ZMAJ kombajni

Pa i ljudi su sa pitanjima malo skeptični.Čuj 5 redi adapter ,pa samo on vredi da je neznam kakav.Međutim on tera svoje ,kombajn je ispravan itd.

Nedaleko od mene u jednom selu otkupljuje ih jedan čovek samo sa Mercedes motorima,što misli da vredi od delova ostavi a ostatak seče u staro gvožđe.Imam informaciju da je iz mog sela otkupio dve 162-ke sa Mercedes motorima,sa dva žitna,sa jednim suncokret adapterom i sa jednim kukuruznim četvororednim adapterom za 8000 evra sve.:ppozdrav:

Znaci da je usao u 33 godinu i da je odradio samo po 10 ha godisnje nakupilo bih se solidno.
Da ne kazem ako je radio po zadrugama.
Svi kazu nisu godine bitne, ali kada kupis staro, pa dodje za koju godinu da se prodaje.
Nisu ludi ovi sto ove silne 142ke po oglasima izbacuju, dok jos ima cene.
Pritisli ovi starci sa zapada.

U mom kraju ima svega 2-3 Zmaja 162 i ne mnogo vise 142 i pre nedelju dana sam gledao kod prijatelja koji je doterao sebi jednu 162-ku kombajn je ogroman!! I onako kako sam ja povrsno gledao ne izgleda lose a ni mnogo komplikovaniji od 142,ima vise remenja ali nije to problem,kombajn nije truo nije lomljen heder mu je skracen i sad sa tim hederom uziva taj kombajn,planira da mu stavi secku i za te pare nije mogao bolje da pazari ja garantujem...

moj 162 je skracen na 3,60 i 4 reda geringhof za kukuruz ,secka ............

po meni taj kombajn je i trebao da ima taj heder u odnosu na dob i od kada sam ga skratio sada imam veci ucinak jer mnoooooogo brze ide cak brze od nekih stranih sa istim hederom i dobom

Svašta ovde može pročitati , kao kad se zaguši teško je očistiti 162 i 161 - da 141 i 142 se lakše zaguše i stanu čim imaš ozbiljniji rod zbog prenosa pa je normalno da je pristupačniji za čiščenje doba ! Ali ne zameram ljudima koji nisu imali oba već prenose pecaroške priče ! Ija sam se naslušao hvale za 143 pa sam se grdno razočarao kad sam otišao da ga kupim u Bašaid naručen novi jer tada nije bilo da čekaju kupce ... Pridjem od nazad da vidim šta krije taj široki rep - kad ono unutra obični 4 slamotresa od Univerzala 141 142 a rep debeo jer ima duple limove a izmedju vazduh , šminka za neznalice kao ja ...Jedino pozitivno u odnosu na 161 - brže sam ga prodao ..

161-ca sa originalnim hederom u vršidbi soje nema neki veći učinak u odnosu na 142-ku ali zato u kukuruzu sa šestorednim adapterom "jede živu decu"

- - - - - - - - - -

Kao što je napisao @DraganDmb@ mnogo je bolje skratiti 161-ci heder jer joj je prevelik pogotovo u soji(i ako ima korova)muke žive

Neko ih jednostavno skrati da im dužina bude kao na Z 142 jer su predugački pa zadnja osovina slamotresa dosta trpi time i puca kao led.
A i cepaju se sami slamotresi zbog tih 50 cm pa ako se na vreme nereaguje tj.nezavari se dolazi do krivljenja i pucanja.Tih 50cm nemaju baš nikakvog efekta-potpuni promašaj inženjera iz fabrike

Znam da se o oveme pisalo u temi al ne mogu da nadjem gde tacno,i ne bih da pretrazim 384 stranica sve redom... Mozete li mi reci koja je tacna visina i sirina (bez hedera/adaptera) za Zmaj 141/2 i 171? Zahvaljujem se unapred!

Znam da se o oveme pisalo u temi al ne mogu da nadjem gde tacno,i ne bih da pretrazim 384 stranica sve redom... Mozete li mi reci koja je tacna visina i sirina (bez hedera/adaptera) za Zmaj 141/2 i 171? Zahvaljujem se unapred!
I jedan i drugi "jašu" cetiri reda kukuruza na 70 cm tako da ti to dođu spoljne mere točkova malo manje od 3,5 m da kažemo 3,4m.Što se visine tiče fabrički ne bi trebali da pređu 4m osim ako im vazdušni filteri nisu budženi i izdignuti pa prelaze tu meru.

Nazad
Vrh