Pomagajte drugovi...
Imam na zmaju (132RM) dva senzora za temperaturu motora, a samo jedan sat elektricni u kabini (onaj kombinirani instrument). Kupio sam obicni sat sa "zicom" koji bi htio staviti na kombajn, jer mi ovaj elektricni i nije nesto pouzdan, a analognom satu nekako vise vjerujem.
Dakle, jedan davac je na kucistu termostata, a drugi ja na glavi motora. Gdje je bolje da uvrnem ovaj obicni sat, i ako izvrnem jedan od dva davaca, hoce li mi elektricni instrument i dalje pokazivati temperaturu s ovog jednog, ili im moram spojiti zice posto su prije bila dva davaca?
Takodjer sam skinuo heder s kombajna (koji ide komplet s grlom) i odvojio sam i grlo od hedera. Izvukao uvlacne lance, i znao sam da mi je razdjelni lim u grlu los, jer prijasnji vlasnici nisu utezali lance u grlu, vec su lanci derali po limovima svim mogucim silama. Dok je kombajn dosao do mene, bilo je pre kasno i moram mjenjati razdjelni lim koji je do sad izgledao ovako:
U soji sam imao gadnih problema, i tad sam tek i skuzio da je lim los, jer se sojina slama nagura u naj desniji prorez i kad se nakupi dovoljna hrpa, lijepo mi stepe lance s prednjih lancanika... Nabavio sam i ispravno grlo (moje bilo usukano, heder visio na desnu stranu skoro 10cm) pa cu u to grlo odmah staviti i popravljeni razdjelni lim i da u zetvu idem ko covjek.
Eto, malo da podjelim s vama mog jada