Ni 132 ni 132RM nisu tvornicki imali male volane, nego su to ljudi naknadno ugradjivali. ja sam u svoj kombajn stavio volan od stojadina
Sto se tice skretanja i dizanja hedera. ja na mom kombajnu mogu motati tockove i ISTOVREMENO dizati heder, a tek kad orbitrol dodje do kraja, heder staje, jer proradi sigurnosni ventil. Otprilike se naviknes gdje je kraj motanja i dotle skreces i dok god ne smotam do kraja heder se hoce dizati. 133 iz susjednog sela ne moze NIKAKO raditi dvije operacije istovremeno...
132RM je u svim detaljima isti kao i obican 133, samo ih godina proizvodnje razlikuje.
Siroki heder na 132 mi nikada nije isao u glavu, kad mu je nekad i ovaj pre sirok, al ajde, kazu mi da je to bilo za vrsenje rize, i kojecega sitnog, da se poveca ucinak. Ako se mene pita, 3.60m mu je zbilja previse i za nositi i za raditi, pogotovo po brdovitom terenu. na 135 su napravili pravi potez kad su srezali heder na 2.80, kao i na 780 sto je bio.
A 131 je prica za sebe od prvog dana pa sve do zadnjeg. Na njemu su se valjda ucili kako poboljsati 780 i opcenito proizvodnju kombajna. Najbitnija razlika je moderniji heder s varijatorom brzine vitla, sa hidraulicnim podizanjem vitla, i sa duplo brzim pogonom kose. puz s plosnatim prstima i plasticnim vodilicama je ostao na 131 kako i Konstantin kaze. Motori kakvi nisu bili u njima, od engleza, do rakovice 036, pa na kraju i s44 koji je ostao na svim novijim kombajnima. Pogon ladje i hedera je na 131 jednostrukim lancem koji je za tu namjenu pre slab, pa je na 132 tu stavljen dvoredni. 131 novijeg godista je dobio i varijator bubnja, koji se stelao preko rucke direktno natezuci remen, sto je bila posebna muka, pa su to na 132 napravili preko navojne sipke i tako olaksali i ovaj posao. 131 na pogonu hedera na dvorednom lancaniku nema lamele, nego je direktno spojen na osovinu, a 132 je dobio dvodjelni lancanik s dvije lamele koje proklizuju u slucaju zagusenja puza ili grla. 131 u prvim serijama gornje sito ima petersonovo ao i 780, a kasnije su dobili closzovo, kakvo je ostalo i na novijim modelima. 780 ima korpu s 10 sinja i iz jednog je djela a stelanje korpe se radilo velikim kljucem na desnoj strani kombajna, dok je 131 dobio dvodjelnu korpu s 18 sinja na kojoj se zazor podesavao s mjesta vozaca. Bubanj na 131 je takodjer drugaciji nego na 780 i kao takav je zadrzan na novijim kombajnima. 131 je za razliku od 780 imao PUNO bolju hidrauliku, PUNO bolje kocnice, i umjesto pogonskih lancanika i lanca, je dobio bocne reduktore i vece prednje gume. Reduktori su isto dozivjeli promjenu na 132, stavljene su drugacije (kako mi se cini i vece) kocnice i tako je to postao puno komforniji kombajn za rad sa puno boljom kvalitetom rada i manjim umorom kombajnera.
Po meni je 131 kombajn koji je unaprijedjen 780 i tu je napravljen dobar posao, ali usporedjivati 131 i 132 je ipak previse, posto je 131 kombajn bas posebne gradje i na njemu je uvedeno naj vise novina sto se tice i dizajnerskih stvari i mehanickih. 132 je u biti 131 s ispravljenim greskama koje u pocetcima nisu uocene i dobio je samo kvacilo i sito ispred hladnjaka koje se dalo "otvoriti" umjesto zasarafljenog sita