ZMAJ kombajni

pozdrav svima,potrebna mi je jedna informacija kada je zmaj radio zadnju seriju 142 koje godine,i da li se kasnije mozda radilo po narudzbini?hvala

Ja mislim da je zadnja nova napravljena 92 i prodavala se i 93 i 94, a da su 94 i 95 bili još modeli RM, ali koliko sam ja čuo da su to samo remontovani, a ne novi...

Ima kod nas par komada 95 god. neki su kupljeni novi a neki polovni
imaju korito hedera kao zmaj 143 i rezervar obli kao 143
ja sam takođe čuo priču da su 93,94,95 god. kao remontovani ali po meni je to glupost
bukvalno za sve što se uhvatiš na tom kombajnu je novo...

Koliko sa ja čuo priču od čoveka koji je bio blizak tadašnjem rukovodstvu zmaja, delovi jesu bilo novi, ali nije bilo šasija i još koje čega, pa su oni onda uzimali i radili fabričke remonte i stavljali oznake RM i nove tablice o godini proizvodnje i prodavali ih kao nove... E sad koliko je to tačno, neznam, samo prenosim ono što sam čuo...

Ako je sada komplet remontovana 142 ka (tako tvrde )13-14 000 e, a stara limarijski tridesetak godina. Te kombajne 94-95, koji su u fabrici osvezavani I prodavani pod novo, je daleko bilo isplativije kupiti nego ove sto rade privatnici.

Koliko sa ja čuo priču od čoveka koji je bio blizak tadašnjem rukovodstvu zmaja, delovi jesu bilo novi, ali nije bilo šasija i još koje čega, pa su oni onda uzimali i radili fabričke remonte i stavljali oznake RM i nove tablice o godini proizvodnje i prodavali ih kao nove... E sad koliko je to tačno, neznam, samo prenosim ono što sam čuo...
Zar oznaka RM nije skraćenica radna mašina?

Za tu skracenicu RM samo su uzeli neki pare da kao nesto poboljsaju!!! A razlike izmedju ZMAJA 133 i 133RM su samo tapacirana kabina i manji volan... (za 142 i 142RM neznam ali sumnajm da je i tu enka bitna razlika) :haha:

Nije, RM znaci RADJENA MODIFIKACIJA a PRM znaci RADJENA PRIVREMENA MODIFIKACIJA, to mi je pricao jedan covek iz zmaja.

Zato sam i postavio pitanje, mislio sam da će biti nagađanja i lupetanja, a odmah tačan odgovor postavio G. Panonstib

Znači da Z142 ima 4 kg u sekundi propusnu moć, možete li detaljnije da pojasnite kako je to u žitu i kukuruzu? Šta se tu meri 4 kg mase sa slamom ili samo zrno?

Ja mislim da je poslednja serija modela ZMAJ-142 izasla 1993 godine , a za kasniju proizvodnju tog modela nisam siguran (zbog situacije tokom kriznih godina) a prvi sledeci modeli tehnicki slicni modelu 142 su bile nove 143-ke koje su koliko ja znam prvi put izasle iz proizvodnje 1997 godine , i 143-ka je prevljena do 2004 godine , skoro do samog kraja rada ZMAJ-a , koji je bio jedna od najjacih i najpoznatijih fabrika poljo.masina i opreme.Neka me neko ispravi ako gresim...

Zato sam i postavio pitanje, mislio sam da će biti nagađanja i lupetanja, a odmah tačan odgovor postavio G. Panonstib

Znači da Z142 ima 4 kg u sekundi propusnu moć, možete li detaljnije da pojasnite kako je to u žitu i kukuruzu? Šta se tu meri 4 kg mase sa slamom ili samo zrno?
Ako je cistog zrna to bi odprilike bilo za priblizno 8 min pun bunker.Malo previse cini mi se?

Pa verovatno nije za sve modele..??? :sta: Sta ce biti sa ZMajem 780??? :sta: Ispade skoro najveci protok??? :osmeh:

Nazad
Vrh