ZMAJ kombajni

Moze li neko da mi kaze kakav je kombajn Zmaj 125? Znam da je star, ali bi trebalo da ima veliki ucinak, a i dosta mi lici na 142, a nije skup

stevo jeli kupujes gotovu osovinu ili je pravis, moj ti je savet uzmi od svetlovucenok celika za poboljsanje cini mi se da je oznaka 15 30 i samo ukopas mesto za kajle i to je to ja meni na kombajnu uzimam sve od tog materijala i nemam nikakvog problema.

Nisam nikad pravio uzimam gotovu kad da je pravim kad mi stoji kombajn u njivi. To je osovina koja preko dugackog lanca pogoni keder a ne u ragozi. Slikacu kad imam vremena sad sam mnogo umoran a imam ih nekoliko i sve su na istom mestu polomljene.

N.A u pravu ste,boja im je jedino ista.Ti kombajni su završili svoje karijere na njivama.Mogu jedino da se rasture i da se prodaju delovi dok se još traže.Ne isplati se remontovati ih.Gosn Danger znači sa njega je Claas ukrao rešenje pred bubnja,eto šta je Dragon.

Gosn Matic,upravo tako,jedino sto je klas napravio gresku je ta da ga je postavio na nezgodno mesto,dok na dragonu ako odu lezaji na pred bubnju lako i brzo se menjaju,cak ih moze i moj tata napraviti.............:osmeh:

Tako je čak postoji i rešenje da se ni ti ležajevi nikada ne menjaju,malo flaha,švajs aparat i rešeno večito.

Evo mene nazad iz Srbije...

Bio malo u Gostima u Gibarcu i tamo i prenocio. U subotu kako je i bilo dogovoreno, sve me cekalo u trgovini u sapcu, dobio i dobrog popusta... Jako sam zadovoljan.

VELIKO HVALA svima koji su me uputili na ovu trgovinu, jer sad imam jos jedno jaako dobro iskustvo vise. i sad znam ako sto i zapne, da imaju stvarno SVE za mog malog zmaja, pa cak i lancanike za pogon bubnja koje ne mogu pronaci nigdje, a oni ih drze na polici...

Zao mi je sto sam ovako na brzinu morao doci, pa se nisam javio nikome tko mi je bio usput... Montoya, N.A., Danger (cim sam objasnio kakve kombajne imas, odmah te moj rodjak prepoznao), i svi koji ste u blizini, bit ce valjda prilike u Rumi nekada ;)

Eto, sad cekamo da prodje kisa i sarafanje pa ce biti i usporednih slika starih i novih djelova...

na 133 vital se šteluje preko remenice sa leve strane, i to ručno, na onom malom točkiću, dok na 135 to radi hidraulika preko ručke i papuče kod vozača, i ne treba da se okreće ovoliko brzo da ne bi obarao klas dole, već za nijansu sporije nego što se to vidi kod mrštanca na snimku. inače što se tiče osovine, ako je to ona u hederu sa 3 zupčanika, ona puca zbog preteranog zatezanja ragože ili dvorednog lanca, pre 4-5 sezona i ja sam imao problem s tom osovinom, jel ta osovina u pitanju ili neka druga?
E sad ....... ja vitla stelujem da se za malcice brze okrecu od brzine kretanja kombajna kad gledam u keder zito da stoji u mesto eventualno da podje 3,4 cm ka kombajnu

Nisam nikad pravio uzimam gotovu kad da je pravim kad mi stoji kombajn u njivi. To je osovina koja preko dugackog lanca pogoni keder a ne u ragozi. Slikacu kad imam vremena sad sam mnogo umoran a imam ih nekoliko i sve su na istom mestu polomljene.

onda nešto nije u redu, jer ta osovina veoma retko puca, nekog opterećenja ima sigurno i zato se to dešava, ili je problem u cigančici što je više verovatno ili u kosi....

Moguće.Da li imate školjke na cigančici ili je ubačena viljuška kao na hederima koji imaju kutiju za pogon kose?

I ovdje je na dosta malih zmajeva mjenjana osovina pogona hedera, pa tako i na mojem. Ja ju nisam ni taknuo svih ovih godina, samo svaki dan podmazujem cigancicu, a kroz kosu je proslo i zemlje i kamenja i cigle isto tako i kroz puz... da je negdje dobila tereta, pukla bi i moja, ali da u drvo kucnem, nista...

Ako mi verujete sva sam zivo procesljao i puz je sredjen kompletno ciganka i soljice nove gore nema lufta u biksnama. Neznam sta je uzrok mislio sam i ja da negde zapinje pa otkacim lanac i vrtim rukom sve ide glat ma bukvalno sa dva prsta mozes da vrtis. Zbog nje mi dodje da otkacim keder i kupim drugi .

Nazad
Vrh