majstora taj od ovršene mase je poprilično istrošen...

Koliko na to od ovršene mase treba da ima lopatica? Da znam da me nezeznu prodavci...

Uf ubi me sad ako znam, ima preko 20 komada po lancu stim da jedan ima više a drugi manje,javiće se neko od kolega sa tačnim brojem, a baš sam menjao pre 4godine oba.

Shale Za sva 3 lanca spremi 500 evrića i ostaće ti kusura da ručaš pod nekom šatrom:ppozdrav:

Shale ti lanci su kanda made in P.R.C.Kada sam imao Z 141 lanac za ulazno grlo ojačani sam menjao i platio ga 350 eura.Lanac od ne ovršene mase sam uzeo u jeftinijoj varijanti i platio čini mi se 120 eura da bi taj isti nakon svega par dana pukao u smotao se oko spirale i naravno zaglavio u afcung.Igrali smo pipirejku dok ga nismo izvadili napolje.Po meni gledaj F.K ako ima negde na stanju ili Roulunds i neki njemu sličan.Koštaju ali traju.

Nisu losi lanci iz Golubinaca,drugar je turio na clasa 96,uvodne na grlu ti su bili pojacani,od ovrsene i neovrsene mase i za sad fercemaju.

Shale ti lanci su kanda made in P.R.C.Kada sam imao Z 141 lanac za ulazno grlo ojačani sam menjao i platio ga 350 eura.Lanac od ne ovršene mase sam uzeo u jeftinijoj varijanti i platio čini mi se 120 eura da bi taj isti nakon svega par dana pukao u smotao se oko spirale i naravno zaglavio u afcung.Igrali smo pipirejku dok ga nismo izvadili napolje.Po meni gledaj F.K ako ima negde na stanju ili Roulunds i neki njemu sličan.Koštaju ali traju.
Ima Kineskih ali ima i kvalitetnih,a razlikuju se i cene,znam ljude

A neznam ni sam, ovaj je bio najpovoljniji, od svih mislim ove naše male privrede, a koliko sam ja zagledao, deluju isti... Uglavnom sve deleve nabavljam kod Batana u Rumi, tako da ga moram nazvati da vidim šta on ima... Ako nego zna nekog ko ih pravi u kvalitetu neka mi javi na pp ili može i ovde da napiše, verujem da će još nekom trebati...

E vidiš njih se nisam ni setio... Moraću da svratim do njih da vidim šta imaju kad budem prolazio jednom kroz Pazovu...

Trazim po oglasima i nigde ne nalazim 142 u delovima...konkretno mi treba donja soferka i jedna prednja guma,p.s.znam gde ima nova ali bih prvenstveno polovnu zbog kedera.

Hvala na pomoci,ali ocigledno cu kupiti novu jer ovaj trazi 50.e a keder nema/bacio ga/a toliko otprilike kosta i nova.

Nazad
Vrh