miroslav k
Član
ja takav slican sistem imam napravljen na oba zmaja, samo sto je opruga malo duza, mislim da je od sempeter beraca. dobro resenje ali Z143 ima vec hidraulicno sklapanje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bubu je napisao(la):
steva mrštanac je napisao(la):Ovde se za sad govori o vecim zmajevim kombajnima ali ja bi hteo jedan savet za zmaj 133 ako je moguce. Letos pred kraj sezone mi se desavalo da mi na odredjenom gasu u transportu baca varijator na menjacu da mi se i platforma tresla, pa me zanima misljenje posto planiram da ga rasturam dal je lager veliki na osovini ili i iglicasti unutra. Kakva su vasa iskustva?
krecar je napisao(la):Imam katalog i dobro poznajem kombajn menjac sam sam rasturao pre tri god menjao sam onaj veci zupcanik i sve je ok unutra. Kais sam stavio nov al ga jede na jednu stranu i pali na usponu a dosta i trese ja mislim da je u pitanju lager ili osovina i diskovi-tanjiri da imaju lufta u osovini i kajli.steva mrštanac je napisao(la):Ovde se za sad govori o vecim zmajevim kombajnima ali ja bi hteo jedan savet za zmaj 133 ako je moguce. Letos pred kraj sezone mi se desavalo da mi na odredjenom gasu u transportu baca varijator na menjacu da mi se i platforma tresla, pa me zanima misljenje posto planiram da ga rasturam dal je lager veliki na osovini ili i iglicasti unutra. Kakva su vasa iskustva?
Kod mene je pre nekoliko godina poceo stalno da kida pogonski kaiš i nije hteo da vraća varijator, i nikako nismo mogli da ustanovimo sta je, dok ga nismo rasturili.
Zamenili smo lamelu jer je srce bilo pri kraju, zamenili igličasti, i zamenili tanjire remenice i od tad nema problema. Tanjiri remenice su imali luft u osovini tj kajla se pojela, pa su se onda trkali tanjiri i palili kaiš.
A dok to nismo uradili, mislili smo da su loši kaiševi , pa smo naručivali Optibelt, ali i njega je otkinuo za čas.
U jednoj njivi na brdu je uspeo 2 kom. da otkine, da poludiš.
Tako da rasturi to polako preko zime i zameni sve sto treba u menjaču, ima tamo i jedna mala osovina koja se rasklima, to smo menjali davno kad smo rasturali menjač .
Ako nemaš knjigu ja imam komplet knjige za 133 sa svim delovima i crtežima .
Pozdrav svima koliko vas ima