Bobo
Član
hoćeš reći da je bio fabrički ZMAJ 810 samohodni berač kukuruza ?
Da, imam negdje i slike. ZMAJ 810 samohodni berac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
hoćeš reći da je bio fabrički ZMAJ 810 samohodni berač kukuruza ?
http://www.njuskalo.hr/kombajni/kombajn-zmaj-810-oglas-3697297
Evo kolega Bobo-jel na ovaj misliš?
- - - - - - - - - -
Ovaj Zmaj 810 je dosta veci od 780 ili mi se cini??? Vidim da ima heder od 3.60 ali mislim na vrsalicu i ostalo jer vece nego na 780???
Već sam pisao što se tiče lanaca i lančanika koliko koštaju, ja sam platio prošle godine prenos 19/52 sa lancom (nove, a sa tom kombinacijom se dobija oko 300 obrtaja) 350 evradi.
A što se tiče loma, 2011 sam radio sa remenom i najmanji lom što sam imao je 6%, a na jednoj njivi (loš kukuruz) sam imao skoro 20% izmereno. Prošle (2012) sa lancem, najviše loma sam imao 5,5% na a najmanje 0.8% izmereno. Žena koja više od 20 godina uzorkuje nije mogla da veruje da može da se izmeri 0.8% loma. Čak i jedan drugar koji ima novog class avera nije imao tako mali lom, nego mu se kretao od 2 do 3 %. Tako da mi više napada napamet da radim sa remenom nego samo lanac...
Zavisi na kojim kombajnima, ali na Z-142 nece da moze ako je vlaga kukuruza manja od 16-18%. Tabela koja stoji u uputstvu nije bez veze tu stavljena, probao sam i ja na kaisu, ali za mene to nije posao ako je lom visi od 3%. Sa lancanicima je kao rukom okrunjeno.
---------------
Sa remenom sam imao lom kao sto i Shale kaze, to nije posao.
ne znam da to iko ovde kod nas koristi, a jesenas sam isto imao prilicno problema sa lomom a obrtaji bili smanjeni koliko god je moglo..Zaboravi sam da napišem da je vlaga sva bila u jusu ispod 14% mereno... a uzeo sam i ovaj lančanik od 34 što ide na bubanj, tako da neverujem da ću vrći negde preko 28% vlage.
Ne nemislim, nego kad je stigao, svi kao vidi kako vrše novi klas, ovo ono, a nejesen kad je žito niko, svi tajac. Zmaj kad se podesi kako treba, radi izuzetno. E sad po meni ima drugih stvari kod zmaja koji su se trebale rešiti, počev od kabine, pa do avcuha ovršene mase... Ali ja sam izuzetno zadovoljan kako radi, i verovatno ga neću skoro menjati.
@andrić1609
Tako je. Skine se avcug, remenice i remen i stave se lančanici i lanac.
Vidi po ovoj tabeli sa kojim lancanicima u zavisnosti od kombinacije postizes odredjene obrtaje bubnja i mora da vrsi kvalitetno.ne znam da to iko ovde kod nas koristi, a jesenas sam isto imao prilicno problema sa lomom a obrtaji bili smanjeni koliko god je moglo..