ZMAJ kombajni

Hvala svima za savete i informacije,videcu jos dal mogu naci kukuruzni heder sa opremom(korpa) pa cu najverovatnije kupiti 162

16x i 14x nema smisla porediti ih po ucinku, isto tao nemoze se porediti vreme koje se potrosi remontujuci iste, a tek zivci dragoceni?
na kraju krajeva cena kombajna govori koi je rentabilniji...
drugar iz padine(a tamo su svi pedantni i odrzavanje je kod njih maximalno i mala verovatnoca da mozes kupiti losu i unistenu masinu) prodao 16x za 8500e sa 2 uredjaja i 6rednim adapterom koi ima secku na sebi tek 2 god. adpter kao casa vredi bar 5000e

samo jedno poredjenje 16tice i 14tice
primer
osovina bubnja sto se tice loma u proseku bar 5 polomljenih na 14tici prema 1 na 16tici
ovo sam saznao u prodavnici iz prve ruke :ppozdrav:

ok ali nisam hteo napisati da je odnos mnogo veci sto se tice loma jer na 16tici su SKORO sve osovine rasterecene od zatezanja remena
na pr bubanj slamotresi itd....

svaka cast ali odrzavanje je sve u zivotu kombajna obicno vecina vozi dok ide pa se pakuje jedno po jedno i posle ide za male pare ili gubi vrednost takvi kombajni ima u svim serijama za male pare ja jos nisam video kombajn zmaj da mu je svaki deo funkcija ili vijak na mestu a takozvano stanje PERFEKTNO e takve 14tice i 16tice vrede veliku cifru slozicete se :ppozdrav:

Zmaj 162 prestao da se pravi 85-te a Zmaj 142 94-te.Ja mislim da sam dovoljno rekao s ovim podatkom.:ppozdrav:

Da ali ako je nešto dobro ljudi će platiti i više za njega.Ali Zmaj 142 je lakše za održavanje ima svega 13 remena sa 2 alternator remena zajedno.I za takve koji do juče nisu imali kombajn u dvorištu 142 je pravi izbor,zato što je jednostavan i za održavanje i za vožnju.Kod Zmaj 162-ke treba malo biti budan.:osmeh:

kao prvo 16tice su skoro sve kupovale zadruge dok je 14tice veci deo kupovali privatnici to je verovatno razlog cena ili bezparica
drugo ma koliko da je jeftinija za odrzavanje 14tica mnogo se cesce desavaju lomovi pa mu to dodje priblizno
trece i po meni jedino gde je 14tica mnogo bolja od 16tice jeste sasija
kada se sve ovo uporedi ucinak je evidentan
znaci pricamo o kombajnima istog radnog stanja

generalno svi zmaj kombajni su imali veliki promasaj sto se tice odnosa adapter/ dob
jer primera radi 142ka adapter 420cm dob 100cm 162 adapter 480cm dob 130 ili 133 adapter 300 dob 80
dok merkator 60 adapter 300 dob 125 ili jd 955 adapter 300 dob 100
da je zmaj pratio ovaj odnos drugacije bi se pisala istorija :osmeh: :ppozdrav:

jedno vise iskustvo nije na odmet da se izvuku pouke dok se ne proba i jedno i drugo pod istim uslovima nemoze se davati sud

ja iznosim svoje misljenje iz svog iskustva

postujem svacije misljenje analiziram i zadrzavam samo ono koje je pravo
volim sukob misljenja iz svakog se da nesto nauciti
nemojte zameriti
pozdrav sa srebrnog jezera:ppozdrav::riba::ppozdrav:

Kolege treba mi savet u vezi 161 zmaja hteo bi da uzmem ove sezone pa nek mi napisite sta su joj mane dal je tolko los kombajn kolko je jeftiniji naspram 142 ke.Svaki komentar mi dobro dodje
Kolega, po ovome kako ste postavili pitanje dolazim do zakljucka da vi dosad niste posedovali kombajn . Mozda i gresim. Ako ovom kupovinom treba da pravite prve korake , onda vam je 142-ka bolja varijanta.

Kolega, po ovome kako ste postavili pitanje dolazim do zakljucka da vi dosad niste posedovali kombajn . Mozda i gresim. Ako ovom kupovinom treba da pravite prve korake , onda vam je 142-ka bolja varijanta.
Da ovaj ce mi biti prvi kombajn sto se odrzavanja tice to nece biti velik problem posto sa kolegom bi to uradili.142 su preskupi narocito sa kukuruznom varijantom zato bi uzeo 161-162 imam svega jedno 60 kj da vrsim a vremena jako malo imam tako da mi treba kombajn sa vecim ucinkom sto krace da mi traje zetva inace hvala svima na savete i paznje

Nazad
Vrh