ZMAJ kombajni

7-8l u normalnim uslovima a kad je mokro i kad ima selidbe sa parcele na parcelu do 10l neće više potrošiti.

Bio si brži Srđane.:ppozdrav:

Ja računam tako da ujutru napunim do čepa i sledeći dan opet i otprilike znam kolko se pokosilo pa podelim. Tako da je uračunat i put i dok radi u mestu. Ali 12lit retko prelazi uvek je ispod.

Ja imam s 46 potrošnja 10l po jutru, meni je to sasvim oke i uopce nije puno ipak je to kombajn koji je stalno na punom gasu, ne vidim razlog ugrađivanja mečke, jer s 46 je i jeftiniji za održavanje, naravno da je merc bolji ali i ovaj motor je dosta dobar i pouzdan ;)

Ako imate dosta posla sa kombajnom isplati se ugradnja.
Potrosnja 142 zna spasti i do 6-7 litara,i radi godinama samo uz zamenu ulje i filtera,a godisnje radi oko 300 kj,ne znam sto bi se budzilo nesto sto nije provereno,jedino ako se naleti na povoljan MB,a u isto vreme na kombajnu da je postojeci na izdisaju...snage ima,jednostavan,ima delova,i ne zahteva mnogo(previse)paznje.

• Like
Reagovanja: PKB
Zna da spadne potrošnja možda u soji i suncokretu dok u pšenici i kukuruzu teško.Imao sam kombajn sa S46 motorom i isto tako sam bio neverni Toma kada mi neko kaže koja je razlika u potrošnji goriva sa M.B motorom i ja naravno nisam verovao dok se nisam lično uverio.Nemojte pogrešno da me shvatite i ne pravim se pametan ali razlika je više nego očigledna.A razmislite i sami da bi na tih 300 urađenih k.j uštedeli minimalno 1.000 litara nafte što nije uopšte malo.

ja u mom New hollandu imam om 352 turbo,u kukuruzu je trosio 7 litara u suncokretu malo vise zato sto smo vrli zelen suncokret koji navodno nije imao vlage... a u zitu 9litara po jutru...Vise mi je trosio zmaj 132 nego ovaj...

Kolege treba mi savet u vezi 161 zmaja hteo bi da uzmem ove sezone pa nek mi napisite sta su joj mane dal je tolko los kombajn kolko je jeftiniji naspram 142 ke.Svaki komentar mi dobro dodje

Bolji je 161 ili 162 od 142 ali je zahtevniji kombajn . Motor je bolji ako nije zaklan opravka skuplja od domaćeg motora . Nema šasiju već karoseriju kao limuzina ako je istrunula opet skupo ..A terati ga mogu ipak malo iskusniji kombajneri . Priprema za žetvu isto malo zahtevnija .Ima više kajiševa od 142 ali svaki ima svoju svrhu i kada se podese ne prave problem kao kad 141 sjebe jedan dugi kajiš koji tera više operacija kojeg mnogi kombajneri bez crteža ne znaju namestiti..Na kraju u žetvi učinak veći za provedeno vreme na njivi . I kad posle ideš kući ili na njivu 161 po blatu ide uglavno gde ti hoćeš a 141 , 142 i 143 šeta po putu gde on hoće zbog širine( trag ) zadnji točkova . Dovoljno ?

Logično je da će 161/162 uraditi više od 141/142 dnevno jer je kombajn većeg kapaciteta i nije merodavno porediti te dve serije kombajna ni po čemu.

Zmaj 161 je mnogo bolji od 141 samo gledaj ako budes kupovao donje grede karoserije dali su trule,pa gledaj na levoj strani kretaču da li ima lufta,dali je varena.Na desnoj strani proveri varijator u kakvom je stanju.161 ima dosta kaiseva ali kad se odrzava redovno sve to ide kao po loju.Moj ćale je kupio 161 kad je imala 7 god.a prodali smo ga pre par godina i bio je u radnom stanju.Malo je nezgodno i vaditi sita(teska su za jednoga) pa menjanje korpe takodje,mene je nerviralo i zatvaranje lule ali sve u svemu zahvalan kombajn. Ako te jos nesto interesuje pitaj moze i na pp.
ps.ja sam se učio na tom kombajnu

Nazad
Vrh