ZMAJ kombajni

w03jhj.jpg

Evo kako je kod mene rešeno i ugrađeno.Slavina,sa slavine ide u separacioni filter iz filtera na pumpu i sa pumpe gore.

Danas generalna poceo da lupa u radu, a kad se rukom vrti zaglavljuje u krajnjim položajima

35kq64o.jpg

28gwhds.jpg

Poslednja izmena:
MONTOYA šta je kod tebe bio problem meni se ovo pojavilo pred kraj žetve oko 5j sam pokosio tako da je lupalo

Obavezno nove ležaje igličaste i to u kvalitetu.Svornjke takođe,šrafove takođe u kvalitetu jer ove kineske otcvika odmah.Proveriti da li viljuška,bolcna i šraf koji pogone kosu imaju lufta ako se pojavio sve zameniti novim delovima jer ne sme da ima lufta ni,ni.Ja sam sve remontovao pred sezonu ali sam prevideo viljušku i bolcni i rasturi mi ceo nosač kutije.Sada je sve rađeno iz početka ali onako kako treba,lufta nema uopšte,nadam se da sam rešio problem.

Kod nas je bio problem u toj 'radilici' koja je bila trnovana na mestu gde ide taj veliki lezaj ali se i to razjelo i pocelo je tu da lupa. Pri remontu je ostala stara samo ta velika viljuska sa spoljnim nosacem lezaja i kuciste.

kod mene su pocrkali ležajevi na toj ekscentar osovini (radilici) pa sam stavio nove(kakve sam našao)ali posle 10-tak hektara ista stvar,pa sam onda kupio sva četiri timken i nove čaure i da kucnem u drvo više nisam imao problema....

Zetva je skoro gotova pa mozemo da svodimo utiske. Ja skoro da i nisam imao defekta osim osovine koja pogoni keder. Neshvatljivo mi je to da svake druge godine pukne iz cista mira. Kad se menja ide sve novo i opet se dogodi da se polomi bez ikakvog opterecenja. Evo i jedan klipcic u radu mog 133 rm.
[video]http://youtu.be/dQVGHxwHG6g[/video]

stevo jeli kupujes gotovu osovinu ili je pravis, moj ti je savet uzmi od svetlovucenok celika za poboljsanje cini mi se da je oznaka 15 30 i samo ukopas mesto za kajle i to je to ja meni na kombajnu uzimam sve od tog materijala i nemam nikakvog problema.

Zetva je skoro gotova pa mozemo da svodimo utiske. Ja skoro da i nisam imao defekta osim osovine koja pogoni keder. Neshvatljivo mi je to da svake druge godine pukne iz cista mira. Kad se menja ide sve novo i opet se dogodi da se polomi bez ikakvog opterecenja. Evo i jedan klipcic u radu mog 133 rm.
[video]http://youtu.be/dQVGHxwHG6g[/video]
Jel moze nekakva slika od te osovine i mesta gde ona dolazi,ako je kao i kod mene,onda vi imate drugi problem,a ne u osovini.
Koliko pokosite pa da vam crkne osovina?

na 133 vital se šteluje preko remenice sa leve strane, i to ručno, na onom malom točkiću, dok na 135 to radi hidraulika preko ručke i papuče kod vozača, i ne treba da se okreće ovoliko brzo da ne bi obarao klas dole, već za nijansu sporije nego što se to vidi kod mrštanca na snimku. inače što se tiče osovine, ako je to ona u hederu sa 3 zupčanika, ona puca zbog preteranog zatezanja ragože ili dvorednog lanca, pre 4-5 sezona i ja sam imao problem s tom osovinom, jel ta osovina u pitanju ili neka druga?

vlado par postova unazad imas postavljeno par pitanja izmedju ostalih ja sam te pitao kako su se pokazala svetla iznad sajbne? Dali se desava da imas odsjaj od prasine na sajbni?

Nazad
Vrh