ZMAJ kombajni

Sto li sam ja sve ove godine mislio da su ti motori jaci.Mislim da je cak kod mene bio jedan sa sirim bubnjem nego 133,ali nisam siguran.Izgleda da sam pogresno mislio.

Sto li sam ja sve ove godine mislio da su ti motori jaci.Mislim da je cak kod mene bio jedan sa sirim bubnjem nego 133,ali nisam siguran.Izgleda da sam pogresno mislio.

Cisto sumnjam da je bio sa sirim bubnjem 780... Nema tu razlike izmedju njega i 13x u sirini bubnja... Motor od ZMaja 132 (s44) sije taj motor iz Zmaja 780 iako je ovaj sestak...

780 znaci da mu je vrsalica siroka 780mm, sto ce reci da nema ni sireg ni uzeg bubnja...

I sestak iz 780 i s44 iz 133 imaju po 60-65ks na 1890 okretaja, na 2400 razvijaju oko 75-80ks

Cak bih rekao da su ti motori za te kombajne dovoljno snazni i koliko god ga poteras u ne znam kakvom usjevu motor se nece patiti nego ce vrsalica stopati... snagom su potrefiti 100%

Slazem se Bobo sa tobom da su snagu potrefili 100% meni kombajn 132 pusa od snage... Uradio sam punu generalnu zato sto je pukao blok ubacio klipove 101mm i sve ostalo novo... A znam da kombajn nije vrsio vise od 30 do 50 hektara u svom radnom veku... Ali kad pricamo i uboredjujem ajde da ja uporedim moj 132 sa komsijinim 780,onaj 780 dimi i nema tu snagu i ako mislim da se taj motor vrti na nesto vecim obrtajima jer hoce vrsilica da mu izleti... Ali moramo uzeti u obzir da je to mnogo stariji motor (izradjen) a moj je jos uradjen komplet tako da nije bas ni merodavno... :ppozdrav:

Zar to nisu dva motora od 33.ojke?:sta:Ako je sve ispravno vrši sasvim normalno. Imaju sortire pod obavezno ako su vrećari.

Jel zna možda neko gde može da se kupi jedan kljun za 142 za suncokret jer mi fali jedan a ostali su orginal zmajev oni koji su zalomjeni na dole pri vrhu.

zmaj7801ya5.jpg

Iskopao sam ovu sliku sa 5 strane ove teme. Imam jedno pitanje za starije i iskusnije poznavaoce ove ZMAJ mašine.
Pregovaram sa jednim čovekom koji je nekada posedovao kombajn kao sa slike a ostao mu je sortir cilindar ili kako se već zove, pa me zanima dali taj sortir (trijer) može da "čisti" i druge kulture ili je isključivo za žitarice.
Razmišljam da ga iskoristim za sopstvene potrebe pa me zanimaju neki osnovni podaci???
Na koliko se obrtaja vrti ?
Dali prečišćava u dve grupe ? (lom,urodica i čisto zrno)
Kapacitet ? Iako to i nije toliko važno.

Ja imam taj sortir sa novijeg Zmaja 132 i mogu ti reci da uopste nisam zadovoljan sa njim... Imam dva komada oba napravljena za preciscavanje zita i razmisljam da ih dam i kupim pravi Trejer ili selektor...

Nazad
Vrh