ZMAJ kombajni

Imam i jedne i druge a imao sam i Savine(tuga ko pračka se istežu).Zato sam to i napisao.
Dobri su nazubljeni ALI nisu ko Optibelt.

Ljudi hvala na pomoći,:ppozdrav: čim bude kiše idem i kupim Optibelt-a nazubljenog...

Poslednja izmena:
Da li je boš pumpa nošena u servis?
Gospodine Zorancile ja imam na classu s 46 motor mi se grijo u sezoni cak je jednom prokuvo, promjenio sam košuljice komplet klipove s klipnjačama na kraju je covijek i radilicu mi radio sve kompletno ja u ječmu prvi dan 80 stupnjeva drugi dan u pšenici se upalila lampica stop kad temperatura 120, jako je dimio bjelo pa mi je majstor malo pomerio paljenje i sada ne dimi bijelo samo malo plavo hladnjak ja nemam zmajev ali imam neki kojem je slićna litraža dal treba biti zmajev onaj veliki, pumpu mi je bošista repariro, novi auspuh, jedino di sam se zeznio malo više ulja sam usuo u motor, i desi mi se da mi na zraćnom filteru curi ulje, a ne vuće ulje kroz onu granu što ide na motor ?
Dali zna mozda netko šta bi bilo ?
Ja nemam termostat u motoru kod kolege na 142 bez termostat ne prelazi 60 stupnjeva, neznam šta da radim a nebi ovako tero da ne zariba mi motor !
Najgore mi je ako kupim novi hladnjak a stavim ga krenem u soju on se grije a hladnjak 500€ !

Ako je vaš hladnjak loš onda je moguće da je to problem.Na sadašnjem kombajnu nam je Mercedes motor 130ks a hladnjak je od 142-ke.U žetvi kada su bili oni pakleni dani najveća temperatura motora je bila 80 stepeni,nije prelazila taj podeok.Na hladnjaku je samočistač nije kutija(komarnik) ali će da se montira komarnik jer samočistač mnogo prašine ubaci u hladnjak i jako je teško izduvati ga.Zar nema neka jeftinija varijanta hladnjaka ili da pozajmite od nekoga pa da samo probate sa drugim hladnjakom kako će se ponašati?!

A znate kako je to, nitko nece sa svog kombajna da skida a hladnjak sam kupio neki polovni koji je 1960 godina smeće ali mu je i ona sač prekrupna, jer upalim kombajn kod mene vruća voda izađe iz motora i opet nazad se vrača vrela voda u tome je problem !

ir5fgw.jpg

Mozda pomoge nesto ovako ...

Ja sam imao problem sa temperaturom na z-142 sve dok nisam video jedan prost nacin zastitio hladnjak...donji deo komarnika sam zamotao u najlon,gornji deo mi je ostao slobodan za skidanje i nikada vec dve godine nisma imao problem sa temp. Naravno ako je hladnjak ok i ako se lepo izduva...

Danas pregled jednog ZMAJA 171 u jednom lepom Banatskom mestu.Ustanovljeno je da par lešajeva nisu uredu i da stvaraju velike vibracije na kombajnu.Ujedno je izmeren pritisak radne hidraulike i on je zadovoljavajući.
slika018.jpg

slika019.jpg

Vidi kakvo je kod mene sače previše je krupno ja mislim to mi mehanićar kaze, a on mi je našo polovni od zmaja 142 ispravan .. !
Jer vidite kod mene je elisa od imt 560 tako da mislim da je u tome isto problem jer hladnjak ima takav okvir pa sam stavio odgovarajuču elisu cini mi se da je na zmaju veca elisa .. !
5wjn7s.jpg

qpsead.jpg

Ratarhr, nisam ja baš neki gospodin...
i desi mi se da mi na zraćnom filteru curi ulje, a ne vuće ulje kroz onu granu što ide na motor
Ovo mi baš nije jasno šta se dešava. Kakav filter imaš i gde curi ulje?

Što se tiče hladnjaka, kombajni imaju krupnije saće baš zato da ga ne bi prašina i pleva zapušlie, ali zato mora da ima veću zapreminu (tj veličinu) nego što ima isti takav motor kad je ugradjen u traktor. Veličina elise treba da bude srazmerna hladnjaku i obavezno mora da ima usmerivač. Na traktorima se dešava da temperatura motora bude 10-15 stepeni veća bez usmerivača. Provereno više puta.
Kod starih kombajna se dešava da je hladnjak prljav iznutra, kamenac ili masnoća. U tom slučaju mora da se iskuva u sodi. Nekad to može da pomogne, a nekad mora da se skine poklopac hladnjaka pa da se pročačkaju ćelije.
Sve ovo važi ako ti je hladnjak dovoljno velik.

Ugradite elisu koja treba da bude tu(od Zmaja 142)i stavite taj Zmajev hladnjak i rešili sve.
Panonstib nešto mi je jako poznat taj kombajn.

Poslednja izmena od urednika:
Zraćni filter onaj što viri na onoj posudi dole u koju se nadolje malo ulja da kada vuće zrak prašina se ljepi na ulje e iz njega mi flisuje ulje nasuo sam do crtica dokle treba e sada zašto curi iz njega, nema tragova da vuče ulje iz motora kroz onu cev, kako se prokuva u sodi iz mog curi jako prljava voda napolje također i iz motora ima puno salitre !

Nazad
Vrh