ZMAJ kombajni

@kristal
Stavicu sutra,to sam danas stavio onako samo da ne bude da nema nijedna klocna ispod,al' sutra cu staviti dve klocne pa spustiti.Hvala na savjetu,pocetnik sam u tim stvarima nikad do sad nisam ni imao kombajn tako da svaki savjet je zlata vredan.
Zar 133 nemoze da drzi heder gore kad je kombajn ugasen?

I ja stavljam obavezno klocne,zasto opterecivati gume cele zime... :sta:
Cirko druga stvar je kad zavrsis sezonu i ostavis ga godinu dana da stoji do sledece sezone,ali on ce sad svaki dan da ga cacka da zagleda da prcka ovo-ono tako da garantujem da mu nista nesmeta da stoji normalno podignut.No dobro,nije ni bitno mnogo...

Pa dobro to da i ja u sezaoni ili kad nesto radim oko njih ne spustam na klocne samo preko zime.. Ali sto kazes nebitno... :ppozdrav:

Dosta cesto se pohaba elemenat u razvodniku i ne moze da drzi heder u zadatom polozaju ali i kad moze ja bih ga drzao na panju.Osim ako je sat-dva nesto podignut ili se nesto stalno pali.Jedan kod nas nije podmetnuo panj a radio izpod hedera i heder posle 20 godina u vlasnistvu kod coveka samo odjedared se spustio i spljeskao coveka.
Inace prikacinjanje i otkacinjanje hedera je prava glupost koja traje bar pola sata.

Zahvaljujem se clanu Shale na informaciji
inace sa remenom imam oko 500 obrtaja
kada je bubanj opterecen a nize znaci nemoze
sa remenom.

Zasto uopce drzite heder podignut, nije mi jasno... ja moj spustim na zemlju i tako prezimljava, nikakve klocne i vrazje matere, jednostavno ne vidim smisla...

Inace MOZE se s remenom, koliko se sjecam kad sam zavirivao u kolegin 142 da je na remenu pisala duljina 2050 (moze biti da nije to TO) i rekao mi je da s tim remenom vrsi kukuruze bez ikakvih problema, je li to kraci remen ili nije, ne bih znao, ne znam koja je standardna dimenzija remena za taj kombajn. U kukuruzu tokom vrsidbe ima oko 400 okretaja bubnja ako je vjerovati instrumentu u kabini koji (slozit cemo se) i nije bas naj precizniji...

Na nasem terenu je samo jedan 142 opremljen lancanicima na bubnju i to samo zato sto taj kombajn vrsi samo i jedino samo kukuruze i nista drugo.

Jedno pitanje za poznavaoce.... Koj model Zmaj kombajna je prvi proizveden???? I da li postoji Zmaj 740????? :sta: Po selu sa cuo price da je neko u selu imao taj ZMaj 740 i da je jos stariji i mani od ZMaj 780??? Da li je to istina i ima li slika tog Zmaj 740 ako postoji...

- - - - - - - - - -

Zasto uopce drzite heder podignut, nije mi jasno... ja moj spustim na zemlju i tako prezimljava, nikakve klocne i vrazje matere, jednostavno ne vidim smisla...

Ja kad bi spustio heder na zemlju i tako stojao cele zime psi bi mi prokopali celu garazu zbog miseva ispod hedera a i ne ostavljam ga na zemlji da ne zardja u kontaktu sa vlaznom zemljom.. Ali prvenstveno zbog glodara... :haha:

postoji zmaj 810 u varijanti kao kombajn vrecar s 3.60 hederom i u varijanti kao samohodni berac kukuruza u klipu...

Za starije kombajne ne znam od 780, 810 i univerzala.

Kod mene u selu polako ali sigurno odumiru i ZMaj 780 ostala jos 2 do gomile nekada... I ova dvojica se vise muce sa njima nego sto rade... Prvenstveno jer nista nikad nije zamenjeno pa sad vise nema kud...

Nazad
Vrh