Jeste ali mi onda treba veća šupa da sve to smestim.Što se tiče same adaptacije hedera dvoje je urade za dan.Stvarno imam problema sa dvorištem ,malo je.Kiraj,zar nije jednostavnije imati poseban heder
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeste ali mi onda treba veća šupa da sve to smestim.Što se tiče same adaptacije hedera dvoje je urade za dan.Stvarno imam problema sa dvorištem ,malo je.Kiraj,zar nije jednostavnije imati poseban heder
Da,mislim na secku na repu kombajna.To govoris iz iskustva ili predpostavljas?U planu mi je da radim suncokret sa ukljucenom seckom kako iza sebe ne bi ostavljao rolnu stapova i glava od suncokreta vec da ih lepo rasporedim po celoj sirini zahvata.ne znam mislis li na tarup ili na secku...ljudi cesto mesaju to...tarup bez problema moze,a secka bi redovno gusila-pogotovo ako ima zelenih stabljika.
Brzina bubnja kao kod psenice zazor podbubnja suvi uslovima 12-3mm zaluzino sito 1/4 otvoreno donje sito 3-3,5mm ventilator skoro zatvoren.Potrebna mi je pomoc,ne mogu da se setim kako se podesava kombajn zmaj 142 za vrsidbu lucerke,ranije mi je bivsi kombajner to podesavao a ja nisam zapamtio.Na forumu ne mogu da pronadjem tekst o tome pa sad ovim putem trazim pomoc.Hvala unapred.
Mislim da imas ovde http://poljoinfo.com/downloads.php?do=file&id=53Potrebna mi je pomoc,ne mogu da se setim kako se podesava kombajn zmaj 142 za vrsidbu lucerke,ranije mi je bivsi kombajner to podesavao a ja nisam zapamtio.Na forumu ne mogu da pronadjem tekst o tome pa sad ovim putem trazim pomoc.Hvala unapred.
licno nas kombajn nije radio sa seckom u suncokretu,ali komsija par kuca dalje jeste,mrzelo ga da je skida i krenuo tako,pa su posle nekoliko krugova skinuli na njivi,jer nabaca popreko,pa gomila,a kada stapovi odjedanput propadnu,secka momentalno staje i pogonski kais kaze hvala....a ti mozes da probas da ides u kosidbu visoko,pa stapovi u repu kombajna nece imati duzinu i ice to,ali ostace stapovi u zemlji sa korenom-i gde si tu si...Da,mislim na secku na repu kombajna.To govoris iz iskustva ili predpostavljas?U planu mi je da radim suncokret sa ukljucenom seckom kako iza sebe ne bi ostavljao rolnu stapova i glava od suncokreta vec da ih lepo rasporedim po celoj sirini zahvata.
Olalija,ja nisam nikad radio detelinu,javice se ko jeste.
Suncokret radimo sto god vislje mozemo tako da minimalno stapova ulazi u kombajn,svakako cemo ostatak tarupirati ali mi je bitno da isecka i razduva te glave i stapove koji prodju kroz kombajn,da ne ostanu na rolni jer mnogo je lepse i tanjiranje kad nema te rolne ostataka na sredini u koju se rado nastanjuju glodari u psenici.licno nas kombajn nije radio sa seckom u suncokretu,ali komsija par kuca dalje jeste,mrzelo ga da je skida i krenuo tako,pa su posle nekoliko krugova skinuli na njivi,jer nabaca popreko,pa gomila,a kada stapovi odjedanput propadnu,secka momentalno staje i pogonski kais kaze hvala....a ti mozes da probas da ides u kosidbu visoko,pa stapovi u repu kombajna nece imati duzinu i ice to,ali ostace stapovi u zemlji sa korenom-i gde si tu si...
---------- Poruka napisana u 21:31 ---------- Prethodna poruka je at 21:25 ----------
E sad i ja nesto da pitam...da li je neko radio soju sa blindama i opremom za kukuruz?kombajn je za soju opremljen kukuruznom korpom,prenos preko lanaca(variator je dakle skunut),a blinde tek stavljamo za kukuruz-da li je neko pokusao sa blindama u soji?
ja sam postavio dve lopatice i dve kandze i ne skidam vise nista tu...tako teram psenicu,soju i kukuruz...probaj,nema razlike,evo druga godina tako ide.Suncokret radimo sto god vislje mozemo tako da minimalno stapova ulazi u kombajn,svakako cemo ostatak tarupirati ali mi je bitno da isecka i razduva te glave i stapove koji prodju kroz kombajn,da ne ostanu na rolni jer mnogo je lepse i tanjiranje kad nema te rolne ostataka na sredini u koju se rado nastanjuju glodari u psenici.
Sto se soje tice-vec godinama radimo soju sa blindiranim bubnjem s tim sto na biteru ostavljamo lopatice a za kukuruz montiramo kandze.Naravno, za soju ostaje sito za psenicu.