ZMAJ kombajni

Razmisljam da probam zetvu suncokreta
sa kukuruznom korpom i blindama,
kakav bi bio kvalitet rada, mislim na
cistocu zrna.

http://www.youtube.com/watch?v=kHgM1_D9SbM Evo kako je bilo 2010 .Koji god kombajn krene u njive zapadne . Ja sam na 132 napravio točkove 18.6 30 i uradio svoje .Ali je rod bio dobar te godine.Loš je snimak (telefon).

Uopste ne razumem ova tvoja 132-jka ima i bunker i onaj separator (ili kako vec) sto su imali dzakarosi??? Ja sam to skinuo sa mog kad sam pravio bunker... Jer si i ti naknadno stavio bunker????

ćiro92@Bunker je orginal a sortir sam naknadno ugradio jer sam radio soju pa nas mučila ambrozija.Sortir je isečen brusilicom tako da sva ambrozija ispadne.Kod čoveka sam na 1 ha soje svezao 17 džakova ambrozije )semena),za nepoverovati.Sortir mi pravi problem u kukuruzu pa će ići dole....

ćiro92@Bunker je orginal a sortir sam naknadno ugradio jer sam radio soju pa nas mučila ambrozija.Sortir je isečen brusilicom tako da sva ambrozija ispadne.Kod čoveka sam na 1 ha soje svezao 17 džakova ambrozije )semena),za nepoverovati.Sortir mi pravi problem u kukuruzu pa će ići dole....

Dobra ideja to sa sortirom... Ali znam da uglavnom to svi bacaju pa sam se zato malo zacudio.. I ja imam taj sortir mucim se da ga namestim za preciscavanje zita priliko sejanja...

Razmisljam da probam zetvu suncokreta
sa kukuruznom korpom i blindama,
kakav bi bio kvalitet rada, mislim na
cistocu zrna.

vec duze vreme radim suncokret sa kuruznom korpom blindama sitom gornjim na 426 obrtaja,cistije radi na manje obrtaja jer necepa glavu,narocito ako su glave malo jace,cim je cepa glava pusta iz sebe vlagu i eto i u prikolici vlage,najbolje ti je kombajn postelovan kad iza dobijes ovrsenu glavu u komadu nepocepanu a izvrsenu

- - - - - - - - - -

usput......ima li ko cep i sito rezervara za 142

evo moga

2lderyw.jpg

2aiiid3.jpg

kako si zadovoljan kombajnom.????

jel se kod njega za regulaciju broja obrtaja bubnja mjenjaju lančanici????

jesi vršio nešto drugo s njim osim žita......suncokret ili kukuruz?????

koliko ga dugo imaš?

Kod mene u selu sa Zmaj 780 rade suncokret ali kukuruz niko.... U suncokretu ide 100%.. :ppozdrav:

s kombajnom sam jako zadovoljan što se tice kvalitete vrsenja. konkretno ovaj je kod mene od 2000,a stari cjeli zivot radi s takvim kombajnima,obrtaji bubnja se podesavaju pomocu lancanika..prije su vršili sve osim kukuruza s njim,moje misljenje je da je da je preslab za kukuruz.

Nazad
Vrh